سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

سرانجام صنعت ساخت خودرو ملی چه می‌شود؟ / فولادی‌ها بازیگران اصلی خودروسازی

صنعت فولاد، صنعت شکوفایی است و اگر بتوان تولید آن را افزایش داد در داخلی سازی بسیاری از صنایع خودکفا می‌شویم.

به گزارش خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، صنعت فولاد، صنعت شکوفایی و بالندگی است به طوری که اگر بتوان تولید آن را افزایش داد در داخلی سازی بسیاری از صنایع مانند خودرو خودکفا می شویم. فولاد آلیاژی است که کاربرد زیادی در تولید مواد و صنایع دارد، موادی که می تواند دست بیگانگان را در ساخت محصولات داخلی قطع کند.

با توجه به اینکه مدت زمان زیادیست تحریم هایی علیه ایران اعمال شده، خودروسازان اقدام به داخلی سازی محصولات خود کرده اند چرا که تمام محصولات تولید خودرو در کشور موجود است. یکی از اصلی ترین محصول موجود، فولاد است که  خودروسازان برای ادامه حیاتشان به این آلیاژ مهم نیاز دارند. 

فولاد نقش زیادی در ساخت و بومی سازی یک خودرو دارد. در خودروسازی از فولاد در ساخت قطعاتی مانند شاسی، ترمز، موتور، سیستم اگزوز، سقف خودرو، صفحات بدنه، ستون، در، سقف ها و ... استفاده می‌شود. فولاد نه تنها در ساخت خودرو بلکه در داخلی سازی قطعاتی چون ریل، ساختمان سازی، سازه‌های زیرساختی، ابزارها، کشتی‌ها، قطارها، خودروها، ماشین آلات، تجهیزات و اسلحه‌ها کاربرد گسترده دارد. 

افزایش و کاهش قیمت فولاد در قیمت گذاری این دسته از محصولات از جمله خودرو تاثیر گذار است.  اما مسئله ای که وجود دارد فولاد، آلومینیوم، مس و محصولات پتروشیمی به عنوان اصلی‌ترین مواد اولیه در صنعت خودروسازی با کوچکترین نوسان قیمتی می‌توانند موجب افزایش قابل توجه قیمت خودرو شوند.


بیشتر بخوانید: رفع مشکل تامین مواد اولیه قطعه سازان تا پایان بهمن ماه/ آغاز تحویل خودروهای پیش‌فروش شده در آینده نزدیک


۲۵ درصد قیمت فولاد صادراتی کاهش داشته است

سید رضا شهرستانی، عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: به علت شیوع کرونا کل اقتصاد کاهش پیدا کرده است و باعث شده بسیار در افزایش قیمت‌ها تاثیر بگذارد. قیمت نفت نیز روند نزولی را پشت سرمی گذارد و باعث شده حتی رقیبان بازار ایران هم از میدان خارج شوند.

او بیان کرد: قیمت فولاد نیز روند نزولی را پشت سر می‌گذارد. فولاد خوزستان در ۲ ماه قبل، ۴۰۰ دلار فروش داشت که اکنون آخرین محموله خود را ۳۴۰ دلار فروخت. نه تنها فولاد بلکه میلگرد نیز کاهش قیمت داشته است و به ۳۰۰ دلار رسید.

عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد تشریح کرد: بالغ بر ۲۵ درصد قیمت فولاد صادراتی کاهش داشته که به شدت در اقتصاد تاثیر گذار بوده است. سال گذشته کمتر از ۱۵ میلیون تن فولاد مصرف داشتیم، حدود ۲۷ میلیون تن تولید شد که از این تعداد تولید به ۷۵۰ هزار خودرو فولاد اختصاص یافت که حدود ۳.۵ تا ۴ میلیون تن به فولاد در خودروسازی استفاده شد.

شهرستانی گفت: امسال با توجه به شیوع ویروس کرونا مصرف فولاد در خودروسازی کاهش پیدا خواهد کرد و پیش بینی می‌شود امسال حدود ۵۰۰ هزار خودرو تولید شود که در کل ۲.۵ تن فولاد در خودروسازی استفاده شود.

این مقام مسئول گفت: سؤالی که بسیاری از تولیدکنندگان در صنعت نگران آن هستند، پایداری فولاد در بلند مدت است. این مساله یک مؤلفه مهم در صنعت خودرو به شمار می رود. 

او با بیان اینکه فولاد آلیاژی قابل بازیافت است، گفت: فولاد را می‌توان بی نهایت بازیافت کرد و به ساختار اصلی خود بازگرداند. این خصوصیت یک مزیت بزرگ محسوب می شود  زیرا از وسایل نقلیه قدیمی نیز می توان به عنوان منبع فولاد استفاده کرد و این مسئله برخی از مسائل پایداری را از بین می‌برد.

شهرستانی با تاکید بر اینکه کیفیت بهتر فولاد در روند بازیافت کاهش نمی‌یابد، گفت: از این فولاد که فولاد ثانویه است، می‌توان برای ساختن هر تعداد محصول از جمله خودرو‌های بیشتر استفاده کرد.

شیوع کرونا چرخه تولید را  به شدت تحت تاثیر قرار داد

محمد صادق چیت ساز عضو هیات مدیره اتحادیه صنف فروشندگان آهن و فولاد و فلزات تهران در گفت و گو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: فولاد نقش به سزایی در تولید خودرو دارد. امسال با توجه به شیوع کرونا تولید این کالا کاهش یافت.

او بیان کرد: دولت اعلام کرد که از ۲۳ فروردین صنوف می‌توانند فعالیت خود را آغاز کنند، اما اینطور که مشخص است تا ۲۸ اردیبهشت انتشار کرونا کاهش خواهد یافت و به روال قبل باز خواهیم گشت. اکنون با توجه به شیوع کرونا چرخه تولید به شدت کاهش یافته است.

عضو هیات مدیره اتحادیه صنف فروشندگان آهن و فولاد و فلزات تهران تشریح کرد: نگاهی که به گذشته داشته باشیم، در سال ۹۸ سهام، در سال ۹۷ ملک و در سال ۹۶ خودرو بیشترین تقاضا را برای سرمایه گذاری و خودرو نقش بسیار اندکی داشت. با توجه به اینکه فولاد و ورق نقش زیادی در تولید خودرو دارند کاهش تولید این کالا می‌تواند باعث کاهش تولید خودرو شود.

چیت ساز افزود: سال گذشته قیمت ورق و فولاد حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد افزایش داشت. قیمت ورق قطعا در تولید خودرو نیز تاثیر خواهد گذاشت و امسال شاهد افزایش قیمت خودرو خواهیم بود.

عضو هیات مدیره اتحادیه صنف فروشندگان آهن و فولاد و فلزات تهران تشریح کرد: در سال ۹۸ تقریبا حدود ۲۴ میلیون تن فولاد تولید داشتیم که ۷ میلیون تن آن صادرات و ۱۷ میلیون تن آن در داخل مصرف شد. در سال پیش رو با توجه به شیوع کرونا احتمالا تولید فولاد کاهش داشته باشد.

این مقام مسئول گفت: سال گذشته ۲۴ میلیون تن فولاد تولید داشت که نشان از رشد ۱۵ درصدی این کالا دارد. پیش بینی می‌شود امسال تولید فولاد به ۲۷ میلیون تن برسد، اما برای این تولید نیاز است که کرونا زودتر از بین برود.

ادامه واردات فولادهای خاص

سیامک مقتدری عضو هیئت مدیره انجمن صنایع همگن قطعه سازان در گفت‌وگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: فولاد نقش بسزایی در تولید خودرو دارد به نوعی که می توان فولاد را اولین قطعه مورد نیاز برای تولید خودرو دانست چرا که نه تنها در ظاهر بلکه در طراحی داخلی یک  خودرو و ساخت حتی موتور، فولاد کاربرد دارد از این جهت فولاد را می توان اساسی ترین کالا در تولید خودرو دانست.

او بیان کرد: خوشبختانه در کشور توان تولید فولاد به خوبی وجود دارد. افزایش تولید فولاد می تواند میزان تیراژ تولید خودرو را افزایش دهد. مسئله ای که وجود دارد واردات برخی از فولادهای خاص است که اکنون وارداتی هستند، خوشبختانه برخی از فولادهای خاص که در گذشته وارداتی بودند جایگزین شدند و اکنون در داخل کشور تولید می شوند.

عضو هیئت مدیره انجمن صنایع همگن قطعه سازان تشریح کرد: برخی از آلیاژها را در داخل نمی توان تولید کرد، علاوه بر این برخی از پوشش ها برای فولاد در داخل کشور تولید نمی شود و نیاز است تا وارد شوند. 

مقتدری افزود: شیوع کرونا باعث اختلال در کار صنعت، فولاد و به ویژه خودروسازی شد اما مسئله ای که مهم است در اشتغال بیشترین تاثیر را گذاشت. صنعت خودروسازی بر اثر شیوع کرونا بیشترین آسیب را دیدند  چرا که نیاز به نیروی کار بیشتری دارند. 

او در خصوص افزایش قمیت خودرو در سال ۹۹، گفت: هر محصولی که تیراژ پایینی داشته باشند، قیمتش افزایش خواهد یافت و بالعکس افزایش تولید باعث کاهش قیمت می شود. امسال هر چقدر تولید کاهش یابد شاهد افزایش قیمت خودرو خواهیم بود. ظرفیت تولید در کشور به خوبی وجود دارد اما موانعی وجود دارد که اگر رفع نشود تولید کاهش خواهد یافت و قیمت ها افزایش!

عضو هیئت مدیره انجمن صنایع همگن قطعه سازان گفت: موانع برای تولید خودرو باید برداشته شود اما هم اکنون به دلیل مشکلات مالی و کمبود نقدینگی، خودروسازان نتوانسته و نمی‌توانند مطالبات قطعه ساز‌ها را سر وقت بپردازند و این موضوع همواره تاثیر منفی روی تولید قطعات و خودرو در کشور گذاشته است.

قطع ارتباط خارجی ها، مختل شدن تامین قطعات، بحران مالی، رشد هزینه‌های تولید و قیمت گذاری دستوری، از جمله مشکلات مهم این روز‌های خودروسازان است که انتظار می‌رفت و می‌رود دولت باید فکری به حال شان بکند، اما سکوتی بهت آور را در پیش گرفته اند. گره سردرگم و سرگیجه آور بازار بی ثبات خودرو از یک طرف، مشکلات قطعه سازان و تولید کنندگان و بحث افزایش قیمت مواد خام از طرف دیگر موجب افزایش قیمت خودرو شده است. 

انتهای پیام/

برچسب ها: صنعت ، اخبار اقتصادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۴:۰۶ ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام....اگر کرونا حمله کنه...
محمد
۱۱:۴۲ ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
جالب اینجاست که نیسان ماکسیما کیا سراتو رنو ساندرو رنو ال ۹۰ پژو ۲۰۸ مزدا هایما و بقیه که بصورت کامل وارد میشه و اینجا مونتاژ میشه بعد میگن اشتغالزایی و خودرو سازی بهتر بفرمائید شرکت های مونتاژ سازی همان سمند و پراید هم ادعا میشه در ایران تولید میشه بسیاری از قطعات اون از چین وارد میشه و شاهد اون دپو شدن هزاران خودرو در انبارها بخاطر نبود قطعات و انتظار برای وارد شدن قطعات از چین بود
ناشناس
۰۱:۰۹ ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۹
سلام
ناشناس
۱۸:۴۸ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
خدا کنه هر چه زودتر ورشکست شن مردم خلاص بشن از دست این قاتلا
ناشناس
۱۱:۵۷ ۳۱ فروردين ۱۳۹۹
اگه تعداد زیادی اسکناس کاغذی معادل ارزش پراید یعنی پنجاه میلیون تومن را با چسب به هم بچسبونیم و یک ماشین کاغذی تولید کنیم مقاومتش از پراید بیشتر خواهد بود
دانشجو
۱۱:۴۵ ۳۱ فروردين ۱۳۹۹
نه که خیلی محکم میسازین اخه
فولاد هم براتون مهمه
ناشناس
۱۱:۱۸ ۳۱ فروردين ۱۳۹۹
خودروسازان صنعت فولاد هم می‌توانند داشته باشند و چرخه تولید را کامل سازند و دیگر قیمت ها ی خودرو با فولادیها نخواهد تغییر کند
ناشناس
۱۱:۰۷ ۳۱ فروردين ۱۳۹۹
یعنی واقعا داخل پراید از فولاد استفاده میکنن؟
کامران
۱۰:۴۳ ۳۱ فروردين ۱۳۹۹
یکی از اصلی ترین مصوبان گرانی خودرو صنایع فولاد هستند زمانی که دلار گران شد فولاد را به قیمت صادرات و دلار جدید با خودروسازها حساب کردن در حالی که معادن براشون رایگانه در آن زمان هم دستمزد
کامران
۱۰:۴۳ ۳۱ فروردين ۱۳۹۹
یکی از اصلی ترین مصوبان گرانی خودرو صنایع فولاد هستند زمانی که دلار گران شد فولاد را به قیمت صادرات و دلار جدید با خودروسازها حساب کردن در حالی که معادن براشون رایگانه در آن زمان هم دستمزد
hamed
۱۰:۲۵ ۳۱ فروردين ۱۳۹۹
بله همه چیز داخل مملکت تولید میشه برای همین قیمت پراید شده 70 ملیون؟
کامران
۱۰:۲۳ ۳۱ فروردين ۱۳۹۹
یکی از اصلی ترین مصوبان گرانی خودرو صنایع فولاد هستند زمانی که دلار گران شد فولاد را به قیمت صادرات و دلار جدید با خودروسازها حساب کردن در حالی که معادن براشون رایگانه در آن زمان هم دستمزد کارگر و قیمت انرژی هیچ فرقی براشون نکرده بود
ناشناس
۱۴:۰۱ ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۹
اگه باعث گرونی خودرو فولاد است چرا از در کار خونه تا نمایندگی ۵۰ ملیون اختلاف قیمت داره ؟ چرا نمیگی دست خودشون مگه ما تو تولید فولا د در کشور خود کفا نیستیم چرا نمیگید باعث قیمتهای نجومی خودرو برای چه کسانی سودداره ما که هرسال خبر ورشکستگی دو خودرو ساز رو کمو بیش میشنویم اگه براتون ضرر میکنه تولید نکنید چرا هیچ ارگانی حتی قوه قضاییه هم جرات ورود به این ماجرای گرونی خودرو رو نداره باشگاه خبرنگاران جوان خسته نباشید پیگیر جواب هستیم تو رو خدا این موضوع رو سریع پیگیری کنید خدا اجرتان بدهد
ناشناس
۰۹:۵۰ ۳۱ فروردين ۱۳۹۹
خودرو را آزاد کنید و قطعه بسازید تمام.