سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

با تنش‌های زناشویی روز‌های کرونایی چه کنیم؟

تنش‌های خانوادگی در ایام کرونا مشکلات بسیاری برای برخی خانواده‌ها ایجاد کرده است که راه مقابله با آن‌ها را باید در آموزش یک سری مهارت‌ها دانست.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، احمدی ترابی گفت: بنیان بسیاری از مشکلات و تنش‌های زناشویی در نوع برداشت‌ها و تفکرات (عدم شناخت صحیح) زوجین نسبت به هم و درنحوه تعاملاتشان نهفته است.

وی افزود: درگیری‌های فردی در درون خانواده تقریبا اجتناب ناپذیراست. نزدیکی و شدت روابط خانوادگی همراه با اختلافات موجود میان اعضای خانواده درسطح دانش، تمایلات، تفاوت‌های فردی، ارزش ها، توانایی ها، انگیزه ها، دلیل قابل قبولی برای بسیاری ازاین کشمکش‌ها است. ارتباط سراسر زندگی انسان که موجودی اجتماعی است را در برگرفته است. انسان به کمک تعامل و ارتباط زنده می‌ماند، رشد و تکامل می‌یابد و سعادت و خوشبختی وی تا حدزیادی به چگونگی رابطه او با دیگران خصوصا همسرش در محیط خانه بستگی دارد.
ترابی افزود: در این بین، ارتباط زناشویی به عنوان عمیق‌ترین و طولانی‌ترین نوع ارتباط همواره موردتوجه بوده است، زیرا ازدواج رضایت بخش برای سلامت جسمی و روان شناختی همسران بسیار حایز اهمیت و حیاتی است.

مسول مرکز مشاوره دانشگاه علمی کاربردی جهاد دانشگاهی استان قم اظهارکرد: درحالی که بعضی ارتباط و تعامل‌ها موجب رشد و شکوفایی زوجین است، بسیاری از زن و شوهر‌ها نیز می‌توانند به چالش‌ها و مصیبت‌هایی درمقابل یکدیگر بدل شوند.

وی افزود: ایجاد و حفظ روابط صمیمانه خصوصا در چنین شرایطی که ناشی از کرونا ویروس و ماندن درخانه، تعاملات بیشتر زناشویی است و طبعا زنان و مردان در خانه تلاقی حداکثری دارند هنرو مهارتی است که علاوه برشناخت صحیح تفاوت‌های فردی و انجام وظایف و تکالیف خاص هر کدام از زوجین، نیازمند داشتن نگرش‌های منطقی و سازگارانه، مهارت‌های ارتباطی، مهارت‌های زندگی و مهارت حل مسله می‌باشد.

وی گفت: ارتباط مثبت و مطلوب همسران بایکدیگر آن‌ها را قادر می‌سازد تا نیازها، خواسته‌ها و علایق خود را بدون ترس از قضاوت بایکدیگر در میان گذارند. نکته حایز اهمیت در وهله اول شناخت سنخ روانی و تیپ شخصیتی در زندگی زناشویی در ارتباط زوجین است. این آگاهی به درک صحیح تفاوت‌های طرفین از یکدیگر و کاهش تنش‌ها و تعارضات یا سوءتعیبر‌ها در زندگی خواهدشد.

روانشناس بالینی بیان کرد: برای نمونه شناخت تیپ‌های شخصیتی برون گرایی، درون گرایی، احساسی، منطقی، کنشگری، کنش پذیری، کلی نگری، جزیی نگری و رفتار‌ها و گرایشات ناشی از این سنخ‌های روانشناختی بسیار در ایجاد تفاهم و تعدیل اختلافات کمک کننده است. ماحصل این اگاهی پذیرش زوجین و احترام گذاشتن به علایقشان و تفاوت‌های رفتاری در ارتباطاتشان بایکدیگراست.

این کارشناس و مشاوره بیماری‌های رفتاری مرکز بهداشت دانشگاه علوم پزشکی گفت: در درجه دوم فراگیری مهارت‌های ارتباطی دارای اهمیت فراوانی است. معمولا زوج‌های آشفته و پرتنش، مهارت‌های ارتباطی کمتری را نسبت به زوج‌های غیرآشفته نشان می‌دهند و دید خوبی به ارتباطشان ندارند، این زوج‌ها بیشتر تمایل دارند بصورت هیجان مدارانه با مشکلات و چالش‌ها و اختلافات مواجه شوند.

وی افزود: بجای اینکه از طریق مذاکره و گفتگوی سازنده به حل مسله (تفکرمدارانه) بپردازند. فراگیری مهارت‌های ارتباط موثر مانند، گوش دادن فعال، همدلی کردن، پذیرش بی قید و شرط، انعکاس احساسات، گفتگوی سازنده و.... در این ایام که درخانه هستیم ازطریق مطالعه کتاب‌های علمی (روان شناسی) ودیدن فیلم‌های آموزشی، استفاده از مطالب معتبراز منابع صلاحیت دار در فضای مجازی راهنما و راهگشااست.

این استاد دانشگاه بیان کرد: عنایت داشتن به این نکته که در این ایام زوجین وقت زیادی را درخانه سپری می‌کنند، مطلوب است فعالیت‌های هدفمندانه برای اوقات فراغت خودمدنظر قراردهند.

این پژوهشگر روان شناسی بالینی افزود: اساسا این فعالیت هابه دوبخش تقسیم می‌شوند؛ نوع اول فعالیت‌های لذت بخش درمنزل که زوحین ازانجام آن احساس تفریح و شادی می‌کنند و باتوجه به سنخ روانی خودشان دست به انتخاب این فعالیت‌ها می‌زنند. فعالیت‌های لذت بخش دراین دوران عبارتند از، خریدکردن اینترنتی، مطالعه کردن کتاب‌های گوناگون، تماشای تلویزیون، گوش دادن به موسیقی، انجام بازی‌های فکری و حتی بازی در فضای مجازی، کاشتن گل وگیاه، توجه و رسیدگی به حیوانات.

وی گفت: دومین گونه از این این فعالیت این است که فعالیت‌های تسلط بخش، لزوما منجربه لذت نمی‌گردنند، اماحس رضایت مندی و توانمندی و خودکارامدی شما را ارضا می‌کنند. فعالیت‌های تسلط بخش شامل نظافت خانه، رسیدگی کردن به ماشین، تعمیرات وسایل منزل، ترجمه کردن، نوشتن، ورزش کردن، تمرین خطاطی، خیاطی و... می‌باشند.

این روان شناس بالینی در پایان تصریح کرد: عنایت داشتن زوجین به این نکته که شرایط ناشی از کرونا ویروس و قرنطینه خانگی قطعا ناپایدار و گذرا و متغییر است. بهره گیری زوجین از مشاوران خانواده و روان شناسان مجرب درجهت تعدیل اختلافات، تعارضات و غنی شدن روابط آن‌ها امری ضروری و لازم به نظر می‌رسد.

منبع: ایسنا

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.