به گزارش خبرنگار حوزه آموزش و پرورش گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، مهراله رخشانی مهر رئیس سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور در نشست خبری مجازی که امروز برگزار شد، به وقوع سیل سال گذشته در استان لرستان، گلستان و خوزستان و آسیب به مدارس اشاره و اظهار کرد: ناچار بودیم برای برگزاری کلاسهای درس طی مدت زمان باقی مانده از سال تحصیلی برنامه ریزی داشته باشیم علاوه بر آن برنامهریزیهایی برای تخریب، بازسازی، انجام تعمیرات اساسی و تعمیرات جزئی برای مدارس صورت گرفت تا مدارس برای مهرماه سال ۹۸ آماده باشند.
او ادامه داد: سیستم سرمایشی، گرمایشی، موتورخانهها در و پنجرههای آسیب دیده در کوتاهترین زمان ممکن تعمیر شد، بعضی از مدارس درگیر تغییرات اساسی و آسیبهای ناشی از تخریب کلاسها دیوارهای محوطه و انباشته شدن گل و لای فراوان در کلاسها بودند.
رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور با بیان اینکه تیمهای جهادی در نوسازی مدارس سایر استانها برای بازسازی مدارس شکل گرفت، اظهار کرد: کانکس، تجهیزات آموزشی و کمک آموزشی شامل میز، نیمکت، دستگاه کپی و غیره تامین به استانهای سیل زده ارسال شد.
رخشانی مهر به کمک ۲۱۰ میلیارد تومانی خیرین مدرسه ساز بیان کرد: در لرستان در مجموع به ۳۷۲ مدرسه با ۲ هزار و ۲۵ کلاس درس خسارت وارد شد که تا مهرماه ۹۸، تعمیرات اساسی و جزئی کلی مدارس به اتمام رسید، همچنینی ۱۱ مدرسه باید تخریب و مجددا ساخته میشد که خوشبختانه این اقدام صورت گرفت.
او افزود: ۱۴ مدرسه با ۷۳ کلاس درس تا پایان سال تحصیلی در این استان به بهرهبرداری رسید همچنین برای انجام تعمیرات اساسی و جزئی و برای ساخت مدارس جدید در مجموع ۴۷ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی، ۲ میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی و ۹۷/۵ میلیارد تومان از اعتبارات خیرین و ۲/۵ میلیارد تومان از سایر منابع برای استان لرستان هزینه شد.
رئیس سازمان نوسازی مدارس کشور اضافه کرد: در استان گلستان ۳۲۶ مدرسه با ۲ هزار و ۱۵۳ کلاس درس دچار آسیب شد تعمیرات جزئی و اساسی این مدارس نیز تا مهرماه سال ۹۸ به پایان رسید، تا پایان سال تحصیلی ۵ مدرسه که باید تخریب و مجددا بازسازی شده و به بهرهبرداری رسید، باقی مدارس که نیازمند تخریب و بازسازی بودند تا مهرماه سال ۹۹ و بخشی تا پایان سال ۹۹ بازسازی و تحویل میدهیم.
رخشانی مهر اظهار کرد: در استان خوزستان ۱۱۴ مدرسه با ۴۵۸ کلاس درس در استان خوزستان آسیب دید، مدارسی که نیازمند تعمیرات اساسی و جزئی بود، تا مهرماه به بهرهبرداری رسید. برای تعمیرات اساسی و ساخت مدارس جدید ۱۷/۵ میلیارد تومان از محل اعتبارات ملی، ۲/۵ میلیارد تومان از محل اعتبارات استانی، حدود حدود ۸۶ میلیارد تومان از محل اعتبارات خیرین تامین شد.
او با بیان اینکه ۵۰ میلیارد تومان وزارت نفت برای تعمیر و تجهیز مدارس آسیب دیده در استان خوزستان تخصیص داد، گفت: مدارس استان خوزستان نسبت به سه استان دیگر با سرعت بیشتری ساماندهی شد.
رخشانی مهر اظهار کرد: در مجموع حدود ۱۵۰ میلیارد تومان اعتبار از محل منابع دولتی برای بازسازی مناطق سیل زده تامین کردیم، همچنین از محل اعتبار خود سازمان نوسازی و همینطور از محل اعتبارات استانی نیز اعتباراتی را هزینه کردیم که پیشتر به آن اشاره شد.
انتهای پیام/