سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

توضیحات شورای هماهنگی ساخت "فاویپیراویر" درباره آغاز کارآزمایی بالینی این دارو برای درمان کرونا

با توجه به اینکه برخی تحقیقات اثرگذاری داروی "فاویپیراویر" را بر روی ویروس کرونا تایید کرده است، با تلاش محققان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی کارآزمایی بالینی این دارو آغاز شد.

به گزارش  حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان،  در پی خبر‌هایی که از سوی محافل گوناگون درباره ساخت داروی فاویپیراویر و استفاده از آن برای درمان کرونا منتشر شده است، اعضای شورای هماهنگی تهیه و ساخت این دارو در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توضیحاتی را درباره ساخت این دارو و آغاز کارآزمایی بالینی آن ارائه کردند.

توضیحات شورای هماهنگی ساخت داروی فاویپیراویر به شرح زیر است:

"داروى فاویپیراویر در سال ٢٠١١ توسط شرکت تویاماى ژاپن براى اولین بار به عنوان داروى درمان آنفاوانزای نوع B معرفى و پس از بروز اپیدمى جهان گیر کرونا استفاده از آن براى درمان این بیمارى نیز مطرح شد.

در حال حاضر هنوز داروی مشخصی به عنوان داروی اختصاصی و نجات بخش نهایی برای بیماری کرونا از هیچ منبع موثق علمی در جهان معرفی و به اثبات نرسیده است، ازین رو با توجه به شرایط فعلی، برای اخذ بهترین نتیجه درمانی در کنترل بیماران کرونایی باید از دارو‌های معقول و موجه موجود در بیماری‌های دیگر استفاده کرد.

در همین راستا بسیاری از مراجع بین المللی در حال بررسی علمی داروی فاویپیراویر برای احتمال افزودن آن در برنامه رسمی دارو درمانی بیماری کرونا هستند.

در شرایط فعلی نتایج پراکنده و محدودی اثرگذاری این دارو در تخفیف علائم بالینی و مشکلات بیماران در فاز‌های اولیه و متوسط بیماری را مطرح کرده است و طبق این تحقیقات این دارو می‌تواند ضمن تسریع روند بهبودی، زمان بستری در تخت‌های بیمارستانی را کاهش دهد، البته هنوز اثرات این دارو بر بیماران حاد و ICU نیازمند بررسی‌های بیشتر است.

به دنبال این گزارشات پراکنده در مورد اثرگذاری داروی فاویپیراویر بر روی ویروس کرونا  از منابع مختلف در کشورهاى درگیر با کرونا مانند چین، متخصصان کشور در پاسخ به نیاز ایجاد شده، دست به کار شده و از ماه‌های آخر سال گذشته پروژه سنتز، فرمولاسیون و کارآزمایی بالینی این دارو در تعدادى از شرکتهاى دارویى و مراکز دانشگاهى کشور از جمله مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری، پژوهشکده گیاهان و مواد اولیه دارویی دانشگاه شهید بهشتی، پژوهشکده شیمی پپتید دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشکده داروسازی و مرکز تحقیقات علوم دارویى دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و همچنین تعدادی از مراکز خصوصی همچون شرکت نفس فارمد آغاز شد.

این توضیح ضروری است که کلمه ساخت در داروسازی در دو معنی سنتز مواد موثره و همچنین شکل دهی ماده موثره یا همان فرمولاسیون برای مصرف بیماران کاربرد دارد که تلاش‌ها در هر دو زمینه از اسفند ماه ۹۸ در مرکز تحقیقات علوم دارویی و همچنین دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی عملیاتى شد.

سنتز ماده موثره این دارو با موفقیت در فاز نهایی قرار گرفته و همچنین فرمولاسیون تعداد محدودی قرص‌های ۲۰۰ میلی گرمی این دارو در روز یکشنبه ۱۷ فروردین پس از طی مراحل قانونی برای انجام آزمون‌های بالینی، در کنار قرص‌های تهیه شده از کشور چین و همچنین بخش خصوصی کشور در اختیار کادر درمانی بیمارستان مسیح دانشوری قرار گرفت تا مطابق مقررات و پروتکل‌های مورد تایید وزارت بهداشت تحت مطالعات کارآزمایی بالینی قرار گیرد.

نتایج این مطالعات در کنار مطالعات کارآزمایی بالینی دیگری که در دیگر مراکز درمانی کشور در حال انجام است در نهایت با طرح در کمیته‌های علمی ستاد مقابله با کرونای وزارت بهداشت، وضعیت تایید یا عدم تایید این دارو برای استفاده در درمان کووید ۱۹ را مشخص خواهد کرد.

در صورتی که نتایج کارآزمایی هاى بالینى که در مراکز درمانى متعددى در کشور در حال انجام است، منجر به تایید اثر گذارى فاویپیراویر در درمان بیمارى کووید ١٩ شود، تکنولوژى ساخت و فرمولاسیون این دارو در داخل کشور در هر دو بخش دانشگاهی و خصوصی آماده بهره بردارى و استفاده مراکز درمانی است.

اخبار تکمیلی از سوی مراکز علمی و قانونی کشور به اطلاع عموم خواهد رسید. "

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
حامد
۰۱:۱۵ ۲۸ فروردين ۱۳۹۹
داروی فاوی پیراویر در مراحل اولیه بیماری استفاده شوداز ویروس کرونا جلوگیری میکند اثر بخشی زیادی دارد.ویروس وارد سلول های خون شده وموجب لخته شدن خون ومرگ بیمار میشود و داروی فاوی پیراویر اگر در اول بیماری به بیمار داده شود از این پیامد ویروس جلوگیری میکند.واز جوراب واریس نیز بحثی شده که آن هم کمک کننده است.
ناشناس
۱۲:۵۷ ۱۹ فروردين ۱۳۹۹
ساخت و سنتز ماده مؤثره اين دارو دكان بازار نباشد بى اطلاعى است شركت هاى وارد كننده دارو و شركت هاى دولتى وزارت صمت ميتوانند هر مقدار از اين دارو بخواهند با قيمت هاى بسيار ارزان ظرف ٣ روز از خارج بياورند. از شوراى هماهنگى علوم پزشكى شهيد بهشتى بيايند در برنامه هاى زنده سيما مردم را شفاف أگاه و خوشحال سازند
ناشناس
۱۵:۴۸ ۲۰ فروردين ۱۳۹۹
آيا اين به نوعى كم لطفى در باره اساتيد در شوراى هماهنگى علوم داروسازى دانشگاه شهيد بهشتى نيست ؟ انها ادعاى ساخت در ايرن دارند. و اين ناشناس ادعاى واردات ٣ روزه از خارج ؟ يعنى بازهم ساخت ايران به كنار زده شود؟
ناشناس
۲۲:۰۲ ۱۸ فروردين ۱۳۹۹
علم یعنی ایران
ایران یعنی علم
حضرت محمد(ص) فرمودند: علم اگر در ثریا باشد مردمانی از سرزمین پارس به آن دست خواهند یافت
نا شناس ديگر
۱۳:۰۲ ۱۹ فروردين ۱۳۹۹
ناشناس محترم اقا يا خانم. منبع اين حديث با ذكر سرزمين پارس كجاست كه شامل حرف " پ " هم باشد ؟