فعالان محلی حقوق بشر درباره این بیعدالتی معترض شدهاند و از پلیس خواستهاند تا جریمه افراد بیخانمان را متوقف سازد. لیزا ناسی از اعضای یک گروه محلی حامی بیخانمانها در این باره گفته است که جریمه بیخانمانها هیچ مشکلی را حل نمیکند: «من فکر میکنم پیام ما به پلیس باید این باشد که پای سلامت همگانی در میان است و موضوع ربطی به نظم و قانون ندارد و اینکه در راستای ارتقای سلامت همگانی باید مردم را از هر فرصتی بهرهمند ساخت.»
اریک گرت رئیس پلیس محلی همیلتون گفته است که پلیس به مردم اخطار داده و با گذشت زمان دستورات مربوط به فاصلهگذاری اجتماعی را به تدریج به اجرا گذاشته است. اما وی در عین حال گفته که صدور قبض جریمه به صلاحدید افسر مربوطه بستگی دارد. گرت در گفتگو با نشریه همیلتون اسپکتیتور در این باره اظهار داشت: «ما خواهان اطاعتپذیری و تبعیت از قانون هستیم. ما این مسئله را برای تعدادی از مردم تشریح نمودیم. برخی از مردم ساز مخالف میزنند و ما ناچاریم آنها را اعمال قانون کنیم و این به وضوح آخرین گزینهای است که برای ما باقی میماند.»
گفتنی است پیش از این نیز پلیس فرانسه نیز متهم شده که بیخانمانها را به خاطر حضور در خارج از خانه در جریان همهگیری بیماری جریمه کرده و با انتقادات مشابهی از طرف فعالان حقوق بشر مواجه شده است.
لازم به ذکر است شمار بالایی از افراد بیخانمان در سرتاسر دنیا در جریان همهگیری ویروس کرونا چنین چالش بیسابقهای را تجربه کردهاند. در برخی مناطق، بیخانمانها به صورت موقت در پناهگاهها و هتلها اسکان داده شدهاند، اما در اغلب موارد با آنها نه بهعنوان افراد نیازمند بلکه بهعنوان مجرم رفتار میشود. در شهر لسآنجلس ایالت کالیفرنیا نیز مادران سرپرست خانوار و بیخانمان خانههای خالی و متروکه را اشغال کردهاند تا خود و خانوادهشان را در این مقطع زمانی خطرناک از خیابانها دور سازند.
منبع: مشرق
انتهای پیام/