وی افزود: منظور از وفای به عهد همان عهد و میثاقی است که خدای متعال در عالم ذر از انسانها گرفت. مفاد کلی این عهدیّات این بود که انسانها ربوبیت خدا، نبوّت رسولالله (ص) و ولایت ائمه اطهار (ع) را بپذیرند و در دنیا رفتار صحیحی در قبال این موضوعات داشته باشند، علاوه بر این، به این بزرگواران ایمان آورده و در دنیا نصرتشان کنند.
حجتالاسلام رشیدنسب اظهار کرد: از رسولان در این زمینه پیمان محکمتری گرفته شده و تعدادی از رسولان علیهمالسلام به این خاطر «اولواالعزم» نامیده شدند. اولواالعزم من الرسل کسانی بودند که بیشترین عزم را در قبال امام زمان (عج) داشتند. امام باقر (ع) در این باره فرمود: «فَثَبَتَتِ الْعَزِیمَةُ لِهَؤُلَاءِ الْخَمْسَةِ فِی الْمَهْدِی»، (کافی، ج ۲، ص ۸)
«از ما انسانها نیز در قبال امام زمان پیمان گرفته شد و در دنیا باید طبق همان عهد عمل کنیم؛ امام صادق (علیهالسلام) در این باره فرمود: «لَوْ قَدْ قَامَ القائِمُ لأنکَرَهُ النّاسُ، لأنَّهُ یَرْجِعُ إلیْهِمْ شابّاً مُوَفَّقاً، لا یَثْبُتُ علَیْهِ إلاّ مَنْ قَدْ أَخَذَ اللهُ میثاقَهُ فی الذَّرِّ الأوَّلِ؛ اگر قائم قیام کند حتماً مردم او را انکار مىکنند، زیرا او به صورت جوانى برومند به سوى ایشان باز مىگردد، کسى بر عقیده خود نسبت به او پایدار نمىماند مگر آن کس که خداوند در عالم ذرّ نخستین از او پیمان گرفته باشد.»
وی با بیان مطلب فوق گفت: بر اساس این حدیث، کسی در قبال حضرت مهدی (عج) ثابت قدم میماند که خداوند در عالم ذر از او میثاق گرفته است، پس در عالم ذر موضوع امام زمان و رفتار در قبال ایشان مطرح بوده است. این عهد و میثاق باید برای ما بسیار پررنگ باشد که ما برای چه هدفی به دنیا آمدهایم و به دنبال تحقق آن عهدیّات باشیم که خدای متعال در عالم ذر از ما میثاق گرفته است. اگر ما رفتار صحیح در قبال ولایت امام زمان (عج) داشته باشیم و در زندگی به دنبال نصرت ایشان باشیم، حتماً به لقای مولای خود خواهیم رسید.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/