سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

حجت در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

قیمت هر کیلو مرغ به ۹ هزار و ۲۵۰ تومان رسید

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ گرم در خرده فروشی ها ۹ هزار و ۲۵۰ تومان است.

عظیم‌حجت عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی کشور در گفت و گو با  خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، از کاهش ۵۰۰ تومانی نرخ مرغ نسبت به ابتدای هفته در بازار خبر داد و گفت: امروز متوسط نرخ هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۵ هزار و ۹۰۰ تومان تا ۶ هزار تومان و مرغ آماده به طبخ در خرده فروشی ها ۹ هزار و ۲۵۰ تومان است.

وی قیمت مرغ را تابع عرضه و تقاضا دانست و افزود: بنابر برنامه ریزی صورت گرفته میزان جوجه ریزی در ایام پایانی سال به حدی چشمگیر بود که ازدیاد عرضه در برابر تقاضا منجر به زیان ۳ هزار و ۵۰۰ تومانی مرغداران در فروش هر کیلو مرغ شده است.

حجت شیوع کرونا را یکی دیگر از عوامل زیان مرغداران در بازار اعلام کرد و گفت: با توجه به شرایط فعلی عرضه و تقاضا پیش بینی می شود که روند فعلی زیان مرغداران در بازار استمرار یابد.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به راهکارهای کاهش زیان مرغداران بیان کرد: اگر دولت پیشنهاد اتحادیه مبنی بر حمایت از خانوارهای آسیب پذیر کرونا را بپذیرد و همانند تجربه موفق گذشته اقدام به توزیع مرغ کند، تا حدی از زیان مرغداران جلوگیری می شود.

به گفته وی، اگر دولت بخشی از یارانه اقشار آسیب پذیر را به عنوان کالا پرداخت کند، به عنوان مثال برای هر خانواده ۱۰ کیلوگرم مرغ در نظر بگیرد، این موضوع منجر به رشد سرانه مصرف و کاهش زیان تولیدکنندگان می شود.

حجت با اشاره به اینکه مصرف مرغ ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش یافته است، بیان کرد: در ایام عادی ۱۰۰ میلیون قطعه جوجه ریزی مصارف خانگی و رستوران‌ها را شامل می‌شود، اما در شرایط فعلی به سبب شیوع ویروس کرونا و ایجاد تعادل در بازار مرغ، میزان جوجه ریزی باید به ۷۵ میلیون قطعه برنامه ریزی شود، در غیر این صورت بحران فعلی مرغداران تداوم دارد.

به گفته حجت، با توجه به تسهیل در عرضه نهاده طی چند روز اخیر و آغاز خرید پشتیبانی امور دام و جمع آوری مرغ سایز از ابتدای امسال تا حدودی از فشار مرغداران طی ۱۰ روز اخیر کاسته است که با استمرار این روند بازار به تعادل خواهد رسید.

وی درباره تاثیر شیوع ویروس کرونا بر بازار مرغ اظهار کرد: با توجه به اظهار نظر مسئولان مبنی بر تاثیر ویروس کرونا بر کاهش مصرف و قیمت مرغ انتظار می‌رود که در امر جوجه ریزی مدیریت صورت گیرد تا روند فعلی افت قیمت در بازار استمرار نیابد.

وی با انتقاد از روند توزیع دان گفت: مسئولان امر ابلاغ کردند دان تا سن ۴۲ روزگی به مرغ تعلق بگیرد، در حالیکه به سبب بحث نبود کشش بازار باید تبصره‌ای قائل شوند چرا که مرغ‌ها به خودخوری و نوک زدن روی آوردند.

حجت ادامه داد: تازمانیکه مرغ به علت نبود تقاضا در بازار فروش نرود، باید توزیع دان به مرغ با سن بالای ۴۲ روز تعلق بگیرد، در غیر این صورت مرغ‌ها به خودی خود تلف می‌شوند که این امر صنعت مرغداری را دچار بحران می‌کند.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی  ادامه داد: با توجه به افزایش هزینه‌های کارگری و نوسان نرخ نهاده‌ها انتظار می‌رود که مسئولان تنظیم بازار هر چه سریع‌تر قیمت واقعی مرغ را اعلام کنند، در غیر این صورت بلاتکلیفی صنعت ضربه مهلکی به اقتصاد کشور وارد می‌کند.

وی قیمت واقعی هر کیلو مرغ زنده را ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان و مرغ آماده به طبخ ۱۴ هزار تومان اعلام کرد و گفت: فروش مرغ با نرخ فعلی نسبت به قیمت مصوب ستاد تنظیم بازار یک هزار و ۹۰۰ تومان کمتر است و با وجود افزایش هزینه‌های تولید، مرغداران ۲ هزار و ۵۰۰ تا ۳ هزار تومان کمتر از قیمت تمام شده محصول خود را عرضه می‌کنند.

حجت با اشاره به اینکه مصرف مرغ ۲۵ تا ۳۰ درصد کاهش یافته است، بیان کرد: در ایام عادی ۱۰۰ میلیون قطعه جوجه ریزی مصارف خانگی و رستوران‌ها را شامل می‌شود، اما در شرایط فعلی به سبب شیوع ویروس کرونا و ایجاد تعادل در بازار مرغ، میزان جوجه ریزی باید به ۷۵ میلیون قطعه برنامه ریزی شود، در غیر این صورت بحران فعلی مرغداران تداوم دارد.

بازار ذرت همچنان آشفته است

این مقام مسئول درباره آخرین وضعیت نهاده های دامی بیان کرد: اگرچه بازار کنجاله سویا تاحدی آرام تر است، اما در خصوص ذرت آشفتگی وجود دارد و تا زمانیکه اقدام به عرضه سهمیه ذرت فروردین نکنند، این روند استمرار خواهد یافت.

وی از افت چشمگیر قیمت جوجه یکروزه در بازار خبر داد و گفت: قیمت کنونی هر قطعه جوجه یکروزه ۳۰۰ تا ۵۰۰ تومان است که با نرخ مصوب خود ۲ هزار تومان فاصله دارد.

وی نبود انگیزه مرغداران به جوجه ریزی واحدهای مرغداری را دلیل اصلی افت قیمت جوجه یکروزه در بازار اعلام کرد.

حجت بازار مرغ در ماه رمضان را پیش بینی کرد و گفت: اگر ظرف یک هفته تا ۱۰ روز آینده برنامه دولت به افزایش قیمت مرغ در بازار کمک کند، مشکلی در بازار نخواهیم داشت.

عضو هیئت مدیره اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان درباره تاثیر شیوع بیماری کرونا بر بازار مرغ تصریح کرد: با گسترش ویروس کرونا و بحث قرنطینه خانگی، لغو سفرها و تعطیلی کسب و کار میزان مصرف مرغ نسبت به دیگر ماه های سال افت چشمگیری داشته که این امر منجر به کاهش قیمت مرغ و عرضه کمتر از نرخ مصوب ستاد تنظیم بازار شده است.

انتهای پیام/

برچسب ها: قیمت مرغ ، مرغداری
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.