وی در خصوص هزینه بلیت برای تماشای نمایشهای آنلاین اظهار کرد: سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران در سال ۱۳۹۸ با کسری بودجه بسیار زیادی مواجه بود. بودجهای که این سازمان در کل سال از شهرداری تهران دریافت میکرد، به اندازه تامین حقوق پرسنل خود نبوده است. حالا چه برسد به هزینههای جاری، به روز رسانی سالنهای تئاتر و امکانات و... . این اولین مشکل سازمان بود که در سال گذشته جشنواره تئاترشهر که با زحمت و پشتکار شهرام کرمی همراه بود را نتوانستیم اجرایی کنیم؛ زیرا هزینه برای اجرای جشنواره نداشتیم. حتی سازمانها و ارگانهای دیگری پای کار آمدند، ولی ما نتوانستیم هزینهها را به طور کامل تأمین کنیم. به همین دلیل تصمیم به برگزار نشدن این جشنواره گرفتیم.
عالم بخش با اشاره به بودجه و حمایت های سازمان فرهنگی و هنری شهرداری از تئاتر گفت: در زمینه حمایت از گروههای تئاتری به ندرت توانستیم کاری را انجام دهیم. در سالهای قبل بودجه مصوب و مشخصی داشتیم و مدیران قبلی طبق اهداف و سیاستهای سازمان کارها را به طرق مختلف حمایت مالی کرده و کمک هزینههایی به آنها اختصاص میدادند تا گروههای تئاتر کارهای خود را اجرایی کنند، ولی در سال ۱۳۹۸ این مشکل بزرگ با ما همراه بود. در اسفند و فروردین ماه که تمامی مراکز سازمان فرهنگی هنری شهرداری تعطیل بوده، در آمد حاصل از این مراکز به صفر رسید. سازمان ما در این دو ماه ۲۵ میلیارد ریال در آمد خود را از دست داد. این هزینه روی بودجه و برای تامین حقوق یا هزینه جاری مراکز است که از بین رفته و حال بودجه دیگری برای جایگزینی نداریم. از طرفی تا بودجه مصوب اعلام شود، دو الی سه ماه طول میکشد و تقریبا اواخر اردیبهشت و اوایل خرداد ماه به ما میرسد و بسیاری از تولیدات در آن زمان آغاز میشوند. ما درگیر این مشکل هستیم و هنوز بودجه سال ۱۳۹۹ برای ما مشخص نشده است.
وی افزود: از طرفی وضعیت اقتصادی کشور را در سال ۱۳۹۸ هم مشاهده کردیم و مشکلات عدیدهای در تمام بخشها وجود داشت. متاسفانه بخش فرهنگ و هنر مظلومترین بخش در کشور است و همواره بودجههای آن اولین بودجههایی است که نصف شده یا از بین میرود. ما نتوانستیم بودجهای را تامین کنیم فقط توانستیم از امکانات موجود برای گروههای نمایشی استفاده کنیم تا راهی را باز کنیم و با همدلی و همگرایی تمام دوستان تئاتری فکری به حال خود کنیم؛ زیرا وضعیت دولت و مشکلات موجود در کشور سبب میشود تا بودجه دولت صرف درمان شود تا از این بحران رهایی یابیم. هر چند که سلامت روح و روان برای تمام مردم در اولویت است و باید دولت به آن دقت داشته باشد. از طرفی باید دولت دقت کند که این هنرمندان هستند که سلامت روح روان و گلبولهای امید را در شریان جامعه جاری میکنند تا پیکره جامعه با روحیه و امید بحران را پشت سر بگذارد.
عالم بخش گفت:از ریاست سازمان فرهنگی هنری شهرداری و معاونت هنری سازمان که برای حمایتهای مالی هنرمندان تلاش میکنند، تشکر میکنم.باید فکر کنیم که چه کاری با اتکا به هنر و هنرمندان تئاتر میتوانیم انجام دهیم تا خانواه خود را از این بحران نجات دهیم. درست است که تئاتر آنلاین است و خانوادهها برای تماشای (آنلاین ) آن هزینهای پرداخت میکنند، اما این هزینه بسیار اندک است، تا دو ماه قبل بلیت تئاتر ۳۰ هزار تومان بود، اما اکنون با هزینه بسیار اندک میتوانند در کنار خانواده تئاتر تماشا کند، یعنی یک خانواده ۵ نفره با مبلغ ۴ هزار تومان یک تئاتر را که با چهار دوربین و با امکانات خوب فیلم برداری شده تماشا میکند که حالا مخاطب بیشتری حتی شاید چند برابر ظرفیت سالن با این حرکت ایجاد خواهد شد و تقریبا همان وضعیت بلیت فروشی را در سالن های نمایش را برای تئاترها انشاءالله رقم خواهد زد.
او ادامه داد: اگر این روش به خوبی تبلیغ شود و در آن همدلی و همراهی باشد، قطعا تعداد بازدیدکنندگان بالا میرود، حال که اوقات فراغت خانوادهها خصوصا کودکان و نوجوانان زیاد است، میتوانیم از آن به عنوان فرصت استفاده کنیم. شاید در تمام سال در تهران حدود ۵۰۰ هزار تماشاگر داشتیم، اما میتوانیم از این فرصت استفاده کرده تا در ایام بعد از کرونا مخاطبان تئاتر را به چند میلیون نفر برسانیم. امیدوارم قادر آشنا، شهرام گیل آبادی، حمید نیلی و کوروش زارعی و دوستان در مراکز دیگر دست در دست هم دهیم و با اتکا به خود و امکانات موجود کارها را پیش ببریم تا بحران را به فرصت تبدیل کرده و آن را پشت سر بگذاریم، امیدوارم با تلاشهای دوستان و بضاعت خود بتوانیم کمک هزینههایی را مهیا کنیم، این روزها چراغ تئاتر در پردیس تئاتر تهران روشن است و امیدوارم با کمک دوستان تبدیل به چراغی شود که خانواده تئاتر با آسودگی خاطر در کنار هم کار کنند و این هنر شریف را با نمایشنامههای زیبا خود به مخاطبان که سرمایه اول و آخر خود هستند، عرضه کنند.
عالم بخش در خصوص اختتامیه مسابقه «نمایش عروسکی بچهها و عروسکها در مقابل کرونا» بیان کرد: قرار بود اختتامیه مسابقه «نمایش عروسکی بچهها و عروسکها در مقابل کرونا» در تاریخ ۲۱ فروردین باشد، اما به دلیل تعدد ویدئوهای ارسالی این اختتامیه به تاریخ ۲۵ فروردین موکول شد. داوران و کارشناسان روزانه در حال بررسی آثار هستند و آثار منتخب نهایی اعلام خواهند شد. امیدوارم بتوانیم گامهای خوبی برای خانواده مظلوم و شریف تئاتر برداریم.
انتهای پیام/