سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ویروس کرونا؛ اما و اگر‌های استفاده از ماسک

یک متخصص بیماری‌های عفونی درباره لزوم استفاده از ماسک به عنوان یکی از راه‌های پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا توضیحاتی را ارائه داد.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، با توجه به شیوع ویروس کرونا در جهان و افزایش نگرانی‌ها از گسترش آن، بسیاری از افراد به امید کاهش خطر ابتلا به این ویروس، به استفاده از ماسک متوسل شده‌اند. اما آیا استفاده از ماسک صورت به محافظت از آن‌ها کمک می‌کند؟

سازمان جهانی بهداشت پیش از این معتقد بود که ماسک صورت راهی مؤثر برای محافظت در برابر ویروس نیست، با این حال چندین کشور از جمله اسلوونی و اتریش، خواستار استفاده شهروندان از ماسک صورت بودند.

در همین رابطه یک متخصص بیماری‌های عفونی در انگلیس درباره لزوم استفاده از ماسک اظهار کرد: در شرایط مناسب ماسک‌های صورت برای کاهش انتقال عفونت مفید هستند، بنابراین پیش از هر چیز به استفاده از آن توصیه می‌شود.

مردم تمایل چندانی به استفاده از ماسک برای طولانی مدت ندارند

به گفته دکتر کیلینگلی ماسک صورت می‌تواند در دو صورت مورد استفاده عموم قرار گیرد؛ در مرحله اول افراد آلوده به ویروس می‌توانند ماسک بزنند تا خطر ابتلا به ویروس را به افراد دیگر کاهش دهند.  شواهدی وجود دارد که از این امر حمایت می‌کند و به شدت توصیه می‌شود؛ مثلا یک فرد علامت دار می‌تواند از ماسک استفاده کند تا از انتقال ویروس به اعضای آسیب پذیر خانواده جلوگیری کند که باید در کنار آن فاصله لازم و شست‌وشوی مکرر دست‌ها رعایت شود. مرحله بعدی استفاده افراد از ماسک برای پیشگیری از آلوده شدن است که احتمال آن ضعیف است.

او توضیح داد: مطالعات نشان داده است مردم تمایل چندانی به استفاده از ماسک برای طولانی مدت ندارند و همین امر سبب می‌شود خیلی دیر از آن استفاده کنند یا اصلا استفاده نکنند. مشکل دیگر استفاده از ماسک این است که افراد اطمینان کامل از ایمنی آن ندارند. اگر ماسک وظیفه خود را برای جلوگیری از عفونت انجام دهد، در خارج آلوده خواهد شد و در صورتی که مردم ماسک را لمس کنند، دست‌هایشان آلوده خواهد شد، این دست‌های آلوده می‌توانند ویروس را در سطوح یا غشا‌های مخاطی در افراد گسترش دهند.

این متخصص بیماری‌های عفونی افزود: ممکن است چنین استدلال شود که ماسک بیشتر غشا‌های مخاطی را می‌پوشاند و افراد نمی‌توانند آن‌ها را لمس کنند، اما دست آلوده می‌تواند از طریق چشم، عفونت را منتقل کند.


بیشتر بخوانید: ویروس کرونا ۷ روز روی ماسک زنده می‌ماند


براساس این یافته‌ها، دکتر کیلینگلی توصیه می‌کند که مردم برای خرید ماسک‌های صورت عجله نداشته باشند.

به گفته او استفاده از ماسک برای پیاده روی در خیابان بدون اینکه فرد در تماس نزدیک با شخص دیگری قرار بگیرد هیچ فایده‌ای ندارد و این امر می‌تواند به سادگی منابع را هدر دهد. به هیچ وجه هیچ مدرکی مبنی بر وجود ویروس در مقادیر عفونی در هوای خارج وجود ندارد.

ممکن است ویروس بیش از آنچه روی دست می‌ماند روی دستکش بماند

طبق اظهارات این متخصص عفونی استفاده از دستکش در فضا‌های عمومی هم باید در موارد ضروری استفاده شود. او معتقد است دستکش، افراد را از لمس صورت خود متوقف نمی‌کند و ممکن است ویروس بیش از آنچه روی پوست دست می‌ماند روی دستکش بماند. بهداشت دست از موارد کلیدی است و همان اندازه که شستن دست‌ها مهم است، شست‌وشوی دستکش هم اهمیت دارد.

دکتر کیلینگلی تاکید کرد: ما همچنین باید به خاطر داشته باشیم که ماسک صورت یک منبع نامتناهی نیست و باید در مواقع ضروری مورد استفاده قرار بگیرد. این درست نیست که به دلیل مصرف بی‌رویه افراد عادی، کادر درمان از این نیاز مهم خود محروم شوند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.