به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، میدانیم که حلوا یکی معروفترین شیرینیها سنتی ایران است که مواد اصلی آن را آرد، روغن و شکر تشکیل میدهد که حلوای آرد گندم از همه انواع حلوا پرکاربردتر است، اما زمانی که مواد اصلی حلوا را با چندین ماده دیگر ترکیب کنیم میتوانیم بسته به ذایقه مان انواع حلوا مانند حلوا ارده، حلوا با شیره، حلوا گردویی، حلوای هویج و … را تهیه کنیم. در بین انواع حلوا، حلوای هویج بسیار پر طرفدار است که روشهای پخت متعددی دارد.
در بیشتر مناطق ایران حلوای هویج را به شیوه خاص آن منطقه تهیه میکنند مثلا حلوا هویج با آرد برنج، حلوا هویج بدون آرد، حلوای هویج با شیره و …، ولی حلوا هویج ارومیه بسیار معروف است که در مناسبتهای مختلف مذهبی و غیر مذهبی آن را سرو میکنند. در ارومیه این حلوا را بدون آرد و با شیره انگور (دوشاب) و مغز گردو تهیه میکنند. آنچه در کشورهای عربی به عنوان حلوای هویج تهیه میشود از نظر مواد اولیه تفاوت چندانی با حلوای ما ندارد، ولی اصولا حلوای هویج عربی مانند باقلوا به صورت برش خورده سرو میشود.
این حلوا را میتوانیم به عنوان یک شیرینی خوشمزه و سنتی در مجالس و مناسبتهای مذهبی مختلف به عنوان حلوای نذری سرو کنیم که حلوا هویج با نان تارت و حلوا هویج رولتی، حلوا در کپسول حلوایی رایجترین شکل سرو حلوا هویج مجلسی است و طرفدار بسیار دارد. در این متن آموزش حلوای هویج ساده را در نظر گرفته ایم و در ادامه روش تهیه آن را مرحله به مرحله میخوانیم.
مواد لازم برای حلوای هویج
هویج ۵۰۰ گرم
شکر ۲ پیمانه
آرد سفید ۱ پیمانه
گلاب ۱/۲ پیمانه
روغن مایع ۱/۲ پیمانه
زعفران دم کرده ۳ قاشق غذاخوری
مرحله اول:
آرد گندم یا آرد شیرینی را داخل ماهیتابه بریزید و روی حرارت متوسط قرار دهید و حدود ۱۰ دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آرد گرفته شود و آرد کمی سبک شود. سپس روغن و زعفران دم کرده را به آرد اضافه و مخلوط کنید.
مرحله دوم:
هویجها را پوست بکنید و بپزید، هویجهای پخته شده را خوب پوره کنید سپس به آرد اضافه و مخلوط کنید.
مرحله سوم:
شکر مخلوط با گلاب را نیز اضافه کنید و دورانی و در یک جهت تفت دهید تا حلوا جمع شود. سپس از روی حرارت بردارید.
مرحله چهارم:
پس از آماده شدن حلوای هویج را در ظرف مناسب بریزید و با خلال پسته تزیین و سرو کنید. همچنین میتوانید حلوا را پهن کنید و قالب بزنید.
یکی از کاربردهای جالب حلوا هویج این است که میتوانید بعد از سرد شدن آن را روی حلوای مجلسی تیره شکوفه بزنید. اختلاف رنگ دو حلوا جلوه زیبایی به آن میدهد.
نکات کلیدی تهیه حلوای هویج:
– میتوان برای تهیه حلوای هویج از شیر به جای آب استفاده کرد که در این صورت حلوا هویج با شیر خواهیم داشت.
– زمانی که این حلوا با آرد تهیه میشود هویج آن نباید محسوس باشد و بهتر است آن را با میکسر به شکل پوره در آوریم یا اگر میکسر در دسترس نیست هویج را بپزیم و بعد آن را پوره کنیم.
– زمانی که پوره هویج آماده شد آن را داخل تابه بریزید و روی حرارت قرار دهید تا مقداری از آب آن تبخیر شود.
– هر چه نسبت هویج به آرد بیشتر باشد حلوای هویج خوشمزه تری خواهیم داشت.
منبع: ایران کوک
انتهای پیام/