سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

شیوع اختلال بویایی به ویروس کرونا ارتباط دارد

نایب رییس انجمن راینولوژی ایران گفت: با توجه به بررسی‌هایمان اختلال بویایی می‌تواند به شیوع کرونا ویروس جدید مرتبط باشد.

ابراهیم رزم‌پا نایب رییس انجمن راینولوژی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره وضعیت بویایی و چشایی افراد مبتلا به کرونا اظهار کرد: طی یک ماه اخیر شیوع اختلال بویایی و چشایی به صورت غیرمنتظره‌ای افزایش یافته است.

نایب رییس انجمن راینولوژی ایران افزود: در حال حاضر دو فرضیه برای این مورد، مطرح است که البته این موضوع را در گروه‌های علمی مورد بحث و بررسی قرار دادیم و همکاران‌مان دارند تجارب‌شان را مطرح می‌کنند.

رزم پا بیان کرد: فرضیه اول این است که این اختلال می‌تواند به ویروس کرونای جدید مرتبط باشد؛ یعنی خود ویروس کرونا که تهاجم عصبی هم دارد، می‌تواند منجر به این اتفاق شود.

او گفت: ویروس کرونا همان ویروس سرماخوردگی بوده که جهش‌یافته است و به همین دلیل بیشترین اثرات تخریبی آن در سیستم تنفسی، قلب و کلیه است که البته هنوز مطالعات مربوط به آن کامل نشده و می‌تواند بر روی اعصاب هم موثر باشد؛ بنابراین کرونا ویروس جدید می‌تواند عامل شیوع نابویایی باشد که این فرضیه را بیشتر محتمل می‌دانیم.

رزم‌پا افزود: دومین فرضیه ما این است که این اختلال می‌تواند ناشی از اثرات مخرب شوینده‌ها و مواد ضدعفونی‌کننده که طی این مدت استفاده می‌شود، باشد. در عین حال به نظر ما و با توجه به بررسی‌هایمان اختلال بویایی می‌تواند به شیوع کرونا ویروس جدید مرتبط باشد.

او تاکید کرد: نکته مهم این است که افراد زیادی هستند که ویروس کرونا در بدن‌شان وجود دارد و برای خودشان هم مشکلی ایجاد نمی‌کند، اما ناقل بیماری کووید-۱۹ هستند. حال ممکن است خودش دچار مشکل نشود، اما بیماری را به فرد دیگری منتقل کند که آن فرد با توجه به بیماری زمینه‌ای و مشکلاتی که دارد، دچار نوع کشنده کرونا شود. 

نایب رییس انجمن راینولوژی ایران گفت: افراد حتما بینی خود را روزی ۲ الی ۳ بار با سرم شستشو بدهند و از داروهای آنتی بیوتیکی و ضد کرونایی دوری کرده و ویتامین و مکمل را به صورت بی رویه استفاده نکنند. از داروهایی مانند ضد احتقان مثل قطره، اسپری بینی فنیل افرین یا نفازولین و شربت پسودوافدرین پرهیز کنند.

بیشتر بخوانید: آیا افرادی که اخیرا آنفلوانزا داشته اند، کرونا می‌گیرند؟

بیشنر بخوانید؛ کشف داروی گیاهی درمان کرونا توسط ماداگاسکار

بیشتر بخوانید؛ چگونه در ادارات کرونا را از خود دور کنیم؟

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.