سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

هشدار؛

بیماران قلبی عروقی نسبت به ویروس کرونا در معرض خطر بیشتری هستند

متخصص قلب و عروق گفت: باید به بیماران قلبی توصیه خاص شود که نسبت به روش‌های احتیاطی پیشگیری اقدامات بیشتری انجام دهند.

هاشم سزاوار متخصص قلب و عروق در گفت و گو با خبرنگار  حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره  مراقبت های ویژه نسبت به بیماران قلبی عروقی با وجود کرونا اظهار کرد:  قلب و ریه مانند یک تیم هماهنگ با هم کار می‌کنند. در صورت ابتلا به بیمار‌ی های تنفسی مانند کووید ۱۹ قلب ما باید سخت تر از قبل کار کند. پس اگر بیماری قلبی داریم، هنگام شیوع بیماری کرونا باید بیشتر مراقب سلامتی خود باشیم.

او در ادامه افزود: باید به بیماران قلبی توصیه خاص شود که نسبت به روش‌های احتیاطی پیشگیری اقدامات بیشتری انجام دهند. به خاطر اینکه مرگ و میر ناشی از کروناویروس در بیماران مزمن قلبی و عروقی و بیماران عروق مغزی خیلی بیشتر است به طوری که تا ۵۰ درصد مواردی که بیماران با تشخیص کرونا بستری شده‌اند، دارای بیماری‌های مزمن شامل بیماری‌های قلبی و عروقی و یا بیماری عروق مغزی بوده اند.  عوارض کروناویروس، مرگ و میر ناشی از آن در بیماران قلبی و عروقی ومغزی خیلی بیشتر است.

سزاوار گفت: در گذشته هم بیمارانی که دچار بیماری‌های مزمن قلبی بودند یا اینکه تحت عمل جراحی قلب قرار می‌گرفتند همیشه این توصیه را می‌کردیم که هر سال در زمان مناسب واکسن‌های آنفلوانزا و واکسن‌های پنوموکوک را برای جلوگیری از بیماری‌های عفونی شدید استفاده کنند تا مانع از بروز بیماری شدید تنفسی خود شوند که تحمل این گونه افراد به طور مشخص کمتر از سایر افراد است. این ویروس به گیرنده‌های سلول‌های بدن موسوم به ACE ۲ به شکل بسیار محکمی متصل می‌شود. این گیرنده‌ها نه‌تنها در ریه‌ها، بلکه در نقاط دیگر بدن نظیر قلب و دستگاه گوارشی هم وجود دارند.


بیشتر بخوانید: ویروس کرونا؛ چرا نباید برای شستن دست‌ها از آب داغ استفاده کرد؟


او بیان کرد: ۴۰ درصد افراد نیازمند به بستری در چین مبتلایان قلبی و عروقی بودند. در افراد با زمینه بیماری‌های مزمن احتمال ایجاد مشکلات قلبی عروقی با ابتلا به کرونا بیشتر خواهد شد. بیماری‌های ویروسی مانند کرونا بر پلاک‌های چربی موجود در رگ‌ها و عروق قلبی موثرند. اگرمبتلا به بیماری قلبی عروقی هستید جای نگرانی نیست فقط کافی است این نکاتی را رعایت کنید.

سزاوار درباره پیشگیری در برابر کرونا گفت:  افراد مبتلا به بیماری های قلبی عروقی باید بهداشت را با شستن مرتب دست‌ها همراه آب و صابون یا ضدعفونی کننده الکلی رعایت کنند. از تماس نزدیک با افراد دارای علائم شبیه سرماخوردگی یا بیماری‌های تنفسی دوری کرده و فاصله ۲ متری از آن‌ها را رعایت کنند.

ادامه درمان بیماری قلبی و عروقی

او تصریح کرد: به مصرف دارو‌های قلبی عروقی خود ادامه دهند و آن‌ها را قطع نکنند. در صورت نیاز با پزشک یا داروساز درباره ادامه درمان مشورت کنند. به میزان کافی دارو‌های مورد مصرف خود را از قبل بخرند و ذخیره کنند تا کمتر مجبوربه خروج از خانه شوند.  همیشه یک فرصت از دارو‌های مصرفی شان را نگه دارند و همراه شان داشته باشند.

سزاوار تاکید کرد: افراد مبتلا باید سبک زندگی سالم داشته باشند. رعایت رژیم غذایی سالم به خصوص میوه و سبزیجات باید زیاد شود، خواب کافی (۷ تا ۸ ساعت در شبانه روز)، تمرین بدنی منظم را حتما در برنامه خود داشته باشند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
محمد رضا
۱۹:۱۴ ۰۶ مرداد ۱۳۹۹
واقعا نمیدونم اعتراض و دردمندی خودم رو به کجا ببرم. با بیماری فشار خونی که دارم و دو بار به مدت سه روز در بیمارستان نظامی بستری شدم با هولتر، بیماریم اثبات شد. با اینکه فشار خون سبب آسیب به دریچه قلب بنده شده به مدت شش ماه معاف موقت شدم. شش ماهم از زمان اتمام معافیت موقت میگذرد، یک سال گذشته است و در این شرایط بد اقتصادی کار هم به دلیل نظام وظیفه نمیتوانیم بگیریم. من از مسوولین امر میپرسم، آیا رواست بنده در این شرایط، که نرخ مرگ و میر بیماران فشار خون ( که در دسته بیماران قلبی جا میگیریم) چهار برابر افراد عادی در بیماری کروناست، اینگونه تحت فشار و استرس باشیم؟ آیا این مساله اسلامی است که جان ما در خطر باشد؟
مسوولین محترم، لطفا یا شش ماه معافیت موقت مجدد به ما بدهید، یا مارا معاف کنید. والله قسم از استرس شبمان روز نمیشود.
یا بدون دوران آموزشی مارا در شهر هایمان به کار بگیرید.
خواهشا تصمیمی بگیرید و خواهشا این سخن رسول خدا که " لا ضرر ولا ضرار" به کار بندید.