به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، احمد نیک پی دانشیار دانشگاه علوم پزشکی قزوین درباره ماسکهای دست دوز گفت: استفاده از ماسکهای N۹۵ برای مقابله با ویروس کرونا توصیه میشوند.
او افزود: ماسکهای N۹۵ قادر هستند با ۹۵ درصد کارایی، ذرات ریز در ابعاد ویروسها را از جریان هوا جدا کنند و این ماسکها در گروه فشار منفی قرار میگیرند، یعنی با قرار گرفتن روی صورت و انجام حرکات دم، هوا از داخل ماسک عبور کرده و الودگیها روی ماسک جدا میشوند تا هوای تمیز به سیستم تنفسی برسد.
نیک پی تصریح کرد: در ساخت ماسکهای N۹۵ از دو لایه استفاده شده است. یک لایه که نقش حفاظتی دارد و درساخت بالش، روکش صندلی و لباسهای جراحی استفاده میشود که این دولایه نصب شده پشت ماسک نقش حفاظتی دارند، ولی در داخل آن یک لایه بسیار نرم و لطیف با ضخامت حدود ۱ الی ۲ میلی متر وجود دارد که ویژگی تصفیه هوا به ماسک را میدهد.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی قزوین ادامه داد: ویژگیهای یک ماسک N۹۵ این است که با دست زدن به آن، الیافش از هم جدا شود و کارایی مناسب در مقابل قرار گرفتن ذرات را داراست.
نیک پی ادامه داد: امروزه به علت اینکه این لایه در کشور وجود ندارد، ماسکهای مختلف را در کشور تولید میکنند و روی آن واژه N۹۵ را میگذارند. اما هیچ کدام از این ماسکها N۹۵ نیستند و اگر از آنها استفاده کنیم حداکثر میتوانند مانع ورود قطرات و ترشحات حاووی ویروس کرونا به سیستم تنفسی شوند.
او افزود: فکر نکنید که اگر از ماسکهای N۹۵ استفاده میکنید، حفاظت کافی برای شما فراهم میشود و بهتر است قانون فاصله گذاری اجتماعی رعایت شود و سعی کنید فاصله ایمن با دیگران را حفظ کنید.
دانشیار دانشگاه علوم پزشکی قزوین تصریح کرد: نکته دوم که خیلی بسیار جدی است، ورود همه به عرصه ساخت ماسکهای دست دوز است، از آنجایی که پارچههای بافته شده نقشی در تصفیه هوا ندارد و قادر نیستند ضررات ریز را از جریان هوا جدا کنند و به هیچ عنوان هوا از این ماسکها عبور نمیکنند و به همین علت است که ماسکهای N۹۵ و ماسکهای تنفسی از الیاف بافته نشده ساخته میشوند.
نیک پی گفت: ماسکهایی که به هر شکل از الیاف بافته شده و پارچه ساخته شده اند مانع از تنفس راحت هوا شده و اگر ناگذیر از استفاده ماسک هستیم حتما از مدلهای استفاده شود که بافته نشده باشند؛ اگرچه این ماسکها تصفیه خوبی در برابر هوا ندارند، اما مقاومت تنفسی زیادی ندارند.
او افزود: توصیه میشود از ماسکهای یک بار مصرف جراحی استفاده شود.
بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ آیا تنقلات میتوانند ناقل کرونا باشند؟
بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ چگونه بدون تب سنج بفهمیم تب داریم؟
بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ زوجین چگونه در ایام خانه نشینی اختلافات را کنار بگذارند؟
بیشتر بخوانید: بررسی ارتباط بیماریهای اندوکراین و متابولیک با کووید ۱۹
انتهای پیام/