سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

انسان‌های قوی در شرایط سخت چگونه روحیه خود را حفظ می‌کنند؟

انسان‌های قوی اغلب بعد از پشت سر گذاشتن سختی‌ها به شخصی بهتر از قبل تبدیل می‌شوند. حتی ممکن است بعد از سپری کردن دوران سختی، احساس شادی، سلامتی و امید بیشتری کنند.

زندگی مملوء از چالش‌های اجتناب ناپذیری است که می‌توانند ادامه‌ی آن را برای ما سخت کنند. این چالش‌ها هر چیزی می‌توانند باشند، از بیماری‌ها گرفته تا اضطراب‌های شغلی و مشکلات مالی و حتی بحران‌های جهانی. بعضی افراد دست روی دست می‌گذارند و از ترس آنکه اوضاع بدتر شود اقدامی نمی‌کنند. بعضی‌ها هم به رفتار‌های تکانشی (آنی و فکر نشده) روی می‌آورند و بدون اینکه درباره‌ی بهترین راه حل ممکن فکر کنند هر کاری که از دست شان بربیاید انجام می‌دهند.

اما کسانی که از روحیه قوی برخوردارند وقتی دنیایشان در حال فروپاشی است هم قوی می‌مانند. آن‌ها افکار، احساسات و رفتار‌های خود را به گونه‌ای مدیریت می‌کنند که به آن‌ها کمک کند این شرایط سخت را پشت سر بگذارند.

در واقع، انسان‌های قوی اغلب بعد از پشت سر گذاشتن سختی‌ها به شخصی بهتر از قبل تبدیل می‌شوند. حتی ممکن است بعد از سپری کردن دوران سختی، احساس شادی، سلامتی و امید بیشتری کنند.

اما انسان‌های قوی در شرایط سخت چگونه روحیه‌ی خود را حفظ می‌کنند؟ این سؤالی است که در ادامه به آن پاسخ خواهیم داد.

۱- به قدرت درونی خود واقفند

این افکار که «من از پسش برنمی آیم» یا «هیچوقت از این مرحله عبور نخواهم کرد» توانایی رویایی با مشکلات را از بین می‌برد. انسان‌های قوی هر چیزی که به آن فکر می‌کنند را باور نمی‌کنند. این افراد وقتی افکارشان به طرز غیر واقع بینانه‌ای منفی می‌شود، به خودشان یادآوری می‌کنند که قوی‌تر از آن چیزی هستند که مغزشان می‌گوید. آن‌ها سختی‌های گذشته که در برابر آن‌ها ایستادگی کرده اند را به خود یادآوری می‌کنند و اینگونه به خودشان قوت قلب می‌دهند. این کار به آن‌ها کمک می‌کند اعتماد به نفسی را به دست آورند که به آن نیاز دارند تا هر چه که زندگی بر سر راه شان قرار می‌دهد را مدیریت کنند.

۲- از خودشان مراقبت می‌کنند

انسان‌های قوی خودمراقبتی را به اولویت زندگی شان، حتی در شرایط سخت، تبدیل می‌کنند، چون آن‌ها می‌دانند اگر از روح و جسم خود مراقبت نکنند، مقابله با نگرانی‌ها کار سخت تری خواهد شد. آن‌ها رژیم غذایی سالمی دارند، ورزش می‌کنند و به اندازه‌ی کافی می‌خوابند تا هنگام رویارویی با چالش‌های زندگی بتوانند بهترین خود باشند.

۳- تمرکز خود را روی چیزی می‌گذارند که توانایی کنترلش را دارند

انسان‌های قوی وقت خود را با گفتگو‌های تکراری، نگرانی برای عواقب مصیبت بار، یا این فکر که کاش چیزی طور دیگری بود هدر نمی‌دهند. آن‌ها می‌دانند که چنین چیز‌هایی قدرت روحی‌ای که برای حل مشکلات به آن نیاز دارند را ذره ذره از بین می‌برند. به همین دلیل انرژی خود را روی چیز‌هایی می‌گذارند که توانایی کنترل شان را دارند، حتی اگر آن چیز فقط طرز فکرشان باشد.

۴- اولویت هایشان را تغییر می‌دهند

انسان‌های قوی به جای آنکه خود را به خاطر وقت نگذاشتن برای فرزندشان یا رد کردن دعوت دوستان شان سرزنش کنند، می‌دانند که در شرایط سخت اولویت‌ها را باید تغییر داد. آن‌ها توجه خود را معطوف به مشکلاتی می‌کنند که باید به آن‌ها رسیدگی شود (مثل پرداخت بدهی، رساندن یکی از اعضای خانواده به مطب دکتر، یا فرستادن رزومه برای پیدا کردن یک شغل جدید).

۵- دست به کار می‌شوند

شما هیچ انسان قوی‌ای را نخواهید دید که از مشکلات فرار کند یا دست روی دست بگذارد. آن‌ها با رویارویی مستقیم با چالش ها، به شکلی نتیجه بخش دست به کار می‌شوند. اگر مشکلی غیر قابل حل باشد (مثل بیماری یکی از عزیزان)، آن‌ها به گونه‌ای اقدام می‌کنند که بتوانند به شکلی سالم از عهده‌ی نگرانی‌ها و اضطراب‌های خود بربیایند.

۶- انعطاف پذیری روانی خود را حفظ می‌کنند

تفکر انعطاف ناپذیر – مثل اینکه به خودتان بگویید چیزی یا موقعیتی حتماً باید به شکل مشخصی درآید – می‌تواند اوضاع را وخیم‌تر کند. انسان‌های قوی می‌دانند که باید انعطاف پذیر باشند. آن‌ها از تغییر الگو‌های شناختی، عاطفی و رفتاری خود استقبال می‌کنند تا بتوانند خود را با چالش‌های جدیدی که با آن‌ها مواجه می‌شوند وفق دهند.

۷- به دنبال فرصت‌های جدید هستند

چه از دست دادن شغل باشد و چه یک مشکل جسمی، انسان‌های قوی می‌دانند که ممکن است سختی‌ها آن‌ها را مجبور به تغییر کنند. آن‌ها می‌دانند تغییر مسیر زندگی می‌تواند ترسناک و در عین حال مهیج باشد. این افراد از فرصت‌های جدید استقبال می‌کنند، چون تلاش دارند مشکلات را به چیز مثبتی تبدیل کنند.

۸- شکرگزار هستند

انسان‌های قوی شکرگزار هستند، حتی در سخت‌ترین روز‌های زندگی. این بدان معنی نیست که آن‌ها به رنج‌ها و درد‌ها بی اعتنا هستند یا سختی‌ها را کوچک می‌شمارند؛ آن‌ها به طور قطع به زخم‌های عاطفی خود واقفند. اما در عین حال، هم خوبی‌های زندگی را به خود یادآوری می‌کنند و هم آنچه که برای مدیریت سختی‌ها در اختیار دارند.

۹- به درس‌هایی که گرفته اند خوب فکر می‌کنند

مرور دوباره و دوباره‌ی خاطرات دردآور امری بی فایده است، اما فکر کردن به درسی که آن درد به شما داده می‌تواند به التیام و رشد شما کمک کند. انسان‌های قوی می‌دانند که می‌توانند در سخت‌ترین شرایط چیز‌های زیادی درباره‌ی خودشان یاد بگیرند. به همین دلیل وقت می‌گذارند و به آنچه از چالش‌هایی که متحمل شدند کسب کرده اند فکر می‌کنند.

۱۰- از دیگران کمک می‌گیرند

انسان‌های قوی می‌دانند که کمک گرفتن از دیگران، نشانه‌ی قدرت است نه ضعف. این درخواست کمک می‌تواند هر چیزی باشد، مثلاً درخواست از یکی از اعضای خانواده برای مراقبت از فرزندشان تا خود بتوانند به یک مشکل رسیدگی کنند یا مراجعه به یک روان درمانگر. آن‌ها می‌دانند که مجبور نیستند همه‌ی کار‌ها را به تنهایی انجام دهند. به جای این کار، مایلند به سراغ کسانی روند که می‌توانند به آن‌ها کمک کنند این شرایط سخت را راحت‌تر پشت سر بگذارند.

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.