سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می دهد؛

ملتهب شدن ریه‌های زمین با کووید-۱۹/ دولت‌ها برای مقابله با کرونا چه کردند؟

کشورهای دنیا برای مقابله با کرونا تا امروز اقدامات متفاوتی انجام داده اند.

به گزارش خبرنگار حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، امروزه تیتر نخست تمام خبرگزاری ها و روزنامه های جهان به یک بحران و مسئله مشترک اختصاص دارد، بحرانی به نام «کرونا».

ویروس کرونا که از اوایل سال جاری میلادی در ووهان چین شیوع پیدا کرد، اکنون اکثر کشورهای جهان را در بر گرفته و اعم از پیشرفته و در حال پیشرفت از هجوم آن مصون نمانده اند؛ اگرچه در ابتدا مرکز شیوع کرونا چین بود، اما امروزه اروپا و آمریکا بیش از هر نقطه دیگری درگیر آن شده اند؛ این ویروس که در ابتدا تمام ابعاد آن اعم از نوع انتقال، نحوه حمله به سیستم ایمنی بدن، کارکرد و ... برای همه ناشناخته بود، دولت ها را بر آن داشت تا ابتدا با بستن مرزها‌ی خود با دیگر کشورها و سپس اعمال محدودیت هایی در داخل، از شیوع آن تا حد امکان جلوگیری کنند؛ حتی برخی دولت ها جریمه های نقدی و زندان برای کسانی که قوانین جلوگیری از شیوع کرونا را می شکنند در نظر گرفته‌اند. اعمال این محدودیت ها باعث شده اقتصاد دنیا ضربه خورده، تولید متوقف و مردم نگران آینده خود شوند.

در حال حاضر علیرغم تلاش شبانه روزی دانشمندان و داروسازان در تمام دنیا برای ساخت واکسن کرونا، هنوز کسی موفق به کشف آن نشده و این ویروس هر لحظه افراد بیشتری را درگیر خود می کند؛ در این گزارش نگاهی به اقدامات کشورها در مقابله با بحران شیوع ویروس کرونا خواهیم انداخت.

جنگ گربه خاورمیانه با ویروس تازه وارد

اسفندماه سال ۱۳۹۸ بود که وزارت بهداشت اعلام کرد در استان قم چند مورد ابتلا به ویروس کرونا مشاهده شده است؛ کم تر از یکماه این ویروس در سرتاسر کشور پخش شد و تمام واحدهای تولیدی توان خود را در تولید ماسک، گان و دیگر لوازم بهداشتی مورد نیاز برای مقابله با کرونا بکار گرفتند؛ همچنین با توجه به اینکه ایران در آستانه تعطیلات نوروزی قرار داشت، ورودی و خروجی بسیاری از شهر ها کنترل شد و در جاده ها ایست بازرسی تشکیل شده و تست تب سنجی را انجام می دادند، که مجموع این فعالیت‌ها، سفرهای تعطیلات عید را تا ۸۰% کاهش داد؛ به عقیده کارشناسان اگر سفرهای نوروزی محدود نمی شد، امروز باید شاهد موج گسترده تری از این بیماری در کشور می بودیم!

اما اقدامات دولت برای مبارزه با کرونا به جلوگیری از سفرهای نوروزی محدود نشد و از اواخر اسفند ماه تمام اصناف، مراکز خرید و فروشگاه ها تعطیل شدند و تنها فروشگاه های مواد غذایی اجازه فعالیت داشتند؛ همچنین ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز به کمک وزارت بهداشت آمده و با برپایی بیمارستان های صحرایی، تخت و امکانات لازم را برای نگهداری از بیماران فراهم کرد.

علاوه بر موارد مذکور، گروه هایی تشکیل شده و اقدام به ضد عفونی کردن خیابان شهرهای مختلف کردند تا حد امکان، شهرها را از آلودگی پاک کنند؛ البته این نکته هم لازم به ذکر است که علاوه بر اقدامات داخلی، کشورهای چین، روسیه، کویت و ... با ارسال کمک های نقدی و غیر نقدی تلاش کردند تا کمی بار روی دوش جمهوری اسلامی را بردارند.

خیابان های خالی، مسابقات کنسل شده، دید و بازدیدهایی که انجام نشد و عزیزانی که دیگر در میان ما نیستند بزرگ ترین خاطراتی است که تا ابد از عید ۱۳۹۹ در یاد ایرانیان باقی خواهد ماند، اما این تنها ایران نبود که در این مدت با کرونا دست و پنجه نرم می کرد، کشورهایی بودند که اوضاعشان به مراتب از خاورمیانه وخیم تر بوده و هست.

محدودیت های آنکارا برای مبارزه با کوید- ۱۹

یکی دیگر از کشورها که برای مبارزه با شیوع کرونا محدودیت هایی ایجاد کرده، ترکیه همسایه شمال غرب کشورمان است.

این کشور که جمعیتی نزدیک به ۸۰ میلیون نفر دارد و بزرگ ترین شهر و به نوعی پایتخت اقتصادی آن استانبول است، کمی پس از ایران درگیر کرونا شد؛ در استانبول علاوه بر اینکه عبور و مرور افراد زیر ۲۰ و بالای ۶۰ در خیابان ها ممنوع شده، پلیس های محلی موظف شده اند اقلام مورد نیاز مسن هایی که فرزندانشان در جای دیگری زندگی می کنند را تامین کنند.

ترکیه هم مانند بسیاری دیگر از کشورها علاوه بر تعطیل کردن مدارس، دانشگاه ها را هم تعطیل کرد تا دانشجویان به شهرهای خود و نزد خانواده هایشان برگردند؛ یکی از موضوعات جالب درباره ترکیه هم همین بازگشت دانشجو ها بود زیرا اعلام کردند که برخی پول کافی برای خرید بلیط ندارند و در همین راستا، کمپین هایی ایجاد کردند تا با کمک مردم بلیط گرفته و به شهرهای خود بازگردند.

ترکیه هم مانند سایر کشورها برای آمد و شد در شهرها و اماکن عمومی محدودیت هایی را ایجاد کرده است، اما آمار مبتلایان و قربانیان هنوز هم رو  به افزایش است!

تنبیه بدنی، راهکار اصلی پلیس هند در مبارزه با کرونا!

در این مدت یکی از کشورهایی که توجه جهانیان را در مبارزه با کرونا به خود جلب کرد، هندوستان است. این کشور هم که مانند سایرین جهت جلوگیری از شیوع کرونا محدودیت هایی را برای رفت و آمد شهروندان خود وضع کرده بود؛ در همین راستا پلیس هند با اِعمال خشونت شهروندانی که از قوانین تخطی کرده بودند، مجازات می کرد.

برخی کارشناسان معتقدند رفتارهایی که پلیس هند داشته با توجه به فرهنگ و روش های کشورشان خارج از عرف به حساب نمی آید! البته برخی از شهروندان این کشور هم در پاسخ به درخواست دولتشان را با روشن کردن شمع همراهی خود با سیاست‌های دولت و همبستگی خود با مسئولان بهداشتی هند اعلام کردند.

در هر صورت گفته می شود آمار ابتلا به کرونا در هند هنوز رشد تصاعدی دارد و مسئولان این کشور نگرانند با توجه به جمعیت هند، تعداد مبتلایان شکلی انفجاری به خود بگیرد.

تخمین زده شده که کرونا تا حدود ۱۰۰ میلیارد دلار به اقتصاد هند خسارت وارد خواهد کرد و اگر دارویی برای این بیماری کشف نشود، هند به زودی تبدیل به یکی از بزرگ ترین وارد کنندگان محصولات پزشکی خواهد شد!

چکمه قاره سبز زیر قدم‌های کرونا

اگرچه اروپا مرزهای خود را در راستای جلوگیری از ورود ویروس کرونا به روی کشورها بست، اما فایده ای نداشت و در نهایت این قاره تبدیل به دومین مرکز کوید- ۱۹ شد.

علیرغم اینکه بیماری کرونا در تمام اروپا پخش شد، اما اوضاع ایتالیا از همه وخیم تر بود به طوری که قربانیان این کشور در روز مرز ۱۰۰۰ نفر را گذراند و رکورد چین را شکست؛ جمهوری ایتالیا که عضو اتحادیه اروپا، یکی از قطب های گردشگری قاره سبز، عضو جی ۸ و یکی از بزرگ ترین قدرت های اقتصادی جهان به حساب می آید، تمام شهر های خود را قرنطینه کرد، مشاغل تعطیل شدند و حتی بیرون آمدن افراد از خانه ها هم با محدودیت های بسیاری مواجه شد.

برای مثال یکی از محدودیت هایی که در ایتالیا توجهات بسیاری را به خود جلب کرد، تنها افرادی برای (دقایق محدود) می توانستند در شهر قدم بزنند که سگ داشتند، که مطابق ویدئو های منتشر شده بسیاری با دسته جارو و.... اجسامی شبیه حیوانات خانگی ساختند تا بتوانند دقایقی را خارج از خانه سپری کنند؛ اما مردم این کشور شب ها برای روحیه دادن به یکدیگر شب ها دم پنجره ها آمده و با خواندن سرود، همبستگی خود را با یکدیگر نشان داده و از کادر درمانی خود تشکر می کنند؛ اما در نهایت با وجود تدابیری که در این کشور اتخاذ شد، کرونا همچنان قربانی می گیرد و به نظر نمی رسد که به این زودی، ایتالیا به حالت عادی برگردد.

به هر حال با توجه به از کشورها برای اینکه کل قاره اروپا درگیر کرونا شده، ایتالیا تنها کشوری نبود که برای خود محدودیت ایجاد کرده بود.

اجتماع بیش از یک نفر در اندلس ممنوع

اسپانیا نیز مانند بسیاری دیگر کشورها محدودیت هایی را برای شهروندان خود بوجود آورد، اجتماع بیش از یک نفر در مادرید پایتخت این کشور ممنوع شده و تنها فروشگاه های مواد غذایی اجازه فعالیت دارند و بعلاوه، اتوبوس ها هم برای جلوگیری از تجمع، بیش از ۲۰ نفر سوار نمی کنند؛ بنا بر اخبار منتشر شده نخست وزیر این کشور قرنطینه را تا سه ماه دیگر تمدید کرده و از مردم خواسته تا برای حفظ سلامت و امنیت خود قوانین مقابله با کرونا را رعایت کنند.

در نهایت هم پدرو سانچز نخست وزیر سوسیالیست اسپانیا، در سخنرانی خود در راستای تمدید قرنطینه این کشور، شعری از گلستان سعدی را به مضمون زیر قرائت کرد:

بنی آدم اعضای یک پیکرند/ که در آفرینش ز یک گوهرند

چو عضوی به درد آورد روزگار/ دگر عضو ها را نماند قرار

کوید- ۱۹ در کاخ باکینگهام 

بوریس جاسون نخست وزیر انگلستان در ابتدای شیوع کرونا با تعطیلی مراکز، مدارس و... مخالفت کرد، اما در نهایت ناچار به پیمودن راه دیگر کشورها شد و انگلستان هم به قرنطینه رفت!

البته ایجاد محدودیت برای لندن کمی دیر شده بود و تست کرونا نخست وزیر، ولیعهد، ملکه و بسیاری دیگر از مقامات این کشور مثبت اعلام شد؛ علیرغم اینکه سامانه ملی بهداشت و مراقبت‌های پزشکی انگلستان که تحت عنوان سازمان ملی تامین بهداشت و درمان «NHS» شناخته می شود، با برپایی بیمارستان های پیشرفته صحرایی اقدام به جلوگیری از شیوع کرونا و درمان بیماران کرد.

علیرغم اینکه NHS از بهترین های نوع خود در دنیاست، اما مانند بسیاری از کشورها برای تامین ماسک و سایر تجهیزات با مشکلات عدیده ای روبه رو شد. مردم این کشور هم مانند سایر نقاط جهان، برخی شب ها راس ساعت خاصی با خواندن سرودهایی از تیم‌های پزشکی کشورشان تشکر می کنند.

ثبت ۷هزار کرونا مثبت در دو ساعت، ترامپ یک دزد است

با اینکه دونالد ترامپ در ابتدا اعلام کرده بود کرونا به ایالات متحده نخواهد رسید و کشورش آمادگی کامل در مقابله با این بیماری را دارد، نهایتا مانند سایر کشورها  مبتلا شد؛ با این تفاوت که رکورد سایر کشورهای دنیا را در ابتلا به این بیماری شکست و در دو ساعت ۷۰۰۰ تست کرونا مثبت اعلام شد!

علاوه بر مطالب مذکور، اقتصاد این کشور دچار مشکل شده و بسیاری از شرکت ها در جهت تعدیل نیرو، اقدام به اخراج نیروهای خود کرده است؛ همچنین علیرغم اینکه ترامپ اعلام کرده بود آمادگی مقابله با کوید نوزده را دارد، با کمبود شدید دستگاه تنفس مصنوعی مواجه شد و یکی از پرستاران این کشور در ویدئویی اعلام کرد ناچارند یک بیمار فوت شود تا دستگاه را به دیگری وصل کنند!

البته رئیس کاخ سفید طی حکمی حکومتی جنرال موتورز را وادار کرد تا تمام امکانات خود را در راستای تولید دستگاه تنفس مصنوعی و سایر اقلام مورد نیاز بکار گیرد.

اما ترامپ در این شرایط هم دست از سیاست های یکجانبه و بی اخلاقی بر نداشت؛ مقام‌های دولتی برلین اعلام کرده اند که با دستور دونالد ترامپ به شرکت ۳ام تولیدکننده ماسک‌های تنفسی ان ۹۵، ۲۰۰ هزار ماسک سفارش پلیس برلین در بانکوک و پیش از بارگیری به سوی آلمان، متوقف و به سوی آمریکا تغییر مسیر داده یا بهتر بگوییم دزدیده شده است. مقام‌های برلین از این اقدام دولت آمریکا به عنوان «دزدی دریایی مدرن» نام برده اند. در مقابل دونالد ترامپ هم با استفاده از قانون کنترل تولید در زمان جنگ که در دهه ۱۹۵۰ میلادی و زمان جنگ آمریکا با کره مصوب شده بود به این شرکت دستور داده که همه صادرات خود را متوقف کند. رئیس کاخ سفید اظهار کرده «ما به این اقلام برای مصرف داخلی نیاز فوری داریم. ما باید آن‌ها را در اختیار داشته باشیم.»

سرنوشت کره زمین چه خواهد شد

بهار آمد، درختان شکوفه زدند، برف ها آب شدند و زمین منتظر انسانها نشد تا از قرنطینه در بیایند و از طبیعت سبز لذت ببرند؛ همه امور کره زمین به جز زندگی انسانها مطابق روال سابق پیش می رود.

بسیاری شرایط فعلی را به قرن هفدهم تشبیه می کنند، زمانی که کشتی های تجاری از چین «بله باز هم چین!» بیماری طاعون را آوردند که کل قاره اروپا و برخی کشورهای آسیایی را فرا گرفت؛ در آن زمان هم انسان های بسیاری درگیر بیماری شدند، ولی در نهایت آن شرایط هم گذشت و تمام شد.

یکی از مشکلاتی که امروزه روانشناسان نگران آن هستند، افزایش آمار ابتلا به افسردگی پس از این شرایط است که راه جلوگیری از آن را هم ایجاد سرگرمی در خانه و حفظ همبستگی اعلام می کنند و حتی شبکه هایی هم در فضای مجازی برای ارتباط افراد با یکدیگر ایجاد شده است؛ اما سوال مشترک اکثر انسان‌ها یک چیز است، اوضاع چه زمان به حالت عادی باز می گردد؟ سوالی که هنوز پاسخی برای آن پیدا نشده است!

زمان همه چیز را مشخص خواهد کرد...

گزارش از رهادخت رستگار

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۱:۳۴ ۱۹ فروردين ۱۳۹۹
ی کلیپ دیدم ایتالیا برای اینکه بتونن بیان بیرون سر دسته جارو ب شکل سگ درآورده بودن ک بتونن قدم بزنن:))))
ناشناس
۱۰:۲۰ ۱۹ فروردين ۱۳۹۹
اتفاقا این ویروس با قرنطینه کردن مردم تو خونه هاشون
ریه های زمین و پاکیزه کرد...
طبیعت از پس خودش برمیاد
ناشناس
۱۰:۱۱ ۱۹ فروردين ۱۳۹۹
تیترتون زیاد خوب نیست چون با شیوع کرونا ریه های زمین از دست آدما به خاطر کاهش گاز های گلخانه ای دارن یه نفس راحت میکشن
ناشناس
۰۹:۵۶ ۱۹ فروردين ۱۳۹۹
همش دروغ
بهمن
۰۹:۲۰ ۱۹ فروردين ۱۳۹۹
ولی ای کاش پلیش ایران هم با مسافران نوروزی مثل پلیس هند رفتار می کرد!!! با چوب و باتوم کتکشون می زد و بعدم میفرستادشون خونههههه
حسین
۰۸:۲۰ ۱۹ فروردين ۱۳۹۹
به نظر من رفتار هند از همه عجیب غریب تر بود، ولی خب شاید اگر اینجوری برخورد نمی‌کرد نمی‌توانست اون جمعیت کنترل کنه!