به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، وسایل حفاظت فردی از جمله ماسک با مشخصات فنی و علمی مختلف همواره به عنوان تجهیزات متداول است که در مقابله با بیماری ها یک راه حل برای حفظ سلامت و کنترل عوامل زیان آور استفاده میشود.
متخصصان عفونی و داخلی معتقدند استفاده از ماسک هنگام ملاقات با مردم، رفتن به مکانهای عمومی، ورود به مکانهای شلوغ یا سرپوشیده و در وسایل حمل و نقل عمومی انجام شود؛ اما در مکانهای شخصی یا فردی میتوان از ماسک استفاده نکرد.
در ابتدا باید به این نکته توجه داشت که ماسک های n۹۵ و n۹۹ فقط مخصوص افرادی است که با بیمار مبتلا به کرونا مواجه هستند، مثل پزشکان، پرستاران و افرادی که در حالت قرنطینه در منزل از این بیماران نگهداری میکنند.
طبق مطالعات صورت گرفته و نظر متخصصان عفونی ترشحات ناقل از طریق دهان، بینی یا چشم وارد بدن انسان می شود، بنابراین افراد در شرایط عادی صرفا باید از ماسکهای معمولی استفاده کنند، زیرا این ماسکها امکان انتقال ترشحات از طریق دهان و بینی را خواهد گرفت.
همچنین شیوع ویروس کرونا در کشور موجب افزایش تقاضا برای خرید ماسک و مواد ضدعفونی در بازار شده است. به همین منظور برخی به صورت خانگی به تولید ماسک اقدام میکنند. اما برای استفاده از این نوع ماسک باید به موارد زیر توجه داشته باشند:
_ چند لایه پارچه داشته باشد.
_ بتوانید بعد هر بار استفاده آن را بشویید بدون اینکه آسیب ببیند.
_ با گره یا حلقههایی در پشت گوش محکم شود.
_ به طرفین صورت خوب بچسبد، اما راحت باشید.
_ بدون محدودیت اجازه تنفس به شما بدهد.
بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ هر آنچه باید درباره ماسکها بدانید
طبق توصیههای مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها، ماسک پارچهای برای استفاده در مکانهای عمومی که حفظ فاصله اجتماعی مناسب سخت است مانند فروشگاهها و جهت پیشگیری از انتشار ویروس توسط افرادی که ممکن است ویروس را داشته باشند و از این موضوع مطلع نباشند، مناسب است.
باید به این نکته توجه داشت که استفاده از ماسک پارچهای برای کودکان زیر ۲ سال، کسانی که نمیتوانند بدون کمک ماسک را از روی صورت خود بردارند، کسانی که مشکل تنفسی دارند و افرادی که هوشیاری کامل ندارند، مناسب نیست.
همچنین ماسک و دستمال مورد استفاده را، بعد از استفاده داخل کیسه پلاستیکی گذاشته، درب کیسه را بسته و بر اساس دستورات دسته بندی زبالههای زیستی عمل شود.
بیشتر بخوانید: چالش حفظ سلامت در خانه چیست؟
بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ نکات بهداشتی مهم قبل و بعد از بیرون رفتن از منزل
بیشتر بخوانید: بیماران قلبی عروقی نسبت به ویروس کرونا در معرض خطر بیشتری هستند
بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ آیا تنقلات میتوانند ناقل کرونا باشند؟
انتهای پیام/