سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

آغاز برداشت گیاهان کوهی در آذربایجان‌غربی

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی از آغاز فصل برداشت گیاهان کوهی در استان خبر داد و گفت: آذربایجان غربی رویشگاه ۵۲۰ نوع گیاه دارویی است.

محمد رضایی رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از  ارومیه، اظهار کرد:آذربایجان غربی رویشگاه ۵۲۰ گونه از گیاهان دارویی بوده که ۷۰ تا ۱۰۰ گونه از این تعداد گیاهان خوراکی است.

رضایی افزود: بیش از یک هزار و ۴۰۰ گونه از گیاهان موجود کشور در این استان می‌روید که ظرفیت مناسبی برای انجام مطالعات تحقیقاتی در زمینه گیاهان به شمار می‌رود.

او با بیان اینکه برداشت گیاهان خوراکی محلی همزمان با آغاز بهار و رویش این گیاهان در آذربایجان غربی آغاز شده است، اضافه کرد: تغییرات اقلیمی از یکسو و برداشت‌های بی رویه از سوی دیگر زنگ انقراض این گونه‌های گیاهی را به صدا در آورده است و مناطقی مانند دره شهدا، قاسملو و کوه سیر و قوشچی و ... در شهرستان ارومیه بیشتر مورد توجه مردم در این زمینه است و در معرض خطر انقراض گونه‌های گیاهی خوراکی قرار دارد.

رضایی ادامه داد: افزون بر ۵۸۵ گونه گیاهی از مجموع گیاهان موجود در آذربایجان غربی در جزیره‌های دریاچه ارومیه می‌روید که پسته وحشی از جمله مهمترین این گونه هاست.

رئیس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان غربی افزود: ارس کوهی، درخت سقز و بادام کوهی از جمله شاخص‌ترین گونه‌های موجود در جزایر ۹ گانه دریاچه ارومیه است.

او  با اشاره به در حال انقراض بودن برخی از گونه‌های گیاهان کوهی پر مصرف مردم، اظهار کرد: مطالعه بر روی ۱۲۰ گونه برای تعیین نوع پراکنش و مقدار موجود از آن در طبیعت انجام شده که ۷۵ مورد از آن‌ها به اتمام رسیده است.

رضایی با تاکید بر اینکه رویشگاه برخی از گیاهان به طور خاص شناسایی شده است، ادامه داد: ۶۰ گونه از گیاهان شناسایی شده در این استان از جمله بیزه، اله گز، نعناع کوهی، ریواس، کنگر و ثعلب بومی منطقه است.

او  گفت: کشت گیاهان دارویی در فضا‌های سبز شهری را می‌توان برای فرهنگ سازی در استفاده از این گونه‌ها در دستور کار قرار داد.

رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی استان ادامه داد: هر چند آمار دقیقی از میزان برداشت گیاهان خوراکی در این استان وجود ندارد، اما هرساله به هنگام فصل بهار هزاران کیلوگرم از انواع گیاهان خوراکی استان به بازار‌های محلی و استان‌های همجوار عرضه و ارسال می‌شود.

گیاهان خوراکی محلی با داشتن انواع ویتامین ها، آنتی اکسیدان، کلسیم و فسفر دارای خاصیت‌های درمانی از جمله تقویت سیستم گردش خون، سیستم گوارشی، درمان یبوست، تنظیم قند خون و کاهش چربی، افزایش اشتها و بهبود زخم‌های معده است.
انتهای پیام/ ن م 
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.