سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چند نکته مهم از سیره اخلاقی، سیاسی و ظاهر «حضرت علی اکبر (ع)»

کارشناس علوم قرآنی گفت: شباهت «حضرت علی اکبر (ع)» به «رسول خدا (ص)» تنها به ظاهر محدود نمی‌شود بلکه علاوه بر بعد ظاهری و جسمانی ایشان از نظر معنوی، انسانی، اخلاق و شخصیت نیز به «حضرت محمد (ص)» شباهت داشتند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حجت الاسلام والمسلمین مرادی کارشناس علوم قرآنی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان درباره شخصیت «حضرت علی اکبر (ع)» گفت: «حضرت علی اکبر (ع)» در ۱۱ شعبان سال ۳۳ هجری در دوره خلافت عثمان متولد شدند. در روایات آمده که ایشان در واقعه کربلا از «امام سجاد (ع)» بزرگتر بودند و برادر کوچک ایشان حضرت «علی اصغر (ع)» بودند، طبق روایات و گفته‌های مورخان ایشان بیش از دو فرزند داشته اند.

*** «حضرت علی اکبر (ع)»؛ شبیه‌ترین فرد به «رسول خدا (ص)»

وی در همین راستا افزود: بنا بر فرمایش «ابا عبدالله (ع)»، «حضرت علی اکبر (ع)» از نظر خلق، اخلاق کریمه، صورت، رفتار و گفتار شبیه‌ترین فرد به حضرت «رسول اکرم (ص)» بوده اند، وقتی «حضرت علی اکبر (ع)» به میدان جنگ در واقعه کربلا رفتند حضرت «سیدالشهدا (ع)» یک دست به محاسن خود گرفتند و دست دیگر به سمت آسمان و فرمودند: خدایا شاهد باش شبیه‌ترین مردم از نظر خلق، سیرت و صورت به «پیامبر اکرم (ص)» در حال رفتن به میدان جنگ است و ما هر وقت مشتاق به دیدار صورت «رسول خدا (ص)» بودیم به چهره این جوان می‌نگریستیم، این شباهت به جد بزرگوار یکی از ویژگی‌های بسیار بارز «حضرت علی اکبر (ع)» بود.

*** ولایت‌مداری «حضرت علی اکبر (ع)»

حجت الاسلام والمسلمین مرادی به ویژگی‌های شخصیتی «حضرت علی اکبر (ع)» اشاره کرد و افزود: فرزند «امام حسین (ع)» در عرفان و از نظر اطاعت خدا و ولایت از درجات بالایی برخوردار هستند. نقل شده است هنگامی که کاروان «اباعبدالله (ع)» به سمت کربلا حرکت می‌کرد «امام حسین (ع)» سر خود را بر روی زین اسب قرار دادند و فرمودند: إِنَّا للّه وإِنّا إِلَیهِ رَاجِعُونَ، «حضرت علی اکبر (ع)» خطاب به پدرشان فرمودند: چرا این جمله را گفتید؟ ایشان پاسخ دادند: لحظه‌ای که خواب بر چشمانم وارد شد ندا دهنده‌ای را دیدم که ندا داد این کاروان که می‌رود مرگ دنبالشان است، «حضرت علی اکبر (ع)»، فرمودند: آیا ما بر حق نیستیم؟ پدر بزرگوارشان فرمودند بله ما بر حقیم، «حضرت علی اکبر (ع)» پاسخ دادند: ما از مرگ باکی نداریم، این نشان می‌دهد که ایشان بسیار مطیع امر خداوند و ولایت‌مدار بوده اند.

وی ادامه داد: یکی دیگر از ویژگی‌های «حضرت علی اکبر (ع)» شجاعت است؛ ایشان بسیار شجاع بودند و این صفت را از «امیرالمومنین (ع)» به ارث برده اند.

***عظمت تربیتی «حضرت علی اکبر (ع)»

این کارشناس علوم قرآنی درباره عظمت تربیتی «حضرت علی اکبر (ع)» توضیح داد: در زیارت‌نامه «حضرت علی اکبر (ع)» ایشان را فرزند «امام حسن (ع)» می‌نامند به این دلیل که در دامن «امام حسن (ع)» نیز تربیت شده اند و از رهنمود‌های ایشان نیز برخوردار بوده اند، نقل شده است عرب‌ها گاهی عمو را پدر خطاب می‌کردند عمویی که در تربیت فرزند نقش داشته است، شجاعت‌های کم نظیر «حضرت علی اکبر (ع)» در کربلا از دیگر ویژگی‌های ایشان بوده است، مورخین نوشته اند وقتی انصار و یاران «امام حسین (ع)» در واقعه کربلا به شهادت می‌رسند اولین شخصیتی که از بنی هاشم قدم به میدان جنگ گذاشتند و از پدرشان کسب اجازه کردند «حضرت علی اکبر (ع)» بودند.

وی در همین راستا اظهار کرد: «امام سجاد (ع)» می‌فرمایند: من در واقعه کربلا بیمار بودم، دیدم برادر بزرگوارم برای خداحافظی با بستگان و عمه‌ام به خیمه آمده بودند و بر پا‌های من بوسه زدند، وقتی علت این بوسه زدن را پرسیدم با گریه فرمودند برای خداحافظی آمده‌ام.

*** سیره شخصیتی «حضرت علی اکبر (ع)»

حجت الاسلام والمسلمین نظری شاهرودی کارشناس علوم قرآنی در گفتگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان درباره سیره شخصیتی «حضرت علی اکبر (ع)» گفت: مهمترین ویژگی و شاخصه «حضرت علی اکبر (ع)» شباهت ایشان به «پیامبر اکرم (ص)» است که «امام حسین (ع)» نیز بر آن تاکید کرده‌اند.

وی در همین راستا افزود: شباهت «حضرت علی اکبر (ع)» به «رسول خدا (ص)» تنها به ظاهر محدود نمی‌شود بلکه علاوه بر بعد ظاهری و جسمانی ایشان از نظر معنوی، انسانی، اخلاق و شخصیت نیز به «حضرت محمد (ص)» شباهت داشتند.

*** «حضرت علی اکبر (ع)» هنگام شهادت چند ساله بودند؟

نظری شاهرودی خاطرنشان کرد: از میان افراد بنی هاشم که در صحرای کربلا به شهادت رسیدند در خط مقدم آن‌ها «حضرت علی اکبر (ع)» است، یعنی وقتی اصحاب به درجه شهادت رسیدند و نوبت به ایشان رسید زودتر از همه اجازه گرفتند و به میدان مبارزه رفتند، سن ایشان در زمستان شهادت در برخی روایت ۱۸ و در برخی دیگر ۲۱ سال بیان شده است.

منبع: میزان

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.