سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گزارش باشگاه خبرنگاران جوان بخوانید؛

بهترین خودروهای SUV دوستدار محیط زیست

آلودگی هوای این روزهای کلانشهرها سبب شده تا بسیاری از کشورها خودروهایی با ویژگی دوستدار محیط زیست تولید کنند.

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، بخشی از آلودگی هوا مربوط به خودروهای سبک و سنگین و موتورسیکلت‌ها است که نفس محیط زیست را تنگ کرده‌اند؛ ۷۰ درصد ذرات معلق در هوا که عامل آلودگی هوا هستند از طریق خودرو‌ها ایجاد می‌شود که سهم خودرو‌های سواری شخصی در آلودگی هوا ۱.۴ درصد است.

برای کاهش این ذرات در زمان‌های متعددی سوخت‌های جدید عرضه و مورد آزمایش قرار گرفت و قدرت آلودگی بر کلانشهر‌های بزرگ سبب آن شد که کشور‌های مختلف به فکر تولید خودروهایی با مصرف سوخت کمتر و یا حتی بدون سوخت بیفتند و بسیاری از کشور‌ها به ویژه کشور‌های ثروتمند برای مقابله با آلودگی کلانشهر‌ها خودرو‌هایی با سوخت کاملا پاک تولید کردند.

خودروهای هیبریدی یک نوع از این خودروها هستند که با شارژ باتری قدرتمند خود توسط برق می‌توانند مسافت‌های طولانی را طی کنند، حال در این گزارش با ۱۰ خودرو هیبریدی دوستدار محیط زیست آشنا خواهید شد.

۱) بی ام و ایکس ۵، ۴۵‌ای پلاگین هیبریدی (BMW X۵، ۴۵e)

خودرو بی ام و ایکس ۵، ۴۵‌ای پلاگین هیبریدی چهارمین نسل از خودروهای بی‌ام‌و به‌شمار می‌رود که از فناوری eDrive بهره‌مند است. از نظر ظاهری این مدل به نسل جدید بی‌ام‌و X5 شباهت زیادی دارد؛ اما زیر کاپوت آن از پیشرانه‌ ۳ لیتری ۶ سیلندر خطی به قدرت ۲۸۲ اسب‌بخار و یک موتور برقی با قدرت ۱۱۰ اسب‌بخار استفاده شده است. مجموع قدرت بی‌ام‌و X5 پلاگین هیبرید ۳۸۸ اسب‌بخار و حداکثر گشتاور آن نیز ۶۰۰ نیوتن‌متر است. از نظر قدرت و گشتاور، این مدل در جایگاهی بالاتر از مدل قبلی خود قرار می‌گیرد که به پیشرانه‌ ۴ سیلندر مجهز بود. 

باتری استفاده‌ شده در این مدل از نوع لیتیوم‌یون ۲۴ کیلووات‌ساعتی است و همچنین برای بهینه‌تر شدن مصرف انرژی در آن، از آخرین سیستم‌های الکترونیکی بی‌ام‌و استفاده شده است.

۲) فورد کوگای پلاگین هیبریدی (Ford Kuga Plug-in Hybrid)

نسل اول خودرو فورد کوگای پلاگین هیبریدی بیشتر شبیه فوکوس با ارتفاع بیشتر بود و بسیاری از افراد آن را یکی از تیزترین خودروهای کلاس خود می‌دانستند. در مقام مقایسه باید گفت دومین نسل کوگا کمی تغییر کرد. به‌منظور تولید خودرویی رقابتی و کاربردی در مقابل رقبا، فورد جذابیت‌های کوگا را گسترده‌تر کرده است.

افرادی که از کوگا در سازمان‌های گوناگون استفاده خواهند کرد، احتمالاً نسخه پلاگین هیبریدی این خودرو با مصرف ادعایی زیر ۲ لیتر در هر صد کیلومتر را انتخاب خواهند کرد. برای دست‌یابی به چنین مصرف کمی باید مسافت‌های کوتاه را طی کنید و خودرو را شارژ کنید، اما آلایندگی دی‌اکسید کربن کم آن باعث می‌شود میزان مالیات پرداختی هم کاهش یابد.

۳) هوندا سی آر وی هیبریدی (Honda CR-V Hybrid)

در بخش پیشرانه خودرو هوندا سی آر وی هیبرید از دو موتور الکتریکی در هماهنگی با موتور بنزینی ۴ سیلندر ۲ لیتری استفاده شده که میزان خروجی این مجموعه برابر با ۲۱۲ اسب بخار است. تمامی مدل‌ها از سامانه تمام چرخ محرک نیز پشتیبانی می‌کنند. گشتاور خودرو نیز برابر با ۲۳۲ پوندفوت محاسبه شده است. آمار مصرف سوخت نیز برای هر ۱۰۰ کیلومتر در شهر برابر با ۵.۸ لیتر، در بزرگراه ۶.۷ لیتر و در حالت ترکیبی ۶.۱ لیتر است.

۴) مرسدس جی ال‌ای ۳۵۰ دی ۴ ماتیک (Mercedes GLE ۳۵۰de ۴Matic)

خودرو مرسدس بنز GLE ۳۵۰ و GLE ۳۵۰، ۴Matic جدید از پیشرانه‌ ۴ سیلندر ۲ لیتری توربو با قدرت ۲۵۵ اسب بخار و گشتاور ۳۷۰ نیوتون متر سود می‌برد، اما در دل مدل GLE ۴۵۰، ۴Matic یک پیشرانه‌ ۶ سیلندر ۳ لیتری توربو و تکنولوژی ۴۸ ولتی EQ بوست قرار داشته و قدرت آن به ۳۶۲ اسب بخار و گشتاورش به ۵۰۰ نیوتون متر می‌رسد. صرف‌نظر از پیشرانه‌ انتخابی، یک گیربکس ۹ سرعته‌ اتوماتیک نیروی پیشرانه را به چرخ‌ها منتقل می‌کند.

۵) ولوو ایکس سی ۹۰ تی ۸ دو موتوره (Volvo XC۹۰ T۸ Twin Engine)

در نسخه‌ هیبرید خودرو ولوو XC90، از پیشرانه‌ احتراق‌ داخلی بنزینی در کنار موتور برقی بهره‌مند است. حالا با مجهز شدن این مجموعه‌ هیبریدی به سیستم KERS، ولوو این مدل‌ها را با کد B به‌ بازار عرضه خواهد کرد. به‌گفته‌ سازنده‌ سوئدی‌، این سیستم هیبریدی جدید در مقایسه‌ با قبل می‌تواند ۱۵ درصد مصرف سوخت کمتری داشته باشد. ولوو XC90 با کد B قرار است جایگزین مدل T8 هیبرید شود و هم مصرف سوخت و هم آلایندگی کمتری دارد.

۶) ولوو ایکس سی ۹۰ تی ۸ دو موتوره (Volvo XC۹۰ T۸ Twin Engine)

عملکرد بی نظیر و برد الکتریکی خودرو ولوو ایکس سی ۹۰ تی ۸ دو موتوره هر دو چشمگیر است، با این حال از آنجا که نسخه دوقلو 'Hybrid۴' با سطح بالا، دارای قدرت "سیستم کامل" و خروجی گشتاور ۲۹۶ اسب بخار قدرت و ۳۸۳lb فوت گشتاور است. در جاده، این خودرو به همان اندازه سریع عمل نمی‌کند که عدد آن نشان می‌دهد.

۷) آئودی کیو ۵، ۵۵ (Audi Q۵، ۵۵ TFSIe)

خودرو آئودی کیو ۵، ۵۵ به عنوان جایگزین مستقیم آئودی Q۵ هیبریدی به فروش می‌رسد. آئودی Q۵ پلاگین هیبریدی باید در بازار با خودرو‌های بی‌ام‌و X۳ پلاگین هیبریدی ۲۰۲۰ و مرسدس بنز GLC۳۵۰e مدل ۲۰۱۹ رقابت کند.

آئودی Q۵ پلاگین هیبریدی مدل ۲۰۲۰ به یک موتور ۲۰ لیتری بنزینی با امکان تولید ۲۴۸ اسب بخار قدرت و ۳۷۰ نیوتن متر گشتاور مجهز شده است. علاوه بر این موتور بنزینی، شاهد استفاده از یک موتور برقی نیز هستیم که قدرتی برابر با ۱۴۱ اسب بخار و گشتاوری برابر با ۳۵۰ نیوتن متر تولید می‌کند. در مجموع این خودرو آلمانی قدرتی برابر با ۳۶۲ اسب بخار و گشتاوری برابر با ۵۰۰ نیوتن متر در اختیار راننده قرار می‌دهد. سرعت این خودرو در مدت زمان ۵.۳ ثانیه از صفر به ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد. مصرف سوخت این خودروی شاسی بلند در هر ۱۰۰ کیلومتر رانندگی برابر با ۲.۱ لیتر است.


۸) ولوو ایکس سی ۴۰ پلاگین هیبریدی (Volvo XC۴۰ Recharge T۵ PHEV)

جدیدترین محصول ولوو از پیشرانه ۳ سیلندر ۱.۵ لیتری متعلق به مدل T۳ استفاده می‌کند. این پیشرانه به یک موتور برقی ۸۱ اسب بخاری متصل شده که مجموع قدرت سیستم هیبریدی را به ۲۵۸ اسب‌بخار می‌رساند. نیروی پیشرانه با استفاده از جعبه‌دنده‌ ۷ سرعته‌ی دو کلاچه به چرخ‌های جلو انتقال می‌یابد که از این نظر با مدل‌های T۸ تفاوت دارد. مدل‌های T۸ روی پلتفرم چهار چرخ محرک SPA تولید می‌شوند.

خودرو در بهینه‌ترین حالت ممکن از هر دو پیشرانه‌ برقی و بنزینی استفاده می‌کند. در حالت رانندگی پاور بیشترین قدرت هر دو پیشرانه در اختیار راننده قرار دارد و در حالت Pure نیز تنها از موتور الکتریکی استفاده می‌شود و آلایندگی خودرو صفر است. وضعیت آفرود نیز آخرین حالت رانندگی است که مخصوص رانندگی در مسیر‌های لغزنده طراحی شده است.

۹. میتسوبیشی اوتلندر پلاگین هیبریدی (Mitsubishi Outlander PHEV)

خودرو میتسوبیشی اوتلندر پلاگین هیبریدی از دو موتور متفاوت استفاده می‌کند. میتسوبیشی اوتلندر از یک موتور ۲۰۰۰ سی سی پلاگین هیبرید استفاده می‌کند که موتور بنزینی آن می‌تواند ۱۲۱ اسب بخار قدرت و در مجموع از این خودرو می‌تواند ۱۷۰ اسب بخار نیرو تولید کند. قدرت موتوری بنزین خودرو بر روی محور جلو عمل کرده و شارژ موتور برقی آن را نیز پشتیبانی می‌کند. موتور‌های الکتریکی هر کدام می‌توانند ۸۵ اسب بخار قدرت تولید کنند و قدرت این شاسی‌بلند را به ۱۷۰ اسب بخار برسانند که در زمان استفاده از سیکل‌های ترکیبی این قدرت موتور می‌تواند حداکثر تا ۲۰۵ اسب بخار نیز بالا رود که موجب می‌شود این خودرو بتواند در مدت زمان ۱۱ ثانیه از سکون به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت برسد.

زمان شارژ کامل خودرو ۵ ساعت است و می‌تواند با حالت تمام برقی حدود ۴۵ کیلومتر را بدون نیاز به بنزین فقط با استفاده از این موتور الکتریکی بپیماید، اما از طرفی با استفاده از فناوری شارژ سریع می‌توانیم به اندازه پیمودن ۱۵ کیلومتر خودرو را در مدت زمان ۳۰ دقیقه شارژ کنیم.

۱۰) پورشه کاین‌ای هیبریدی و توربو اس‌ای هیبریدی (Porsche Cayenne E-Hybrid & Turbo S E-Hybrid)

خودرو پورشه کاین‌ای هیبریدی و توربو اس‌ای هیبریدی موتور ۶ سیلندر خورجینی ۳ لیتری توربو و موتور الکتریکی کاین E-Hybrid را ترکیب کرده و ۴۵۵ اسب بخار قدرت و ۷۰۰ نیوتن متر گشتاور تولید می‌کند. صفر تا ۱۰۰ این خودرو معادل ۴.۷ ثانیه بوده و حداکثر سرعت محدود شده‌ آن برابر با ۲۵۲ کیلومتر بر ساعت است.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.