سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

بازیگر سریال پایتخت در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان:

لزوم ورود قصه‌هایی شبیه «پایتخت۶» به سینما/ باید از تریبون این سریال برای آموزش استفاده کرد

سید امیر سیدزاده درباره علت حضور در سریال «پایتخت۶»، نگاه نقادانه آن و لزوم ورود چنین سوژه‌هایی به سینما سخن گفت.

حوزه رادیو تلویزیون گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، سریال «پایتخت۶» این روز‌ها در حال پخش است و سید امیر سیدزاده تهیه کننده سینما یکی از نقش‌های اصلی را در آن ایفا می‌کند. ما با او گفت و گویی کردیم که در ادامه می‌خوانید.

آقای سیدزاده آیا شخصیت حاجی قصه پایتخت واقعا انسان شریفی است؟

این شخصیت طبق سوگندی که خورده و مرام نامه پیش می‌رود و صادق است. نقی هم به نوعی در چالش با او قرار دارد زیرا دنبال بهره برداری‌های شخصی است. نقی فکر می‌کند راننده نماینده مردم باید قدرت نمایی کند و یا حتی در برخی مواقع جای او قرار بگیرد و این از طرز رفتارش کاملا مشخص است. بخصوص در رابطه با پیوند کلیه‌ای که نقی هیچ نقشی در آن نداشته است.

چقدر جای چنین شخصیت‌های سیاسی در جامعه کنونی احساس می‌شود و چرا؟

حیطه ذاتی نماینده با توجه به سوگندی که می‌خورد دفاع از حقوق مردم و خدمت سالم است نه اینکه منافع شخصی را مد نظر قرار دهد. در اصل باید باطن و ظاهرش خالص و در جهت خدمتگذاری به مردم باشد. دقیقا نماینده‌ای که در این مجموعه می‌بینید به مسائل قانونی، شرعی، اخلاقی و انسانی پایبند است و خیلی از نماینده‌ها می‌توانند این‌ها را نداشته باشند و از این موقعیت به عنوان پله‌ای برای رسیدن به دیگر اهداف استفاده کنند.

علت همکاری در این پروژه چه بود؟

قبول کردن این کار لبه شمشیر و ریسک بزرگی بود و حد وسطی نداشت، اما با توجه به ایمانی که به هوشمندی محسن تنابنده در رابطه با طراحی کاراکتر‌ها داشتم این ریسک را پذیرفتم و همکاری شکل گرفت.  اتفاقا در اولین سکانسی که جلوی دوربین رفتم سیروس مقدم و محسن تنابنده گفتند  شخصیتی که مدنظرمان بود  را پیدا کردیم.

آیا می‌توان گفت علت اصلی دیده شدن این سریال نگاه نقادانه همراه با لطافت و فضای کمدی نسبت به مسائل و عملکرد‌های برخی افراد است؟

شاید یکی از مهمترین سریال‌هایی که به نوعی جنبه ملی به خودش می‌گیرد مجموعه پایتخت هاست چون بیشترین بازدید و محبوبیت را بین مردم داشته است. پس از این تریبونی که فضای طنز موقعیت و مفرحی ایجاد می‌کند می‌توان جهت آموزش و پیام دهی استفاده کرد، بنابراین چه بهتر از این که بتوان درد مردم را با نگاهی طنز همراه با درمانش عرضه کنیم و یا پیشنهاد بدهیم. با این نمونه روش‌ها می‌توان آموزش‌های زیادی داد و پیشگیری‌ها و نقد‌هایی به برخی موضوعات و دستگاه‌ها و سازمان‌ها در راستای رفع مشکلات ارائه کرد.

از همبازی شدن با بازیگران مطرح سریال بگویید.

با گروهی حرفه‌ای، همراه و با اخلاق روبه رو بودم که می‌دانستند چه می‌کنند و چه می‌خواهند.

 سینما در ساخت چنین آثاری چقدر باید تلاش کند؟

قطعا سینما یکی از ابزار‌های مهم و تاثیرگذار برای پر کردن اوقات فراغت مردم و سوق دادن افکار آن‌ها به سمت مسائل اجتماعی روز، مشکلات، نابسامانی ها، گرفتاری‌ها و ... است، پس می‌توانیم بگوییم سینمای ما به شدت به تولید فیلم‌های طنز موقعیت که به نفع مردم و جامعه تمام شود نیازمند است و جای خالی آن احساس می‌شود. بنابراین باید توجه مسئولان فرهنگی و دولتمردان را به این سمت جلب کرد تا به سینمایی شاد، پررونق، آموزنده و تربیت کننده برسیم.

 

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.