سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش باشگاه خبرنگاران جوان از بالگرد‌های بومی/۴

بالگرد همای ایرانی؛ افسانه‌ای که به واقعیت تبدیل شد + تصاویر

ایران یکی از قدرتمندترین کشورهای جهان در جهت تقویت قدرت دفاعی و به روزرسانی آن است.

به گزارش خبرنگار حوزه دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از سلاح‌های راهبردی که نیرو‌های نظامی به خصوص نیرو‌های زمینی هر کشور را در تمامی شرایط پشتیبانی می‌کند بالگرد‌ها هستند که می‌توانند به صورت ایستا در زمان طولانی ماموریت خود را انجام دهند.

نیاز به وجود بالگرد در بسیاری از کشور‌ها وجود دارد، اما فقط چند کشور موفق شدند تا این سلاح راهبردی را به صورت بومی تولید کنند، اهمیت تولید بالگرد‌ها در داخل کشور به خاطر این است که می‌توان سلاح را با توجه به شرایط هر کشور از جمله وضعیت آب‌وهوایی ساخت و از طرف دیگر تولید بومی سلاح باعث می‌شود تا اطلاعات در داخل کشور محفوظ بماند.

موضوعی که امیر سرتیپ دوم علیرضا انگیزه جانشین فرمانده پایگاه هشتم هوایی شهید بابایی اصفهان به آن اشاره کرد و گفت: نکته مهم در تسلیحات بومی حفظ اسرار آن است، چرا که در بحث هر تسلیحات وارداتی قطعا اطلاعات و اسرار آن نزد سازنده محفوظ است و می‌توانند بر علیه تسلیحات ما استفاده کنند که با بومی سازی تسلیحات اسرار آن هم نزد خود ما باقی می‌ماند.

همین موضوع باعث شد تا جوانان ایران اسلامی از روز‌های نخست پیروزی انقلاب دست بر زانو خود بگذارند و در زمینه طراحی و ساخت تجهیزات بومی وارد شوند که یکی از این عرصه ها موضوع تولید بالگرد‌های بومی بود، جوانان ایران اسلامی در گام‌های نخست طرح‌هایی را هم در زمینه بالگرد تهاجمی و هم ترابری ارائه کردند.

در حوزه تهاجمی متخصصان کشورمان با استفاده از روش مهندسی معکوس ابتدا بالگرد طوفان را بر اساس بالگرد کبرا ساختند، این بالگرد در قالب خانواده بالگردی و در دو نمونه توسط سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع در اردیبهشت‌ماه سال ۸۹ و همزمان با سالگرد آغاز عملیات بیت‌المقدس رونمایی شد.

پس از آن هم بالگرد تهاجمی تماما بومی شاهد ۲۸۵ در سال ۱۳۸۸ ساخته و برای تولید انبوه به سازمان هسا تحویل داده شد، این بالگرد هم مانند طوفان در رسته رزمی – پشتیبانی قرار می‌گیرد و تا امروز به خاطر ویژگی‌های منحصربفرد در دو نمونه دریاپایه و زمینی با نام‌های AH-۸۵A و AH-۸۵C وارد صحنه دفاعی شده است.

در زمینه بالگرد ترابری سبک و متوسط هم تا امروز نیرو‌های ایرانی بالگرد صبا را طراحی و تولیده کرده‌اند، بالگرد صبا را می‌توان اولین تجربه ایران در تولید بالگرد بومی دانست که در اسفند ماه ۱۳۹۵ از آن رونمایی شد، صبا که به دست متخصصان افتخارآفرین شرکت پشتیبانی و نوسازی بالگرد ایران وابسته به سازمان صنایع هوایی وزارت دفاع طراحی و ساخته شده جهت انجام ماموریت‌های مختلف، چون حمل‌و‌نقل، بار، مسافر، عملیات امداد و نجات، عکس برداری و شناسایی، آمبولانس هوایی، عملیات فرا ساحلی و تاکسی هوایی به تمامی نیرو‌های کشورمان تحویل داده شده است.

اما شاید جالب باشد که بدانیم که پیش از این هم نیرو‌های ایرانی دست به ساخت یک بالگرد چندمنظوره زدند، متخصصان کشورمان در این زمینه زمان بسیاری را صرف کردند تا توانستند بالگرد بومی هما را طراحی و فرآیند ساخت آن را آغاز کنند.

همای ایرانی در آسمان سرزمینی

جمهوری اسلامی ایران نیازمند بالگردی بود که بتواند بدون هیچ مشکلی در آسمان ایران پرواز کند و با شرایط جوی و آب و هوای کشورمان، چون شرایط جوی ارتفاع زیاد نسبت به سطح دریا و درجه حرارت بالا سازگار باشد، چرا که این دو موضوع به شدت بر عملکرد بالگرد تاثیر می‌گذارند، به همین خاطر موضوع به شرکت پنها سپرده شد که نیرو‌های جوان این مرکز توانستند در کم ترین زمان ممکن با ساخت همای ایرانی این نیاز را برطرف کنند.

بالگرد هما که نام آن مخفف هلی‌کوپتر ملی ایران است به صورت ماک‌آپ در نمایشگاه هوایی کیش سال ۱۳۹۶ به نمایش درآمد که در آن زمان بسیاری از کارشناسان هما را شبیه به Bell ۲۱۴-ST آمریکایی دانستند، اما وقتی نمونه اولیه آن ساخته شد این موضوع کنار رفت، چرا که براساس تیپ ظاهری هما با ۴ چهار ملخ پرواز می‌کرد، اما بالگرد آمریکایی ۲ ملخی بود و از طرف دیگر ملخ‌های هما بسیار کوتاه‌تر از Bell ۲۱۴ بود که این نشان می‌دهد متخصصان کشورمان قصد دارند از آن در ماموریت‌هایی، چون انجام عملیات در کوهستان استفاده کنند.

این بالگرد که در رده بالگرد‌های نیمه سنگین قرار می‌گیرد توانایی حمل ۱۴ نفر مسافر و ۲ نفر خدمه را دارد و با توجه به نوع طراحی می‌توان از آن در مأموریت‌های آموزشی، جنگل‌بانی، امداد و نجات، کنترل ترافیک، سکو‌های نفتی، تاکسی هوایی، حمل‌و‌نقل و حتی پشتیبانی در میدان نبرد استفاده کرد.

نکته جالب در مورد هما این است که این بالگرد بومی ایران با استفاده از مواد کامپوزیتی ساخته شده است که این امر باعث شده تا علاوه بر کاهش وزن، بازتاب راداری کمتری نیز داشته باشد، این موضوع در کنار استفاده از سامانه‌های راداری پیشرفته باعث شده تا همای ایران به بالگردی رادار گریز تبدیل شود.

حداکثر وزن برخاست ۵ هزار و ۲۶۲ کیلوگرم
وزن قابل حمل ۱ هزار و ۴۰۰ کیلوگرم
تعداد سرنشین ۲ نفر خدمه و ۱۴ نفر سرنشین
بیشترین سرعت ۲۴۶ کیلومتر بر ساعت
سقف ارتفاع پروازی ۴ هزار و ۹۶۸ متر
سقف پرواز ایستایی ۳ هزار و ۸۱۰ متر
برد عملیاتی ۵۲۴ کیلومتر 
نرخ صعود ۷ متر بر ثانیه

از طرف دیگر در این بالگرد بومی از دو موتور قدرتمند استفاده شده است که موجب شده تا برد و مداومت پروازی آن بسیار بیشتر از رقبای داخلی و خارجی شود و همین موضوع موجب شده تا اطمینان پروازی با بالگرد بیشتر شود تا بتوان از آن برای پیمایش در مسافت‌های طولانی دریایی یا کوهستانی استفاده کرد.

بالگرد هما می‌تواند محموله‌هایی تا وزن ۱ هزار و ۴۰۰ کیلوگرم را با سرعت حدودی ۲۵۰ کیلومتر بر ساعت حمل کند، این بالگرد سقف پروازی حدود ۵ هزار متری و سقف ایستایی حدود ۴ هزار متری دارد و حدود ۵۵۰ کیلومتر برد عملیاتی دارد و با موتور‌های قدرتمند خود نرخ اوج‌گیری ۷ متربرثانیه دارد.

همای مسلح ایرانی در کمین دشمنان

با ساخت بالگرد هما جوانان ایرانی ثابت کردند در تولید تجهیزات هیچ نگاهی به دنیا برای کمک ندارند و می‌توانند به راحتی نیاز کشور را برطرف کنند، اما این تمام ماجرا نیست چرا که جوانان ایرانی به سمت مسلح کردن این بالگرد بومی هم رفتند، موضوعی که امیر سرتیپ احمدآبادی رئیس شرکت پشتیبانی و نوسازی بالگرد‌های ایران (پنها) به آن اشاره کرده است.

رئیس شرکت پشتیبانی و نوسازی بالگرد‌های ایران اعلام کرد: اولین بالگرد ملی کشور به همت متخصصان داخلی با نام هما ساخته شده و پرواز‌های اولیه خود را با موفقیت انجام داده و در حال گذراندن مراحل تست میدانی است.

او با بیان اینکه این بالگرد ۱۴ نفره و دو موتوره است که قابلیت پرواز در شرایط کوهستان و دریا را نیز دارد، تصریح کرد: بالگرد هما چند منظوره بوده و می تواند به سلاح‌های مختلف تجهیز شود؛ این موضوع نشان می‌دهد که متخصصان کشورمان تا چه میزان در تولید تسلیحات بومی نظامی پیشرفت کرده‌اند. این یعنی هما می‌تواند به انواع تیربار کاتلینگ، راکت‌انداز و همچنین موشک‌های ضد زره و ضد کشتی مسلح شود.

ویژگی مسلح شدن در کنار رادارگریزی و توانایی حمل ۱۴ نفر، این ظرفیت را برای نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی فراهم می‌کند تا در جنگ‌های احتمالی آینده، از آن برای انتقال نیرو‌های ویژه به پشت خط اول دشمن، بدون نیاز به پشتیبانی بالگرد‌های رزمی فراهم کند.

اما نکته جالب دیگر در خصوص هما این است که بالگرد بومی کشورمان با وجود پرواز اولیه برای قرارگیری در چرخه تولید انبوه نیاز به مجوز‌های دیگری دارد که مراحل آن در حال طی شدن است؛ این یعنی هما قرار است استاندار‌های بسیار بالایی داشته باشد که در این صورت یعنی پنها قصد صادرات آن را دارد.

وجود چنین تجهیزاتی در کشور نه تنها در افزایش قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران تاثیر می‌گذارند، بلکه نشان می‌دهد بر خلاف تهدید دشمنان مبنی بر عقب‌نشینی ایران در امنیت منطقه غرب آسیا، مقامات کشورمان قصد افزایش نقش خود را دارند تا هیچ دشمنی فکر تجاوز را در ذهن پرورش ندهد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۱۰
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۰:۴۳ ۲۶ آبان ۱۳۹۹
ایران فقط تو ساخت پهباد، موشک، تانک نفربر غیره، و ناو جنگي اما تو ساخت هواپیما وبالگرد زیاد خوب نیست
جنگی
۱۶:۱۵ ۱۶ مرداد ۱۳۹۹
قشنگ
نیما
۲۰:۰۱ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
اولش فک کردم اسباب بازی کنترلی هس
ناشناس
۲۳:۱۹ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
خوب داداش عینک ته استکانیتو بزن بعد نگاه کن .
بهروز
۰۹:۵۵ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
حکایت تا کور شود هر آنکه نتوان دید برای شما سروده شده !
فریدونفر
۱۹:۲۹ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
درود بر جوانان مومن و انقلابی
بنی آدم
۰۰:۳۶ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
بالگرد شاهد ۲۷۸ هم قدیمی ترین بالگرد بومی است که گواهینامه صلاحیت پروازی دارد و تولیدی شده است
ناشناس
۲۲:۱۲ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
پس چرا صنعت خودرو هنوز در سطح پراید مونده و درجا می زنه؟
ناشناس
۱۲:۱۰ ۲۶ فروردين ۱۴۰۱
چون صنعت خودرو در اختیار نیرو های مسلح و سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران نیست
ناشناس
۲۲:۰۷ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
خدا لعنت کند آدم های غرب زده، منفی باف و خودفروخته و وطن فروش را که چشم دیدن ایرانی قوی و سربلند را ندارند. آمین
ناشناس
۲۳:۱۹ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
بشمار .
ناشناس
۲۱:۵۵ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
این چه وضعشه همه هلیکوپتر های ایرانی با اسکی طراحی میشن. داداش همه الان چرخ دارن مگه پیست یخ فرودگاه ها؟!!!
ناشناس
۲۳:۲۹ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
اون اسمش اسکید هست نه اسکی. همه جا هم میتونه بشینه.
ناشناس
۲۳:۳۶ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
حرف می زنی که حرف زده باشی دیگه ؟
ناشناس
۲۳:۴۲ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
اسکی؟!نیازی به چرخ ندارن این همه تکنولوژی تو تو چرخش گیر کردی
به تو پراید بدن میگی چون قالپاق نداره حرکت نمیکنه
امیر علی
۲۰:۴۸ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
درود بر ایران و ایرانی. دم بچه های وزارت دفاع و تمام نظامیانمون گرم.
ناشناس
۲۰:۴۶ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
دوستان وقتی میگیم اینا زیاد بدرد بخور نیست الکی به غیرتتون بر نخوره ما هم ایرانی و مسلمون هستیم ولی این هلی کوپتر اگوستو بل 214 هست که قبل انقلاب خریداری شده یه رنگ زدن و اسمشو عوض کردن تعریف الکی از یه چیز الکی کار درستی نیست این کارا بیشتر جنبه تبلیغات داره که متاسفانه هنوز تو ایران جواب میده چیزی که ما داریم از صنعت میبینیم هیچ ماشینی نه خودرو نه ادوات کشاورزی نه ابزار تولید نمیشه
ناشناس
۰۳:۰۴ ۲۶ فروردين ۱۳۹۹
تو شهر شما با یه رنگ زدن تعداد ملخ از دو تا به چهار تا تبدیل میشه یا صفحه نمایشگر عقربه تبدیل به دیجیتالی میشه . با هوش یه سرچ ساده هم کنی می بینی این با اون زمین تا آسمان تفاوت داره .
محمد
۲۰:۳۳ ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
حالا حرفت درست داداش اما بالاخره هر تکنولوژی یه بیس طراحی داره...
ناشناس
۲۰:۳۰ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
پراید جدید
ناشناس
۰۰:۳۳ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
تا کور شود هر آنکه نتواند دید
جاوید
۲۰:۲۷ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
کسیکه شبیه تو باشد باور میکند.
ناشناس
۱۸:۳۹ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
دست همۀ دست اندر کاران درد نکه ، خدا خیرشان دهد که با این تلاش و دست آوردهای علمی و فنی قلب مردم ایران را شاد می کنند ، عمر طولانی با عزت از درگاه خداوند بزرک برای همه شون آرزو می کنیم .
ناشناس
۱۸:۳۸ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
احسنت بر مردان دلیر ایران زمین پیش بسوی ایران بدون وابستگی
محمد
۱۸:۲۸ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
فقط ساختن چه بالگرد باشد چه جنگنده فقط باید ساخت خرید فقط برای اینکه با تکنولوژی روز اشنا شویم و کپی کنیم
فرزندی از زاگرس ایران سربلند.
۱۸:۰۰ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
هزاران هزار آفرین و سلام و درود بر دست و پنجه فرزندان ایران ،دست سازه های جوانان و مردان و زنان خودمان و هنر دست و اندیشه شأن هزاران برابر برای ما ایرانیان با ارزشتر و پر گهرتر و شیرین‌تر است.
تنتدرست و سلامت و پیروز و گامهایتان بلندتر و استوارتر و محکم‌تر.
بابک
۱۷:۳۵ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
خوبه فقط موندم چرا نامش ابولقاسم 2،یا قاصف، یا شاهد5، یا از این اسمای عربی نیست!!
جالبه...
حالا پرواز کردنشو چرا نذاشتین؟اگه پرواز میکنه
ناشناس
۲۰:۱۳ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
مشکل با نامش نیست دوست عزیز من هم بعضی مواقع ممکنه با برخی نام ها اختلاف نظر داشته باشم اما انصافا معانی اسم ها در سچصنایع نظامی به صد درصد بهش دقت میشه و نامگذاری انتخاب میشه.در مورد پرواز اگه دقت کنین توضیح دادن در مرحله تست هستند و مرحله تست سنگین ترین مرحله هست که آزمون و خطا را منجر میشه و طبیعی هست که در این مرحله با توجه به شرایط چندگانه کاربردی که در نظر گرفتن از نظر تست زمان بر باشه و کمی شرایط طول بکشه که طبیعتاً ممکنه برخی تست ها نواقص را نشان دهد که تا رفع نقص انجام نشود مرحله تست دوباره انجام نشود به مرحله بعد تست ممکن هست ارجاع داده نشود و چون مرحله تست هست و شرایط نظامی این پرنده در نظر گرفته شده نمایش فیلم پرواز تا تمام شدن تمام مراحل تست تقریبا غیر ممکن هست.
ارسطو
۲۰:۱۵ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
نژاد پرستاری مثل شما که حتی رو اسم چهارتا آهن پاره هم حساسیت بیخود نشون میدید چه برسه به باور های دینی ما.باور کنید فرق لواشک و لحاف تشک م نمی‌دونید فقط الکی متعصبید
ناشناس
۲۰:۲۷ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
خودتحقیر
ناشناس
۲۰:۳۱ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
مگر می تواند پرواز کند
ناشناس
۱۷:۱۱ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
یه فیلم از پروازش در شرایط سخت بزارید ببینیم چطوریه
ناشناس
۲۳:۴۴ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
چشم رئیس
ناشناس
۱۶:۱۱ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
من تا خودم باچشمم نبینم خودم باهاش یه دوری نزنم.شهید نشم زنده برگردم باورم نمیشه!
ناشناس
۱۸:۲۸ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
تا کور شود هر آن که نتواند دید
ناشناس
۲۳:۴۵ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
واقعا
جواد
۱۶:۱۱ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
دوستان نرخ صعود یعنی چی ؟
یعنی تو یک ثانیه 7 متر میره بالا ؟
ناشناس
۱۹:۳۷ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
بله.البته به یک سری مولفه ها وابسته است،وزن،سرعت باد،ارتفاع
ناشناس
۲۰:۰۵ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
بله دقیقا
قبل انقلاب توی همین ایران ایرانی ها و .. یه سری رکورد های دنیا را با هلی گوپتر های سفارش ایران تو خود ایران زدن سرچ کنید متوجه میشید
ناشناس
۱۵:۱۴ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
داداش اگه تراشکاری. یه چیزی واسه ی ترامپ و نتانیاهو بتراش
ناشناس
۱۵:۳۲ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
یه چیز خوبی بتراش
لارستان کهن
۱۶:۰۲ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
اگه باور نداری تو روز شب برو باورت میشه
سعید
۱۶:۵۱ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
این عزیز گفتن که توانایی خدمت رسانی را دارند چین که اقتصاد جهان را قبضه کرده با جمعیتی نزدیک به ۲میلیارد نفر دلیلش این هست که تک تک مردم چین با توقع خیلی اندک به کشورشان خدمت می کنند وحتی با یک لبخند مشوق پیشرفت کشورشان هستند واما ما ایرنی!!!!!!!؛
ناشناس
۱۷:۵۷ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
درود بر شما دوست بزرگوار همین فکر پیشرفت نشان پیشرفت است.اگر در کشور ما بیست ملیون تراشکار داشتیم یقینا و براستی و درستی ما صادر کننده انواع قطعات هم بودیم در اینکه تراشکاری یکی از برترین و مهمترین شغلها ست شکی نیست.نیروهای مسلح باید بفکر جهاد تراشکاری و قطعه سازی بسیار بزرگ باشند.
ناشناس
۲۳:۴۷ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
نیروهای مسلح باید بفکر دفاع و صیانت باشند تراشکار هم داریم فقط باید بها بدن
ناشناس
۱۵:۰۵ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
افسانه؟!!؟!؟!
ناشناس
۰۷:۵۷ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
خوب همین یه جمله شما نشون میده که جوانان مؤمن نظام مقدس چقدر پیشرفت کردن و تا چه حدی باور نکردنی موفق که امثال شما حتی نمیتونید باور کنید !! الحمدالله !! از این پس هم منتظر به حقیقت پیوستن پیروزیها و موفقیت های دیگری هم در این نظام مقدس باشید که برای شما باز در حد افسانه خواهد بود دوست ناشناس .
نیما جوانمردی
۱۴:۴۸ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
درود انشا الله بهتر از اینها ساخته بشه بنده تراشکارم کاری ازم بر بیاد واسه میهنم کوتاهی نمیکنم.
ناشناس
۲۲:۱۷ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
آفرین به غیرت شما
امیدوارم موفق باشید
علی
۱۴:۱۸ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
می تونه پرواز کنه؟
ناشناس
۲۰:۱۶ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
تو مرحله تست هست یعنی بله داره آزمونهای تعریف شده را پاس می‌کنه .
ناشناس
۲۰:۲۹ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
اشتباهی مثبت دادم
ناشناس
۲۳:۴۸ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
نه فعلا جوجه ست یکم بزرگتر شد یاد میگیره.
پرواز می‌کنه دیگه داداچ
علی
۱۴:۱۸ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
می تونه پرواز کنه؟
محققی
۱۴:۵۶ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
به کوری چشم دشمنان ایران واسلام بله
ناشناس
۱۶:۳۳ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
ببخشید اشتباهی مثبت دادم
بهروز
۱۹:۲۵ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
تا کور شود
هر آنکه نتوان دید
ناشناس
۰۳:۱۷ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
منم اشتباهی مثبت دادم
عباس
۱۴:۱۲ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
هزار ماشاالله به جوانان ایران زمین، سلام بر شهیدان والا مقاممان درود بر نیرو فداکار نظامی و انتظامی و... کشور
شماها قوت قلب ملتید شماها آرش های زمانید
ناشناس
۰۸:۰۶ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
درود بر نظام مقدس جمهوری اسلامی که با همهٔ تحریم ها و سم پاشی های منافقان و دشمنان ابلهٔ داخلی و خارجی ۴۱ ساله هر سال بیشتر از سال قبل پیشرفت میکنن .
ناشناس
۱۴:۰۳ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
تو عكس طراحى هما يه صندلى اضافه رديف آخر هم هست، ميشه ١٥نفر سرنشين و ٢نفر خدمه
ناشناس
۱۳:۵۸ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
آفرین
بنیامین خلیلی
۱۳:۱۶ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
استعداد در حد عالی دارم ولی پشتیبان و سرمایه ندارم وگرنه....!
رسول
۱۳:۱۵ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
به نیروهای مسلح تبریک می‌گویم،. ماشاا... تبارک ا...
میرک
۱۳:۰۷ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
چشم حسودکوردرودخدابه این جوانان باایمان وغیورسربازان پرافتخارولایت درود درود.
نعمت
۱۳:۰۳ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
این دوستانی که امروز اومدن میگن بچه های مهندسی نمیتونن هواپیما و چیزهای دیگه بسازند یخورده فکر کنید بعد نظر بدید یخورده تحقیق کنید همین مهندسین ایرانی بهترین پهبادها و موشک ها و صلاح ها رو میسازن بعد اومدید میگید نمیتونن اگه نمیتونستن الان اینجا نبودی همین که راحت داری زندگی میکنی و امنیت داری یعنی کارشون رد درست انجام دادن
نعمت
۱۳:۰۳ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
این دوستانی که امروز اومدن میگن بچه های مهندسی نمیتونن هواپیما و چیزهای دیگه بسازند یخورده فکر کنید بعد نظر بدید یخورده تحقیق کنید همین مهندسین ایرانی بهترین پهبادها و موشک ها و صلاح ها رو میسازن بعد اومدید میگید نمیتونن اگه نمیتونستن الان اینجا نبودی همین که راحت داری زندگی میکنی و امنیت داری یعنی کارشون رد درست انجام دادن
ناشناس
۱۲:۵۴ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
اونی که باید بفهمه فهمیده!!!! امایه عده توداخل خودشونو به نفهمی زدند،یا اصلأ نمی‌فهمند!!!!!!! دم همه نظامیامون اعم از سپاه وارتش و پرسنل وزارت دفاع گرم.....
ناشناس
۰۸:۱۹ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
الحق که عالی زدی به هدف . احسنت
ناشناس
۱۲:۴۹ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
درود بر مهندسین ایران
به امید موفقیت و پیشرفت روز افزون
احسان
۱۲:۴۲ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
دستشون از دور میبوسم خدا عزت ایرانو ملتش دنیا بیشتر از بیش کنه فقط امیدوارم شبیه بالگردها دیگه نشه از هر کدوم چندتا نمونه فقط زدیم پس کی استفاده و تولید انبوه میکنیم پیشرفت یعنی خروجی نه فقط چندتا ایده و نمونه انشاللاه زیر سایه امام زمان (عج)به این هدف برسیم
ناشناس
۱۲:۳۶ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
بدید سایپا سریع با موتور پراید چند مدل بالگرد درست میکنه !!! البته به جای چرخ چهارپایه می‌ذاره زیرش و پنکه هم بالاش نصب می‌کنه . مدل فول اپشن آن بوق هم داره !! خخخ
ناشناس
۲۰:۳۲ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
آن وزیری که رئیسش را شماها رای دادید و انتخاب شد از این چیزهایی که شما توضیح دادید میتواند بسازد و امثال خودتحقیرهایی مثل شماها
ناشناس
۲۳:۵۰ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
اگه از مرغداری هم گزارش تهیه کنن باز امثال شما ربطش میدید به خودرو سازی
به نیروهای مسلح چه ربطی داره پراید و پژو
ناشناس
۱۲:۲۹ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
سلام
این آغازه راهه واسه ایران جوان
همین آمریکای مدعی ،سالهای سال تحقیق و تلاش کردن که این فناوری ها رو بدست اوردند. ما این کارا رو تنها در ۴۰ سال انجام دادیم،با شدیدترین تحریرم های تاریخ هم مواجه بودیم و هستیم...
راستی هموطنان عزیز ،وقت کردید یه سرچ کوتاه درباره سلاح سری ad/a2 ایران بزنید و فیلمشو ببینید... خالی از لطف نیس
فقط روسیه و ایران دارن ظاهرا. من دیدم خیلی جالب بود
حتی مهلک تر از سلاح اتمی
یاحق
ناشناس
۱۶:۰۷ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
چی میگی زبون بسته!
بختیاری
۱۱:۲۴ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
آفرین بر دانشمندان نظامی امیدواریم هر چه زودتر و به زودی زود ،بالاترین استانداردهای جهانی را هم کسب کنند تا شاهد برگ طلایی دیگر یعنی تولید انبوه آن از طرف فرزندان رشید و باهوش و خستگی ناپذیر این سرزمین پلیر پرور و باهوش پرور باشیم.
ناشناس
۱۱:۱۸ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
اینجاست که نقش افراد در دفاع از کشور و اسلام مشخص میشه ، یکنفر مرتبا نق میزنه و کارش فقط تضعیف روحیه است ، تعدادی هم اینچنین مشغول افتخار آفرینی برای کشورمان هستند !!!!
تفاوت چقدر زیاد است !!!
علی
۱۱:۱۶ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
با احترام به دوستانی که اطهار نظر در مورد موتود یا شفت میکنن یا ساخت خودرو.
ساخت موتور در هیج جای دنیا صرفه اقتصادی نداره که هر شرکتی بسازه یه شرکت خاصی نیشازه مثل رویز کانادا.
در مورد دوست خودرو باید بگم که از وقتی که بچه های دفاعی ورود کردنن ابن قصیه هم حل داره میشه
حسام
۱۱:۱۱ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
14 نفر ! ایول .انشاءالله نسخه های بعدی روز به روز پیشرفته تر و مجهز تر خواهد شد
ناشناس
۱۶:۱۷ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
آره...
نوی نسخه بعدی واسش بوق هم میذارن و دیگه باطری قلمی نمیخوره!
سلام
۱۱:۰۸ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
بدین به اینها که هواپیمای جنگی وبالگرد میسازن

یه چندتا ماشین روز هم بسازن خسته شدیم پراید ۴۰ سال قبل کره رو داریم مونتاژ میکنیم
به خدا خارجیها هم باورشون نمیشه ما دارم هواپیما جنگی میسازیم میگن فعلا ماشینهای ۵۰ سال قبل کشورهای جهان سومی رو دارن مونتاژ میکنن بالگرد تهاجمی چیه
من که ایرانی هستم باور نمیکنم
ناشناس
۱۶:۱۶ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
زیاد جدی گرفتی ها
ناشناس
۲۰:۳۴ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
مسئولهایش فرق میکند
ناشناس
۲۳:۵۴ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
ماشین میخوای چیکار سوار نشو
ادریس
۱۳:۱۰ ۱۱ شهريور ۱۳۹۹
علاوه بر پاسخ هایی که تو این کامنت ها به صحبت های شبیه به این داده شده یه چیز دیگه هم هست و اون اینه که الان تقریبا هر نوع ماشین بنز و بی ام دبلیو، مازراتی، پورشه و غیره از آخرین مدل ها شو با پول ایران می تونه بخره بدون هیچ مانعی(البته این که برای مصرف کننده گرون در میاد به علت دیگری هست که خودتون میدونید ولی با این وجود ماشین خارجی تو ایران مردم کم سوار نمی شن) اما هواپیما و بالگرد نشامی و غیر نظامی رو به راحتی نمیشه وارد کرد و پشتیبانی تجهیزات و تعمیرات شون رو هم گرفت. ضمنا ماشین رو یکی دیگه می سازه به خودشون بگو، کارکردشون هم متفاوته و دو صنعت جدا هستند.
شهاب الدین
۰۹:۳۱ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
درود خداوند متعال بر رزمندگان اسلام
ناشناس
۰۸:۵۷ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
یدونه هودرو نمیتونند بسازند چه برسه هلی کوپتر و هواپیما اینجاست که باید گفت قسم حضرت عباس باور کنیم یا دم خروس رو که زده بیرون
ناشناس
۱۱:۲۹ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
شما درست بنویس نمیخواد چیزی باور کنی، 100 بار بنویس خودرو ببینم میتونی بنویسی
باشناس
۱۱:۳۴ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
اگر خودرو هم مثل پهباد و موشک به برادران سپاه محول میشد به این وضعیت اسفبار قیمت و کیفیت خودرو و نارضایتی خریداران دچار نمیشدیم!
امیرعلی
۱۱:۴۳ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
داداش تو صنایع نظامی مدیریت انقلابی حاکم است تحت لایسنس هیچ کشوری نیست . کاملا بومی است . به جوان ایرانی بها داده شده به خود باوری رسیدیم . چشم امیدمان به بیگانه نیست اما توخودروسازی مدیریت لیبرالی است . سود محور است . با حلبی خودرو می سازه و گرون می فروشه تا سود بیشتری بکنه چشمش به دست بیگانه است همش دنبال اینه که بره تحت لایسنس فرانسه و سایر بیگانگان جوان ایرانی را تحقیر می کنه اعتقادی به خود باوری نداره خوار و ذلیل غربی هاست.
ناشناس
۱۲:۲۹ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
تیم فوتبال از گروهی جام جهانی نمی تونه صعود کنه پس چطوری فوتبال ساحلی قهرمان جهان میشه ؟ نیروی مسلح چه ربطی به شرکت خودروسازی داره ؟
امید
۱۲:۳۲ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
دوست عزیز درسته میگی ما ماشین نمیتونیم بسازیم ولی به دنیا نشون دادیم که تو تجهیزات دفاعی توی دنیا حرف سومی کشور رو میزنیم شما اگه راست میگی برو کشور دیگه ساختشو یاد بگیر بیا توی کشور خودت یاد بده
ناشناس
۱۴:۴۶ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
شما باور نکردی هم چندان مهم نیست. دولت امریکا هم می گفت موشکهای ایران فتوشاپه تا اینکه ارامکو و گلوبال هاوک و التاجی و عین الاسد و دید و بجای حمله به ۵۲ نقطه در ایران اغوشش رو برای صلح باز کرد.
ناشناس
۱۶:۱۳ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
دقیقا درست گفتی
ناشناس
۱۶:۱۴ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
قسم خضرت عباسو!!!!

:))))
ناشناس
۱۸:۴۴ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
شما شدیدا دچار خودتحقیری شدی . خدا شفات بده .
درود بر ارتش و سپاه و همه ی نیرو های مومن جانباز فداکار . عزیز ملت ایران هستید .
ناشناس
۱۹:۱۸ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
مثل این میمونه بری کارخونه ی خودکارسازی بعد به رییس کارخونه بگی شما چطور خودکار میسازین ولی نمیتونین مداد بسارین
ناشناس
۲۳:۵۴ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
منافق وطن فروش
ناشناس
۲۳:۲۸ ۲۵ فروردين ۱۳۹۹
وای منافق ها و دشمنان کوچولوی نظام چقدر اذیت شدن از این خبر .
سلام
۰۸:۴۲ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
یعنی دشمن این ملخ های ما رو ببینه هااا جنگ رو میبازه
ناشناس
۱۶:۱۲ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
ههههه
محمدتقی
۰۸:۳۲ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
باسلام ضمن عرض خدا قوت به تمام عزیزانی که با ساخت چنین بالگردهای برای اقتدار کشور انسان را بوجود آورده واحساس امنیت وقدرت کرده وآرزوی موفقیت هرروزه شما را از خداوند متعال برایتان دارم سربلند باشید کیف کردم.
ناشناس
۰۸:۱۹ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
کپی کردن فایبرگلاس شده تکنولوژی ؟ داداش بگو موتور چی میگه ؟ شفت چی میگه ؟
حسين
۱۰:۲۸ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
مهندسي معكوس يا به قول دوست عزيز كپي يك روش و تكنولو‍‍ژي در صنعت دنيا محسوب ميشه كه در مراحل بعدي شامل بهبود محصول يا فرآيند ميشه .البته طراحي از صفر تا صد زماني كه مشابه يك محصول موجود هست كار غير منطقي و بسيار پر هزينه اي هستش.با آرزوي موفقيت هر چه بيشتر جوان هاي سرزمينم ايران
ناشناس
۱۳:۵۴ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
يواش يواش اونم ميسازه ان شاءالله ، البته اگه شما بلدى بفرما
ناشناس
۱۴:۳۷ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
موتور و شفت میگه ساکت باش و نگاه کن و اگه غیرت داشتی افتخار کن
عاشقان سردار قاسم سلیمانی
۱۶:۰۱ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
ایران به چنان قدرت نظامی رسیده که اینهای که ما میبینیم بخش کوچکی از توان نظامی ایران عزیز واسه همین که بااینکه چند بار پهباد پایگاهای امریکا رو زدیم جرعت نکردن حتی یه گلوله شلیک کنند چون میدونن ایران دیگر ایران زمان جنگ نیست قدرت بزرگ نظامی جهان شده
ناشناس
۲۳:۵۷ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
ی جوری نگارش کردی انگار دکترای تکنولوژی و مکانیک و هوافضایی بقیه دیپلم ردی توچیزی که تخصص ندارید برای چی نظر میدید
اهل تبریز
۰۸:۱۸ ۲۴ فروردين ۱۳۹۹
ماشااله بروبچه های مهندسی رزمی کشور خودمون . خدا قوت بچه ها . انصافا عالی و جالب است .