سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بررسی بیوانفورماتیکی دارو‌های موجود برای مهار ویروس کرونا

عضوهیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز از انجام تحقیق و بررسی بیوانفورماتیکی تعداد زیادی از دارو‌های موجود برای یافتن داروی مناسب جهت مهار آنزیم پروتئاز کرونا ویروس خبر داد.

به گزارش  حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، عضوهیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهواز از انجام تحقیق و بررسی بیوانفورماتیکی تعداد زیادی از دارو‌های موجود برای یافتن داروی مناسب جهت مهار آنزیم پروتئاز ویروس کرونا و معرفی دارو‌های مؤثر برای مهار این بیماری خبر داد.

محمدرضا دایر در این خصوص گفت: در این پژوهش تلاش شده تا با استفاده از روش بیوانفورماتیک و از میان دارو‌های متعدد موجود در درمان بیماری‌های ویروسی یا برخی بیماری‌های دیگر و بر اساس مطالعه ساختار-عمل، دارو یا دارو‌هایی شناسایی شوند.

عضو هیئت‌علمی گروه زیست‌شناسی دانشکده علوم دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به اینکه این مطالعه با استفاده از روش‌های محاسباتی قابل قبول در جامعه علمی انجام شد، افزود: دارو یا دارو‌هایی که قدرت اتصال به جایگاه فعال آنزیمی دارند می‌توانند به‌عنوان مهارکننده احتمالی آنزیم پروتئاز کووید ۱۹ در نظر گرفته شوند تا پس از بررسی کلینیکی میزان مؤثر بودن آن‌ها مورد ارزشیابی قرار گیرد.

دایر در توضیح چگونگی عمل کرد ویروس کرونا در سلول میزبان گفت: ویروس کرونا پس از وارد شدن به سلول میزبان تکثیر پیدا می‌کند و محصول اولیه این تکثیر پروتئین‌هایی است که به‌صورت پلی پروتئین بوده و برای تبدیل‌شدن آن‌ها به ویروس‌های بالغ به عملکرد آنزیمی به نام پروتئاز نیاز دارند.

او افزود: در این پژوهش، ساختار پروتئاز ویروس کرونا که به کمک کریستالوگرافی اشعه ایکس مشخص‌شده، از وب‌سایت داده‌های پروتئینی دانلود و با ساختار سارس مقایسه شد.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه شهید چمران اهوازدر ادامه گفت: این مطالعه اولیه نشان داد که ساختار پروتئاز کووید ۱۹ با ساختار سارس تفاوت ساختاری دارد، لذا دارو‌های مؤثر روی این دو گونه ویروس به احتمال زیاد متفاوت باشند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.