سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛

بیان جمله‌های منفی درباره کرونا موجب ترس افراطی می شود

یک متخصص روانشناسی گفت: بیان جملات مثبت و انگیزشی نقش موثری در کنترل و کاهش بیماری کرونا دارد.

حمید خاکباز متخصص روانشناسی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: در این موقعیت زمانی و اپیدمی ویروس کرونا بیان جملات مثبت مانند ما بیماری کرونا را مدیریت می‌کنیم می‌تواند نقش موثری در کنترل و کاهش استرس و نگرانی مردم جامعه داشته باشد.

متخصص روانشناسی افزود: از این لحاظ که ما در برابر ویروس کرونا و ضرر و خسران آن آسیب پذیر هستیم، بیان جمله‌های منفی به لحاظ روانشناختی یک ترس افراطی بین مردم ایجاد می‌کند.

او گفت: مفهوم جمله‌های منفی این است که مردم یک جامعه نتوانند در برابر کرونا مقاومت کنند؛ همچنین وجود ویروس کرونا که یک واقعیت است به مراتب استرس‌های خاص خود را ایجاد می‌کند.

خاکباز افزود: تا زمانی که واکسن این ویروس تهیه و تولید شود، کرونا وجود خواهد داشت و مردم با یک واقعیت روبرو هستند؛ بنابراین وجود جملاتی با بارِ منفی نه تنها اثر مثبتی در کاهش اضطراب مردم نخواهد داشت بلکه میزان اضطراب آن‌ها را افزایش خواهد داد.

متخصص روانشناسی اظهار کرد: در واقع به لحاظ روانشناختی باید بگوییم که ما با بیماری کرونا که یک واقعیت است کنار خواهیم آمد و با استفاده از راهکار‌های درمانی و پیشرفت علم و تولید داروی پیشگیری و درمانی با کرونا مقابله خواهیم کرد.

او در مورد ارتباط جملات منفی و میزان استرس ایجاد شده تشریح کرد:صرفاً با گفتن جملات منفی با یک پدیده تحت عنوان نشخوار فکری و گفت و گوی خیالی مردم با خودشان روبرو خواهیم شد. در واقع، این جمله‌ها یک تصویرسازی ذهنی در بین مردم ایجاد می‌کند که یک دشمن فرضی در برابر آن‌ها وجود دارد و درحال مبارزه و رو در رویی با این دشمن قرار گرفته‌اند. این تصویرسازی ذهنی و گفتگوی خیالی در شرایط موجود به هیچ عنوان تاثیر مثبتی روی ذهن مردم نخواهد داشت، هرچند که در عمل در برخی مواقع می‌تواند اثر مثبتی برای پیشگیری از بیماری داشته باشد، اما در درازمدت می‌تواند مردم را نسبت به بیماری‌های روانشناختی آسیب‌پذیرتر کند.

خاکباز گفت: در این مواقع یکی از هیجانات و عواطف فعال‌شده انسان خشم خواهد بود و روبرو شدن افراد با دشمن بیرونی ناخودآگاه هیجانِ خشم را فعال خواهد کرد، در نتیجه شاهد واکنش‌هایی مانند پرخاشگری و عصبانیت خواهیم بود که تهدید‌هایی برای زندگی شخصی، اجتماعی و زناشویی افراد به دنبال خواهد داشت و آشفتگی ذهنی آن‌ها را به دنبال خواهد داشت.

انتهای پیام/

برچسب ها: روانشناسی ، کرونا
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۰۵:۳۸ ۱۹ فروردين ۱۳۹۹
بسیار عالی و مفید بود و واقعن در این شرایط کمک بزرگی برای مردم و افکار منفی هست امیدوارم این نوع خبرها بیشتر بشه و بیشتر اطلاع رسانی بشه
سیروس
۰۵:۳۵ ۱۹ فروردين ۱۳۹۹
من هم موافق هستم، نابود شدیم بخدا آنقدر جملات منفی گفتن مردم