سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

جهش تولید و فرصت‌های پیش رو

مسأله اقتصاد و اهمیت آن، چالش‌های موجود در حوزه‌های سیاست گذاری و اجرا در این زمینه، سبب انتخاب شعار نوروزی سال ۱۳۹۹ از سوی مقام معظم رهبری شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ، سرهنگ دکتر علیرضا باقری معاون تربیت و آموزش فرماندهی انتظامی مازندران، گفت: مسأله اقتصاد و اهمیت آن، چالش‌های موجود در حوزه‌های سیاست گذاری و اجرا در این زمینه، سبب شد شعار نوروزی سال ۱۳۹۹ نیز همانند سال‌های گذشته از سوی مقام معظم رهبری مرتبط با مباحث اقتصادی انتخاب شود.

با توجه به اهمیت اقتصاد، حل مسائل پیش رو مستلزم بررسی دقیق علمی تمامی مؤلفه‌های تأثیرگذار آن بوده که از یک منظر می‌توان با طرح تهدید‌ها و فرصت‌های فرارو به آن پرد اخت؛ تهدیدهایی، چون دیوان سالاری اداری به همراه اقیانوسی از قوانین، بخشنامه ها، دستورالعمل‌ها و ضوابط متفاوت و حتی متضاد، وجود خلاء‌های قانونی و ... موجب یأس سرمایه‌گذاران و فضای کسب و کار شد.

اما در این مبحث کوتاه با هدف امید آفرینی، صرفاَ به فرصت‌های موجود برای ایجاد جهش در تولید در ذیل اشاره می‌شود:

وجود منابع بکر و بی کران در ایران

گرچه برخی از کشور‌های توسعه یافته عواملی، چون محیط زیست، بهداشت و سلامت عمومی، امید به زندگی و... را به عنوان مهمترین شاخصه توسعه یافتگی خود می‌دانند، اما شاخصه‌های دیگری نیز وجود دارند که در صورت استفاده هدفمند می‌توانند به یک ثروت پایداری برای کشور تبدیل شوند.

جمهوری اسلامی ایران جزء کشور‌هایی است که علاوه بر موارد فوق دارای منابع طبیعی بکر است که باید به مردم معرفی شود و دانشگاه‌ها و نخبگانی علمی کشور می‌بایست ایده پردازی، خلاقیت و کارآفرینی را در اولویت اقدام‌های خویش قرار دهند و نگاه خود را به سمت منابع داخلی متمرکز کنند.

ایران با دارا بودن یک درصد جمعیت جهان، حدود ۱۰ درصد منابع دنیا را در خود جای داده است، موقعیت استثنائی جغرافیایی میان شرق و غرب و شمال و جنوب، بازار بزرگ ملّی و منطقه‌ای با داشتن ۱۵ همسایه با ۶۰۰ میلیون جمعیّت، سواحل دریایی طولانی، حاصلخیزی زمین با محصولات متنوّع کشاورزی و باغی بخش‌هایی از ظرفیّت‌های کشور است و گفته شده است که ایران از نظر ظرفیّت‌های استفاده نشده طبیعی و انسانی در رتبه اوّل جهان است.

فرهیختگان، مدیران و متولیان امر باید این مهم را برای مردم تبیین کنند که چه منابع بیکرانی در ایران وجود دارد و این‌ها می‌تواند عامل ثروت و فرصت شود. از طرفی در روستا‌ها نیز علاوه بر کشاورزی ظرفیت‌های فراوان دیگری نظیر منابع طبیعی، گیاهان دارویی، معماری، موسیقی، روایت‌های مستند و غذا‌ها وجود دارد که جزء ثروت‌های روستا‌ها محسوب می‌شوند و با تأکید بر لزوم آگاه سازی و آموزش روستاییان با شناختن کشت و زرع‌های متناسب با ظرفیت هر منطقه از فرصت‌های موجود بهره برداری کرد.

جذب گردشگر و ایجاد اشتغال از این راه با معرفی این سرمایه عظیم فرصت‌های دیگری برای توسعه صنعت توریسم است.

جایگاه علمی ایران

بر اساس مستندات موجود دانشمندان، پژوهشگران و استادان دانشگاه‏‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور همانند گذشته منویات مقام معظم رهبری را به موضوع مولد بودن علم در دانشگاه‏ها مورد توجه قرار داده و بیانات ایشان را سرلوحه تمامی امور آموزشی و پژوهشی خود قرار دادند، از طرفی، هسته اصلی تصمیم‏ گیری ‏های مهم و کلان پژوهشی کشور در وزارتخانه ‏های علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت درمان و آموزش پزشکی است.

بررسی و تحلیل جدیدترین داده ‏های استخراج شده از پایگاه استنادی وب‏گاه علم (WOS) در خصوص تولیدات علمی جمهوری اسلامی ایران حکایت از عملکرد منحصر به فرد پژوهشگران و دانشمندان ایرانی دارد؛ کسب رتبه اول تولید علم در جهان اسلام و اختصاص بیش از ۲۲ درصد تولیدات علمی کشور‌های اسلامی بر اساس داده‏‌های مستخرج از معتبرترین پایگاه استنادی جهان (ISI)، ثبت بیش از ۲۵ هزار و ۵۰۰ مدرک در این پایگاه و قرار گرفتن در زمره ۱۵ کشور برتر دنیا از منظر تولید علم جزء افتخارات ایران است.

همچنین کسب موفقیت‌های فراوان در دانش هسته ای، رادیو دارو، موفقیت در سلول‌های بنیادی در پیوند‌های مغز و استخوان، پوست و ترمیم بافت آسیب‌دیده قلب و ترمیم ضایعات نخایی، پیوند قرنیه چشم، تولید سلول‌های بنیادی جنین و علم شبیه‌سازی، هوافضا و بسیاری از علوم دیگر فرصت‌های فراوانی است که بارقه امید را در دل‌های پاک جوانان این کشور ایجاد کرد.

وجود مدیران با تجربه

مدیران مؤمن و دلسوز نظام که با تخصص مورد نیاز که فراز و فرود‌های چهل ساله نظام جمهوری اسلامی ایران را از نزدیک لمس کرده اند، نباید با طرح برخی مباحث غیر کارشناسی از چرخه خدمت حذف شوند؛ این بخش از مدیران در پیروزی انقلاب، سال‌های دفاع مقدس، دوره سنگین تحریم‌ها در خط مقدم مبارزه بودند و توانستند در شرایط گوناگون کشور را به مرحله گام دوم انقلاب برسانند.

همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند؛ نباید به بهانه جوان گرایی از خدمات و تجربه افراد پا به سن گذاشته غافل شد.

وجود جوانان نخبه انقلابی

مقام معظم رهبری (مدظله) در بیانیه گام دوم انقلاب، مهم‌ترین ظرفیّت امیدبخش کشور را نیروی انسانی مستعد و کارآمد با زیربنای عمیق و اصیل ایمانی و دینی معرفی نمودند. جمعیّت جوان زیر ۴۰ سال که بخش مهمّی از آن نتیجه موج جمعیّتی ایجاد شده در دهه ۶۰ است، فرصت ارزشمندی برای کشور است.

۳۶ میلیون نفر در سنین میانه ۱۵ و ۴۰ سالگی، نزدیک به ۱۴ میلیون نفر دارای تحصیلات عالی، رتبه‌ی دوّم جهان در دانش‌آموختگان علوم و مهندسی، انبوه جوانانی که با روحیه‌ی انقلابی رشد کرده و آماده تلاش جهادی برای کشورند، و جمع چشمگیر جوانان محقّق و اندیشمندی که به آفرینش‌های علمی و فرهنگی و صنعتی و در عرصه‌های دین، اخلاق، معنویت و عدالت سرآمد بوده و روحیه انقلابی و عمل جهادی در آنان موج می‌زند، ثروت عظیمی برای کشور است که هیچ اندوخته مادی با آن قابل مقایسه نیست.

انسجام اجتماعی

انقلاب اسلامی بر اساس مؤلفه‌های مردم مداری، دین داری، ولایت، اقتدارطلبی و آرمان خواهی اسلامی شکل گرفته است که خواهان رشد عقلانیت معطوف به پیشرفت مستقل و خوداتکاء و متوازن می‌باشد.

برای کشوری که حدود یک دهه درگیر جنگ بوده و سالیان متمادی در معرض تحریم‌ها قرار دارد و حتی چند سالی نیز رکود را تجربه کرده است، ایجاد جهش در تولید اهمیتی مضاعف دارد چراکه یک اقتصاد قدرتمند و پویا می‌تواند رفاه اجتماعی را برای مردم به ارمغان آورده و پیش برنده اقتدار ملی باشد.

در چنین شرایطی ایجاد انسجام در سیاست گذاری‌ها و سایر بخش‌های اجرایی اولویت مهم است. در واقع جهش تولید نیازمند یک بخش کارآفرین و سرمایه گذار، یک بدنه نیروی انسانی متخصص و با انگیزه در سطوح مختلف، مجموعه قوانین و مقررات پشتیبان و از همه مهمتر منابع مالی مکفی است.

وجود امنیت پایدار در کشور

بی شک مهمترین بخش تحول در همه بخش‌های کشور امنیت است و هیچ عنصری برای توسعه و تکامل یک جامعه و همچنین شکوفایی استعداد‌ها در بخش‌های اقتصادی، اجتماعی مهمتر از عنصر امنیت و ایجاد آرامش لازم در جامعه نیست.

به بیانی دیگر هرگونه توسعه اجتماعی، خلاقیت و نوآوری، رفاه و خدمات، سازندگی و بالندگی بدون امنیت امکان پذیر نیست؛ به همین دلیل خداوند متعال در سوره نور امنیت را در کنار عبودیت و بندگی معرفی می‌کند؛ لذا هیچ کشوری به رشد، توسعه و بالندگی نخواهد رسید، مگر اینکه در برنامه ریزی‌های کلان خود برای امنیت جایگاه ویژه‌ای پیش بینی کند؛ دشمنان انقلاب اسلامی ناامنی در کشور را با برنامه ریزی‌های هدفمند در دو بعد دنبال می‌کنند؛ از یکسو تهدید‌های فراوان و تحریم‌های ظالمانه را به صورت گسترده در دستور دارند و از سویی دیگر با توجه به تنوع قومیت‌ها و وجود برخی عناصر ناراضی، ایجاد اختلاف‌ها و آشوب‌های داخلی را به بهانه‌های گوناگون شعله ور می‌کنند.

الیته به مدد الهی، هوشمندی آحاد مردم و دلسوزان نظام و تلاش دستگاه‌های اطلاعاتی و امنیتی به خصوص نیروی انتظامی که مسئولیت اصلی تأمین امنیت را بر عهده دارد، در اقصی نقاط کشور مردم ما از نعمت امنیت برخوردار هستند؛ دولت نیز باید امنیت سرمایه گذاران داخلی و خارجی را با وضع قوانین بهتر فراهم نماید.

با توجه به فرصت‌های بی شمار پیش رو، می‌توان با اصلاح قوانین دست و پاگیر و سیستم ناکارآمد دیوانسالار، اصلاح ساختار تولید ملی، توجه به دولت الکترونیک، کسب و کار‌های کوچک و خانگی از طریق ایجاد رقابت سالم، برنامه ریزی علمی برای منابع طبیعی و جلوگیری از خام فروشی، گسترش صنایع تبدیلی و بسته بندی در بخش کشاورزی، توسعه کشت گلخانه ای، افزایش تولید آبزیان در قفس، انضباط مالی، اصلاح نظام بانکی و بیمه ای، جمع آوری سرمایه‌های سرگردان، شعار سال را محقق کرد.

انتهای پیام/س
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.