سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

سرگردانی اجاره‌نشین‌ها؛ مالکانی که از ترس کرونا خانه اجاره نمی‌دهند!

در شرایط کرونایی، مستاجران با مشکلات بسیار زیادی از جمله بسته‌بودن مشاوران املاک رو‌به‌رو هستند.

به گزارش خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، این روزها بازار اجاره با توجه به نزدیک شدن فصل جابه جایی و همچنین شیوع ویروس کرونا روز به روز نگرانی مستاجران را بیشتر می کند. این بین مالکانی هم هستند که با اخطار به مستاجران خود و دریافت حکم تخلیه واحدها باعث شده اند تا شرایط پیچیده تر شود.

از سوی دیگر بسیاری از ساکنان واحدهای مسکونی اجاره ای، اجازه ورود به خانه ها جهت بازدید را نمی دهند و از طرف دیگر بخش عمده ای از مشاوران املاک به دلیل شیوع ویروس کرونا تعطیل شده که این موضوع نقش موثری در نابه سامانی بازار اجاره شده است.

این در حالی است که در سال گذشته بازار اجاره در این روزها خود با کمبود واحد های اجاره ای و رشد لحظه ای قیمت ها مواجه بود که با راه اندازی کمپین های مختلف و همچین کلید زدن طرح اقدام ملی مسکن کمی به سمت آرامش رفت اما امسال با ایجاد رکود و تعطیلی بسیاری از کسب وکارها و همچنین دیر تعیین شدن دستمزد کارگران در سال ۹۹ باعث شد که این بازار به سمت نابه سامانی، افزایش قیمت و شرایط رکود تورمی برود.

براساس این گزارش با توجه به آنکه نرخ دستمزد کارگران با افزایش ۲۱ درصدی هم اکنون به ۲میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسیده و این رشد قیمتی باعث نگرانی بیشتر برای مستاجران شده است چراکه رشد ناچیز قیمتی دستمزد و افزایش بیش از ۳۰ درصدی قیمت های اجاره زمینه ساز مشکلات بسیاری برای این حوزه می شود.

کرونا درب بازار اجاره را هم تخته کرد!

شمسایی، یکی از مستاجران که در این شرایط صاحبخانه دستور تخلیه واحد مسکونی را به او داده است در گفت و گو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه در این شرایط متاسفانه صاحبخانه‌ها قیمت  اجاره را به دلیل متوقف شدن بسیاری از کسب وکارها کاهش نداده‌اند، گفت: زمان سر رسید تخلیه واحد مسکونی اواخر فرودین ماه بوده اما به دلیل شرایط کرونایی کشور امکان بازدید هیچ واحد مسکونی وجود ندارد بنابراین مشکلات بسیار زیادی برای ما ایجاد شده است.

او ادامه داد: در این شرایط هیچ مالکی اجازه بازدید از واحد های مسکونی را به ما نمی دهد و از سوی دیگر امکان خروج از منزل به دلیل محدودیت های که هست وجود ندارد که این اقدام باعث قطع نشدن زنجیره کرونا می شود.

این مستاجر در ادامه توضیح داد: بسیاری از مشاوران املاک تعطیل هستند و بنابراین امکان پیدا کردن واحد مسکونی مناسب نیست.

مالکانی که از ترس کرونا خانه اجاره نمی دهند

یکی دیگر از مستاجران که در این شرایط با مشکل مواجه شده بود در گفت‌وگو با خبرنگار راه و شهرسازی  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه بسیاری از مالکان حتی حاضر نیستند پای قرارداد بیایند، افزود: در رسانه ها به صورت مداوم می گویند که صاحبخانه ها منصف باشند و اجاره چندین ماه را از مستاجران دریافت نکنند اما برخی از صاحبخانه ها نه تنها این شرایط را اجرا نکردند بلکه حتی حاضر نیستند یک ماه زمان تخلیه را هم به تعویق بیندازند.

این مستاجر در ادامه با بیان اینکه باید دولت در این شرایط بیشتر به فکر مستاجران باشد گفت: امیدوارم ستاد ملی کرونا در این حوزه هرچه زودتر تصمیم گیری کند چرا که شرایط در این بخش به ویژه برای مستاجران بسیار دشوار است.

ستاد ملی کرونا فکری به حال بازار مسکن کند

در همین زمینه حسام عقبائی نائب رئیس اول اتحادیه املاک در گفت‌وگو با خبرنگار راه و شهرسازی  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه دیر تعیین شدن دستمزد کارگران در این شرایط باعث ایجاد مشکلات بسیار زیادی برای مستاجران شد، گفت: دیر تعیین شدن نرخ دستمزد کارگران و بلاتکلیفی درباره آن باعث شده که مالکان و صاحبخانه نتوانند درباره نرخ آن تصمیم گیری کنند.

او ادامه داد: به طور قطع ما بعد از شرایط کرونا با افزایش نرخ اجاره ها روبه رو خواهیم بود و این رشد قیمتی برابر با نرخ تورم خواهد بود.

عقبایی با بیان اینکه خرید و فروش مسکن بعد از کرونا با رشد نرخ مواجه خواهد بود، افزود: در زمانی که بازار خرید و فروش با افزایش و رشد قیمتی مواجه شود به طور قطع قیمت های اجاره هم بالا می رود بنابراین باید در این زمینه تمهیدات لازم در نظر گرفته شود تا مشکلات مستاجران بر طرف شود.

عقبایی با اشاره به کاهش جا به جایی مستاجران در روزهای پایانی سال به طور طبیعی گفت: هر ساله از بهمن به بعد شاهد سیر نزولی جا به جایی منازل در کشور هستیم و به ندرت رهن و اجاره انجام می شود چون اسفند ماه فصل جا به جایی نیست و این موضوع مختص الان نیست و در شرایط عادی هم, چنین است به این خاطر که اغلب جا به جایی ها در بازه خرداد تا شهریور ماه انجام می شود.

او اظهار کرد: کرونا بحرانی را برای مردم به وجود نیاورده است به این دلیل که شاید تعداد محدودی از افراد قصد جا به جایی داشته باشند و در قیاس کلان هم نمی توان آن را در شرایط فعلی یک مشکل قلمداد کرد.

او ادامه داد: موجران و مستاجران که در این ماه با چنین شرایطی روبرو هستند باید با یکدیگر توافق و تعامل کرده تا به موعد قرارداد خود اضافه کنند چون سود و زیان برای هر دو طرف است.

نایب رئیس اتحادیه املاک اظهار کرد: قانون خاصی برای این موضوع وجود ندارد و در صورتی که از ماه اردیبهشت به بعد مشکل کرونا خاتمه پیدا نکند می تواند برای جا به جایی ها دغدغه مهمی باشد و در آن صورت در مرحله اول دولت باید وارد عمل شود و سپس موجران و مستاجران باید با یکدیگر تعامل لازم را داشته باشند. 

مالکان منازل استیجاری حکم تخلیه نگیرید

در ادامه مصطفی قلی خسروی رئیس اتحادیه املاک کشور در گفت وگو با خبرنگار راه و شهرسازی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه در این شرایط اغلب از مالکان انصاف را برای مستاجران خود رعایت نمی کنندگفت: فعلاً هیچ برنامه‌ای برای وضعیت کنونی مستاجران نداریم و تنها راهکاری که در این زمینه در نظر گرفته ایم آن است که از مالکان خواهش می کنیم که شرایط مستاجران را درک کنند.

او توضیح داد: در این شرایط حتی مالکان هم به خاطر کرونا پای قرارداد نمی آیند و حتی با وجود آنکه سعی داشتیم تمامی پروتکل های بهداشتی را رعایت کنیم اما قبول نکرده اند.

خسروی گفت: تنها کاری که می توانم به عنوان بخش خصوصی انجام دهیم این است که از مالکان خواهش کنیم قراردادها را تمدید کنند تا بتوانیم از شرایط عبور کنیم.

رئیس اتحادیه املاک افزود: فعلا نمی توانیم برای وضعیت کنونی بازار اجاره نظری دهیم تنها باید منتظر باشیم و ببنیم دولت چه برنامه در نظر خواهد گرفت.

او تاکید کرد: البته برنامه و طرح های برای این شرایط به دولت ارائه کرده ایم که امیدواریم بررسی شود.

همچنین محمود محمود زاده معاون مسکن وساختمان وزیر راه وشهرسازی هم گفت: بررسی ها درباره  اداره وضعیت کنونی انجام شده و ما امیدواریم هرچه سریع‌تر تمهیدات لازم در این زمینه عملیاتی شود.

او ادامه داد: پیشنهادات درباره وضعیت کنونی بازار اجاره به ستاد ملی مبارزه با کرونا ارائه شده که طی این چند روز امیدوارم به تصویب برسد.

محمود زاده تصریح کرد: با بازگشایی تمامی کارگاه های ساختمانی همزمان با رعایت پروتکل های بهداشتی وضعیت بازار مسکن از جمله خرید وفروش و اجاره بهبود می یابد و با اجرای طرح های مختلف اجازه افزایش قیمت را نخواهیم داد.

براساس این گزارش بازار اجاره به عنوان مهمترین بازار اقتصادی کشور در شرایط کنونی و کرونا یک کشور با حساسیت ها و مشکلات بسیار زیادی از جمله برای مستاجران روبرو شده است بنابراین امیدوارم دولت با در نظر گرفتن تمهیدات لازم و همچنین به تعویق انداختن یک ماهه حکم تخلیه مستاجران بتواند بخش کوچکی از نگرانی‌های این اقشار که بخش عمده ای از انها در کلان شهرها هستند را برطرف کند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۲
در انتظار بررسی: ۰
کلثوم کرمیان
۰۹:۲۲ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
وقتی چند بار اومدم تهران چهره مشمئز کننده زشتی گرفته
همه روستائیان به خاطر پول اومدن تهران
برن روستا یه مزرعه کوچولو بزنن حتی اگه فروش هم نداشتن خودشونو که میتونن تامین کنن
این ملت حجم عقده ای بودنش بشدت بالاست
میخوان تهرونی باشن خخخخخ مسخرن همشون
تهرون چیه که این وضعیت حال بهم زنش خوب باشه اخه
ناشنای
۱۴:۴۱ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
سلام چرا به هر کسی اجازه داده میشه بنگاه باز کنه و هر قیمتی که دلشون میخوان خونه اجاره میدهن .خواهش رسیدگی کنید
ناشناس
۱۴:۱۵ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
صاحبخانه جواب کرده،تا پسرش رو داماد کنه،الان ما بد بخت وسایل زندگی رو ببریم بیرون آلوده کنیم آیا دولت تمام وسایل زندگی رو رایگان ضد عفونی میکنه،ایا خونه ای که می‌خوام برم فرد مبتلا داشته یا نه؟تو رو خدا تا آخر تابستان اسباب کشی رو قدغن کنند.بنگاهها رو پلمپ کنن.
۹۱۲
۱۴:۰۶ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
همه فقط میگن چرا خونه گرونه اخه چی ارزونه که خونه ارزون باشه مثلا پراید ۷۰میلیونه میخایید خونه بشه چند
ناشناس
۱۷:۵۱ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
مسکن و خودرو مصرفی است و سیستم کشور ما با کشورهای دیگر فرق دارد
علی
۱۲:۳۴ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
دولت جلوی افزایش قیمت مسکن می گرفت حداقل دستور میدادن تا وقتی که این وضعیت هست کسی حق افزایش اجاره نداره و اجاره نشین با همون اجاره قبلی ادامه بده
ناشناس
۱۲:۲۲ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
تا کی باید خانه به دوش باشیم 10 سال 20 سال
بابا از وقتی خودم را شناخته ام آواره ام
25 سال است خانه به دوشم.
ناشناس
۱۲:۱۲ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
اینها همون صاحبان خونه خالی ها هستند که قرار بود مالیات بدهند...حال به بهونه کرونا میگن مستاجر نمیدیم......
محمدامین
۱۲:۰۶ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
بابا یکی بفکر مردم باشه بخدا قیمت های خونه با اجاره خونه ها وحشتناکه مردم چیکار کنن با این اوضاع تو خیابون بخوابن ؟؟؟؟؟؟
ناشناس
۱۴:۱۷ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
اسباب اثاثیه برادر من رو ریخت تو خیابون دولت بجای کمک شهرداری آمد گفت یا اسباب اثاثیه تو از اینجا ببر یا می‌بریم میریزیم بیابون
ناشناس
۱۱:۵۳ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
به همدیگر رحم کنیم تا خدابهمون رحم کند
ناشناس
۱۱:۳۸ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
وضع یک کشور اسلامی به کجا رسیده وقتی توضیع ثروت بین یک سری افراد خاص تقسیم شده باید منتظر این روزها میبودیم
ناشناس
۱۱:۱۶ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
واقعاً صنف املاک یه مشت آدم بی سواد و سود جو و نامردن که خون مردم رو می کنن توشیشه
ناشناس
۱۳:۳۵ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
توزیع
زهره شفیعی
۱۰:۳۰ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
سلام ببخشید ما خونمونو در زمستان فروختیم و اوایل اردیبهشت وقت ما تمام میشود و باید از خانه بلند شویم و از انجایی که بعد فروختن خانه مان همه مشاوران املاک بسته شده اند خانه ای پیدا نکردیم ود الان با مشکل خیلی بزرگی مواجهه شده ایم و صاحبخانه جدید هم وقت به ما نمیدهد و میگوید سر موقع باید بلند شوید الان واقعا ما باید چیکار کنیم تو رو خدا اجازه باز شدن املاکی هارو بدهید این شغل نسبت به شغل های دیگر خطر خیلی کمتری دارد به فکر مردم باشید لطفا ما در شیاراز شهر جدید صدرا فاز دو هستیم هر چه زودتر اقدامتی بفرمایید خواهشا برای ما وضعیت خیلی خیلی سخته
ناشناس
۰۹:۲۲ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
طرف ۷-۸ تا خونه داره از همه هم اجاره میگیره ولی حتی حاضر نیست توی این شرایط یک ماه اجاره خونه رو از یکیشون دیرتر بگیره.
محمدامین
۱۲:۰۴ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
خیلی هام بیشتر از این ها دارن اما دریغ از کمی رحم ومروت وانسانیت
ناشناس
۱۴:۴۶ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
خدایی خودت اگه جای طرف بودی چیکار میکردی
ali
۰۸:۱۲ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
سلام همین بانگاه دارا مارو بدبخت کردن یه عده بی سواد رفتن مغازه باز کزدن گوش ملت میبرن از خدا نمیترسن از قوه قضاییه خواهش میکنم فکری به حال این صنف کنه نماینده قوه قضاییه قیمت کارشناسی کنه کنه پدر مردم در اوردن از بس قولنامه الکی خونه هارو به هم میفروشن گرونشون میکنن میندازن به یه بنده خدایی که قرار بیست سال قسط وام
مسکن بده
متین
۱۰:۳۷ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
واقعا باید دستگاه قضا و اقای رییسی به موضوع مشاورین املاک رسیدگی کنه و نظارت بیشتر داشته باشن مستاجرین واقعا در شرایط بدی هستن
محمدامین
۱۲:۰۵ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
گل گفتی چرا باید قیمت مسکن این همه بالا بره چرا ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
متین
۰۸:۱۲ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
امیدوارم مالکین در این شرایط حساس و سخت کمی به فکر مستاجرین باشن و خودشون جای مستاجرها بذارن و رحم و انصاف داشته باشن مبالغ کمتر اضافه کنن تا مستاجرها در این شرایط سخت کنونی شرمنده خانواده نشن