سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تصفیه آب و زدایش کربن از اتمسفر با نانولوله‌ها

یک شرکت استارت‌آپی استرالیایی قصد دارد تا از نانولوله‌های موجود در خاک رس منطقه‌ای در استرالیا برای تصفیه آب و زدایش کربن از اتمسفر استفاده کند.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، خطر تغییرات اقلیمی فاجعه‌بار چنان است که برای حذف کربن‌دی‌اکسید از اتمسفر، باید ابزار‌های جدیدی ایجاد شود. مطالعات پی‌درپی بسیاری نتیجه نشان می‌دهند عمده تغییرات اقلیمی حاصل فعالیت‌های انسانی هستند و میانگین دما‌های جهانی به بیشترین حد در تاریخِ ثبت‌شده رسیده است که اگر سطح انتشارات گازی که گرما را در خود حفظ می‌کنند، کاهش پیدا نکند، این وضعیت بر تمام ابعاد زندگی بشر، از تولید انرژی گرفته تا دسترسی به آب و توسعه‌ی زیر ساخت‌ها تأثیر خواهد گذاشت.

در واقع باید گفت حذف اتمسفر از کربن راهکار جلوگیری از گرمایش زمین است که این کره خاکی امروزه با آن مواجه است.

یک استارت‌آپ استرالیایی به دنبال تجاری‌سازی نانوذره‌ای نادر با پتانسیل بالا است که می‌توان از آن برای کمک به جذب آلاینده‌های کربن و آب استفاده کرد.


بیشتر بخوانید: صدور مجوز صادرات اکسیدگرافن به اتحادیه اروپا برای یک شرکت دانش بنیان


ذخایر زیادی از خاک رس هالوسیت-کائولن در شبه جزیره ایری در استرالیای جنوبی وجود دارد که حاوی ذرات لوله‌ای میکروسکوپی منحصربه‌فرد است که خاصیت جذب بالایی دارند.

این شرکت استارت‌آپی استرالیایی که در شهر آدلاید مستقر است در حال حاضر، تحقیق و توسعه روی محصول جدیدی را آغاز کرده تا آن را به بازار عرضه کند.

تونی بلپریو از مدیران این شرکت می‌گوید: «ما به تازگی موفق به امضا توافق‌نامه‌ای سه ساله شده‌ایم تا کار‌های آزمایشگاهی که پیش از این در مقیاس تجاری انجام شده بود را ارزیابی کنیم. در صورت موفقیت، می‌توان استرالیا را به‌عنوان تولیدکننده و تامین‌کننده برتر یک محصول جدید جهانی با کاربرد‌های متنوع زیست‌محیطی قلمداد کرد.»

او افزود: «ذرات ریز موجود در خاک رس طبیعی که به هالوسیت شهرت دارند می‌توانند گزینه ارزان و مناسب برای کمک به محیط‌زیست باشند. این ذرات قادرند جایگزین نانولوله‌های گران‌قیمتی باشند که در حال حاضر در طیف گسترده‌ای از فناوری‌های جدید استفاده می‌شوند.»

بلپریو می‌گوید: «با توجه به محدودیت موجود در تمام نواحی جهان، بخش جنوبی استرالیا می‌تواند مخزن غنی از این نوع مواد طبیعی در جهان باشد. این پتانسیل چند سالی است که شناخته شده، اما هالوسیت‌ها در جهان بسیار نادر هستند و ما در این منطقه واقعا ذخایر بزرگی در حد میلیون‌ها تن از این ماده را داریم.»

اولین پروژه تحقیقاتی این کشور بر توسعه رهیافت جدید به‌منظور جذب کربن از جو آلاینده‌های انتخابی از آب تمرکز خواهد داشت.

استرالیا تصمیم گرفته است به جای فروش فله‌ای این نانولوله‌ها، از آن برای مقاصد زیست‌محیطی استفاده کند. هر چند هنوز صنعت سرامیک به‌عنوان اولین گزینه برای این شرکت خواهد بود که این نانولوله‌ها برای تقویت ساختار سرامیک‌ها مناسب هستند. اما دیگر بازار‌ها نظیر تصفیه آب نیز در لیست اهداف این استارت‌آپ هستند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.