سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طرح احیا و اصلاح مراتع استان کردستان اجرایی شد

برنامه اصلاح و احیای مراتع و عملیات قرق و حفاظت از مراتع در سطح هشت هزار و ۱۸۸ هکتار مراتع استان کردستان با مشارکت مجریان طرح‌های مرتعداری اجرایی شد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ،بختیار مرادی رییس اداره مرتع و امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان گفت: از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای انجام پروژه‌های بیولوژیک آبخیزداری و آبخوانداری و برنامه اصلاح و احیای مراتع و عملیات قرق و حفاظت از مراتع در سطح هشت هزار و ۱۸۸ هکتار مراتع استان با مشارکت مجریان طرح‌های مرتعداری به اجرا درآمده است.

 او افزود: این طرح‌ها به منظور ایجاد شرایط لازم برای زادآوری و تکثیر گونه‌های گیاهان مرتعی و افزایش تولید علوفه مراتع با فعال سازی طرح‌های مرتعداری به انجام رسیده است.

 مرادی با بیان اینکه قرق مراتع یکی از روش‌های مدیریتی مرتعداری است که به منظور اصلاح و توسعه مراتع اعمال می‌شود، تاکید کرد: افزایش تراکم پوشش گیاهی در پهنه‌های تحت قرق موجب افزایش سرعت نفوذ پذیری خاک جلوگیری از سیلاب، تثبیت و پایداری خاک به عنوان بستر استقرار گیاهان و در نتیجه کاهش هدر رفت خاک و تولید رسوب و در نهایت افزایش پوشش گیاهی می‌شود.

رییس اداره مرتع و امور بیابان اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان با بیان اینکه مراتع یکی از مهم‌ترین و با ارزش‌ترین منابع ملی کشور محسوب می‌شوند، افزود: لازمه حفظ این منابع ارزشمند، آگاهی‌بخشی فرهنگ سازی و اطلاع رسانی به بهره برداران و جوامع محلی بویژه روستاییان و دامداران است که به عنوان بهره‌برداران مستقیم این منابع ارزشمند باید به آن توجه داشت.

او بیان کرد: شرایط مساعد آب و هوایی موجب شده که گیاهان خوش خوراک و گیاهان مرتعی در فصل بهار از رویش مناسبی برخوردار باشند و سبب افزایش پوشش گیاهی و بالا بودن توان تولیدی مراتع و بروز توانمندی‌های مراتع در زمینه حفظ آب و خاک شوند.

از مساحت ۲ میلیون و ۹۳۷ هزار هکتاری استان کردستان، بیش از ۳۷۴ هزار هکتار آن را جنگل تشکیل می‌دهد، جنگل‌های این استان که جزو جنگل‌های زاگرس شمالی به حساب می‌آیند، در طول بیش از ۵۰ هزار سال گذشته تشکیل شده و به لحاظ محافظت از منابع آب و خاک، تولید محصولات فرعی، ذخایر ژنتیکی، مصارف درمانی، توانایی‌های اکوتوریستی و ارزش‌های زندگی، دارای اهمیت زیادی است.

جنگل‌های این استان که بخشی از جنگل‌های غرب کشور را تشکیل می‌دهد بیشتر اطراف شهر‌های بانه و مریوان واقع شده و بعد از جنگل‌های شمال کشور در رتبه دوم اهمیت قرار دارند.

روابط عمومی اداره کل منابع طبیعی کردستان ضمن دعوت مردم به مشارکت فعالانه در امر حفاظت از منابع طبیعی به عنوان بزرگترین سرمایه ملی از شهروندان خواسته است گزارش تخریب، آتش سوزی و تصرف اراضی ملی را به سامانه رایگان و ۲۴ ساعته ارتباطی ۱۵۰۴ گزارش دهند.

انتهای پیام/م

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.