سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

طراحی و ساخت دستگاه یو- وی گان پرتابل ضدعفونی کننده اجسام در کشور

محققان دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان، موفق به طراحی و ساخت دستگاه یو-وی گان پورتابل با قابلیت حمل آسان شدند.

به گزارش  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، محققان دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان، موفق به طراحی و ساخت دستگاه یو-وی گان پورتابل با قابلیت حمل آسان شدند که با بهره‌گیری از آن می‌توان کلیه سطوح و اجسام را از ویروس‌ها، باکتری‌ها و میکروارگانیزم‌های مضر پاکسازی کرد.

مهدی کاروان عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به ویژگی‌های ممتاز این دستگاه ضدعفونی کننده سبک و قابل حمل گفت: این دستگاه که مشخصات ظاهری آن مشابه با سشوار‌های خانگی و حتی قابل طراحی با ابعاد بسیار کمتر است، با توان ۶ وات و امکان تغییر آن ساخته شده و از قابلیت تنظیم به توان‌های پایین‌تر نیز برخوردار است.

او افزود: دستگاه یو-وی گان پورتابل ساخته شده توسط محققان دانشگاه صنعتی اصفهان پس از مجاورت با سطح اجسام و بدون دخالت دست، به صورت هوشمند فعال می‌شود و با پرتودهی به اشیاء مقابل خود، اقدام به از بین بردن باکتری‌ها، ویروس‌ها و میکروارگانیزم‌های مضر می‌کند.

کاروان تصریح کرد: باطری قابل شارژ با عمر نسبتاً طولانی و امکان استفاده متعدد، وزن بسیارکم و سیستم هشداردهنده صوتی و نوری به هنگام فعال شدن پرتو‌های فرابنفش از دیگر ویژگی‌های دستگاه یو-وی گان پورتابل ضدعفونی کننده اجسام است.

عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان با بیان اینکه این دستگاه به راحتی توسط شارژر‌های معمولی تلفن‌های همراه ۵ ولت و یا پورت USB تلویزیون و یا لپ تاپ قابل شارژ است، خاطرنشان کرد: برخورداری از نمایشگر ظرفیت باقیمانده باطری، لنز تفرق نور یو-وی و بشقابک مقعر متمرکز کننده (منعطف با کاربرد) به منظور تغییرات در چگالی انرژی/توان تشعشع یافته به سطح، دیگر مشخصات ممتاز این دستگاه پرتابل است.

کاروان با اشاره به همکاری دانشجویان و دانش‌آموختگانی از دانشگاه صنعتی اصفهان در انجام این پروژه، گفت: علی اکبری دستگردی دانشجوی مهندسی مکانیک، محمد مقصودی دانشجوی مهندسی برق و حسین کاروان دانش‌آموخته مهندسی مواد دانشگاه صنعتی اصفهان در انجام این طرح همکاری داشتند.

او در پایان اضافه کرد: این طرح درحال ثبت در اداره ثبت اختراعات و مالکیت معنوی است و با توجه به انجام آزمایش‌های پایانی به منظور تثبیت توان غیرفعال سازی ویروس‌ها و باکتری‌ها و همچنین ایمنی پرتودهی آن، در آینده نزدیک به طور انبوه تولید و عرضه خواهد شد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
جعفری
۰۹:۱۸ ۱۳ تير ۱۳۹۹
تبریک به پروفسور کاروان و تیم همراه ایشان