شما تنها نیستید
همانطور که گفتیم این مسئله خیلی مهم است که خود را تنها فرض نکنید. خیلی از فارغ التحصیلان دیگر نیز احتمالاً مشکل شما را دارند.
تمام کردن دانشگاه و زندگی دانشجویی، بازگشت به خانه و جست وجو برای یافتن شغل مناسب، سرخوشی اولیه از گرفتن مدرک تحصیلی را از بین میبرد و شما را ناگهان با دنیای واقعی رو به رو میکند.
این عوامل فشار روانی زیادی به فارغ التحصیلان تحمیل میکند. برای همین آنها باید از نظر روحی-روانی مورد حمایت واقع شوند.
اما چرا این احساس به شما دست میدهد؟
چند دلیل وجود دارد که افسردگی بعد از دانشگاه را توجیه میکند:
سازگار شدن با تغییر، کار راحتی نیست.
ترس از آیندهی نامعلوم ممکن است شما را دلسرد کند.
به نظر میرسد دوستانتان همه چیز را تحت کنترل دارند.
اجازه دهید هر کدام از موارد گفته شده را کمی بیشتر موشکافی کنیم.
کنار آمدن با تغییر بعد از اتمام دوران دانشجویی
هر کسی با روش مخصوص به خود با تغییر کنار میآید. مسلماً تمام کردن دانشگاه و بازگشت به خانه تغییر بزرگی است.
همهی شما به مدت ۳ یا ۴ سال برنامهی زندگی مشخصی را دنبال میکردید. با دوستان دانشگاهی خود وقت میگذراندید و به عبارتی زندگی دانشجویی داشتید.
اما وقتی فارغالتحصیلی خود را جشن میگیرید و وارد دوران بزرگسالی میشوید، نوبت آن است که وارد بازار کار شوید و از مدرک دانشگاهی خود استفاده کنید.
ترس از آینده بعد از اتمام دانشگاه
ترک دانشگاه با پرسش بزرگی همراه است: بعد از این چی کار باید بکنم؟ بسیاری از فارغ التحصیلان بعد از پایان دانشگاه، احساس گمشدگی دارند.
این که ندانید قدم بعدیتان چه باید باشد و در عین حال زیر فشار زیاد برای پول در آوردن باشید، باعث میشود احساس ناراحتی و ناامیدی کنید.
تا به الآن، آموزش و پرورش برایتان ساختار و روتین زندگی و احساس امنیت فراهم میکرد. دقیقاً میدانستید چه انتظاری از شما میرود و برای موفقیت چه کار باید بکنید.
قطعاً این قضیه نقطهی امنی برایتان شده بود. اما حالا به نظر میرسد همهی اینها ناپدید شده است.
مقایسه کردن خود با دوستان
در عصر رسانههای اجتماعی، مقایسه نکردن زندگی خود با زندگی که دیگران در این رسانهها نشان میدهند؛ کار دشواری است.
اگر به نظر برسد که تمام دوستانتان در شغلهای خوبی که دارند، پیشرفت میکنند و اوقات خوبی میگذرانند؛ در صورتی که شما با ناامیدی در خانه نشستهاید و فرمهای استخدام پر میکنید؛ باعث میشود افسرده شوید.
اما لازم است در نظر داشته باشید که فقط باید روی زندگی خودتان تمرکز کنید.
برای فارغ التحصیلانی که از افسردگی بعد از دانشگاه رنج میبرند، چه راهکارهایی وجود دارد؟
ابتدا باید بدانید که افسردگی به سه سطح خفیف، متوسط و شدید تقسیم میشود. اگر در مورد سلامت روان خود نگرانید، بهتر است حتماً به مشاور یا روانشناس مراجعه کنید.
اما چه کارهایی است که خودتان به تنهایی میتوانید برای بهتر شدن انجام دهید؟
فعال باشید
اگر تازه به خانه برگشتید و هنوز شروع به کار نکردید، در خانه ننشینید و فقط گذر ایام را تماشا نکنید! خودتان را عادت بدهید که هر روز پیادهروی کنید یا باشگاه بروید تا فعال بمانید.
نشان داده شده که ورزش کردن برای افرادی که افسردگی دارند مفید است. بسیاری از افراد گفتهاند ورزش کردن کمک کرده احساس بهتری داشته باشند.
پس اگر دارید از افسردگی و ناراحتی بعد از دانشگاه عذاب میکشید، کمی فعالیت کنید. میتوانید در محلهی خود باشگاه بروید، اطراف خانه بدوید یا حتی داخل خانه ورزشهای سبک انجام دهید.
زندگی اجتماعی خود را داشته باشید
وقتی از دوستان دانشگاهی خود جدا شدید که برای همیشه از آنها خداحافظی نکردید! پس سعی کنید دوباره همدیگر را ببینید. بسیاری از دانشجویان در دوران دانشگاه برای خود دوستان ابدی پیدا میکنند.
حال که از دانشگاه بیرون آمدید، نباید خود را قرنطینه کنید! سعی کنید حتماً با خانواده و دوستانتان وقت بگذرانید.
با این که ممکن است برنامهی کاریتان به هم نخورد، با این حال برای دیدن همدیگر وقت پیدا کنید و با هم کارهایی انجام دهید که از آنها لذت میبرید.
برای یافتن شغل مناسب خود کمک بخواهید
این که ندانید بعد از دانشگاه چه مسیر شغلی مناسب شماست، میتواند استرسزا باشد.
درخواست دادن برای شغلهای پی در پی بدون این که در یک کدام از آنها قبول شوید، شما را بیانگیزه میکند.
پشت سر هم رد شدن در مصاحبههای شغلی تاثیری منفی بر اعتماد به نفستان میگذارد.
اگر هر کدام از این موارد گفته شده را احساس کردید، وقتش رسیده از کسی کمک بخواهید. با کمک مشاورهای شغلی میتوانید راحتتر شغل مناسب خود را پیدا کنید.
همچنین میتوانید از منابع آنلاین و کتابهای مختلف کمک بگیرید تا با شگردهای پرسش و پاسخ در مصاحبههای شغلی بیشتر آشنا شوید.
به طور کلی تغییر از زندگی دانشجویی به زندگی شغلی برای بعضی آسان و برای بعضی به شدت سخت است. اگر احساس کردید بعد از دانشگاه دچار کمی افسردگی خفیف شدید، بعضی از روشهای گفته شده را امتحان کنید.
اما ممکن است بپرسید چرا قبل از پایان دانشگاه خود را برای شرایط جدید آماده نکنید؟
فارغ التحصیلی ممکن است تجربهی ترسناکی باشد، اما میتوانید از سال آخر دانشگاه برای تغییر پیش رو آماده شوید.
۵ مرحله برای آمادگی برای زندگی بعد از دانشگاه
وقتی هنوز دانشجویید، هر روز هفته با کوهستانی از تکالیف و فعالیتهای مختلف رو به رو هستید. پس اغلب خیلی راحت فراموش میکنید که در وهلهی اول چرا به دانشگاه آمدید: تا برای زندگی بعد از دانشگاه آماده شوید! هدف نهایی شما باید پیدا کردن و انجام شغلی باشد که عاشقش هستید.
پس این ۵ مرحله را برای آمادگی برای بعد از دانشگاه دنبال کنید:
۱. کشف کنید
وقتی بزرگ شدید میخواهید چه کاره شوید؟
این سوالی است که اکثر دانشجویانی که وارد دانشگاه میشوند جوابش را نمیدانند؛ و اشکالی هم ندارد. تصمیمگیری در مورد کاری که بعد از دانشگاه میخواهید انجام دهید، در همین دوران دانشجویی شکل میگیرد. پس برای کشف فرصتهای شغلی از طریق تحصیلات آکادمیک و جستوجو برای کار، بیشتر وقت بگذارید. چندین کلاس در رشتهی خود و سایر رشتهها بگذرانید. مشاغلی را امتحان کنید و برنامهریزی شغلی داشته باشید. استعداد، علایق، شخصیت و استعدادهای خود و ارتباط آنها با مشاغل مختلف را کشف کنید و برای تحقیق در مورد فرصتهای شغلی مختلفی که برایتان مقدور است، وقت بگذراید.
۲. برنامهریزی کنید
با تصورِ هدفتان شروع کنید. حال با دانستن این که به کجا میخواهید برسید، مسیری را که باعث میشود به هدفتان برسید طراحی کنید.
۳. آماده شوید
یکی از سختترین کارها برای دانشجویان این است که برای خود رزومه بنویسند. این کار مخصوصاً وقتی باید از یک صفحهی خالی شروع کنند، سختتر میشود.
یک راه حل ساده این است که در اینترنت نمونههای رزومه برای مشاغل مختلف را جستوجو کنید و به کمک آنها رزومهی خود را بنویسید.
۴. تمرین کنید
بهترین راه برای خوب انجام دادن کارها، این است که اول تمرین کنید. مهارتهای مصاحبهای خود را با دورهی پرسش و پاسخهای رایج در مصاحبههای شغلی تقویت کنید و اعتماد به نفس خود را بالا ببرید.
۵. در دورههای کارآموزی شرکت کنید
گذراندن این دورهها باعث میشود بعد از فارغالتحصیلی در مصاحبههای شغلی، نسبت به بقیه برگ برنده داشته باشید. اگر بعد از هر سال دانشگاه، در طول تابستان کارآموزی انجام دهید؛ کمک میکند بتوانید تحصیلات آکادمیک خود را به تجربههای واقعی و عملی ارتباط دهید. این کار دو مزیت دارد. اول این که باعث میشود بیشتر بر شغلی که بعد از دانشگاه میخواهید داشته باشید تمرکز کنید؛ و دوم این که باعث میشود بعد از فارغ التحصیلی راحتتر بتوانید کار پیدا کنید و استخدام شوید.
حرف آخر
چه آماده باشید، چه نباشید؛ روز فارغ التحصیلی بالاخره فرا میرسد. اما این که بدانید چطور بعد از دانشگاه میتوانید کار پیدا کنید و از قبل برایش آماده شوید، باعث میشود در رقابت جلو بیفتید.
در نهایت فرقی ندارد سال چندم دانشگاه باشید، هیچوقت برای برنامهریزی کردن دیر نیست. پس از همین حالا برای زندگی بعد از دانشگاه آماده شوید!
منبع: برترین ها
انتهای پیام/