محمد علی شاعری سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه چند رکن در تحقق شعار جهش تولید حایز اهمیت است، اظهار کرد: رکن اول دولت است که باید ساز و کارهای حمایتی خود را به منظور حمایت از جهش تولید تدوین و نحوه اجرای آن را هر چه سریع تر اعلام کند.
وی یکی دیگر از ارکان مهم تحقق جهش تولید را کشاورزان دانست و افزود: کشاورزان به منظور تحقق این شعار باید بیش از پیش کیفیت محصولات تولیدی خود را افزایش دهند، ضمن آنکه با استفاده از فناوری روز دنیا و مکانیزه کردن کشاورزی هزینه های خود را کاهش دهند تا بتوانند تولیدات خود را با قیمت های مناسب تری در بازار توزیع کنند.
شاعری رکن سوم تحقق شعار سال را مصرف کنندگان اعلام کرد و گفت: اگر مصرف کنندگان از خرید کالاهای خارجی مشابه تولید داخل اجتناب کنند، بدون تردید گامی مهم در راستای تحقق شعار سال برداشته اند.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: اگر سه رکن دولت، کشاورزان و مصرف کنندگان محصولات کشاورزی با یکدیگر تعامل داشته باشند، بدون تردید شعار سال عملیاتی خواهد شد.
وی با تاکید بر این مسئله که برندسازی در ارتقای صادرات محصولات کشاورزی نقش اساسی دارد، اظهار کرد: صادرات محصولات کشاورزی و جایگزینی آن با درآمدهای نفتی باید در اولویت نخست قرار گیرد و برای توسعه صادرات ارائه تسهیلات لازم و اخذ مشوق صادراتی امری ضروری است.
بیشتر بخوانید: ویروس کرونا ضربه مهلکی به بخش کشاورزی وارد کرد
شاعری با بیان اینکه صندوق بیمه محصولات کشاورزی باید محصولات تولیدی کشاورزان را در برابرحوادث غیر مترقبه بیمه کند، گفت: بیمه محصولات داخل باید به گونه ای باشد که سرمایه گذاران نسبت به سرمایه گذاری در بخش رغبت داشته باشند که متاسفانه طی سال های اخیر کارآمدی لازم را نداشته است.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس ادامه داد: با توجه به آنکه کشوری پرخطر از حیث حوادث مترقبه و غیر مترقبه هستیم، از این رو تمامی محصولات در برابر حوادث طبیعی باید بیمه شوند.
وی با اشاره به اینکه سالیانه ۱۰ هزار میلیارد تومان خسارت به بخش کشاورزی وارد می شود، بیان کرد: این در حالی است که صندوق بیمه تنها ۱۰ درصد این خسارت را پرداخت می کند، به همین خاطر انتظار می رود که خسارت ناشی از رخداد طبیعی و غیرطبیعی برآورد و کارشناسی شود.
شاعری با بیان اینکه جلوگیری از واردات کالای غیرضرور در تحقق شعار جهش تولید نقش بسزایی دارد، افزود: در بسیاری از محصولات کشاورزی، میزان تولید داخل مناسب است، اما ورود کالای خارجی به سبب پرداخت یارانه از سوی دولت ها ارزانتر از کالای ایرانی است که این امر سبب ورشکستگی کشاورزان می شود.
شاعری با تاکید بر ارائه تسهیلات کم بهره و ارزان قیمت با بازپرداخت بلندمدت به تولیدکنندگان گفت: کشاورزان برای تامین نهاده های مورد نیاز مجبور به دریافت پول با بهره بالا از دلالان هستند که این اقدام به نفع تولید داخل نیست و بانک ها حتما باید جایگزین دلالان و واسطه ها شوند.
سخنگوی کمیسیون کشاورزی در پایان حمایت از صادرات، کنترل واردات، ارائه تسهیلات مناسب بانکی، توسعه تحقیقات و مکانیزاسیون کشاورزی، آموزش کشاورزان و شناسنامه دار کردن کالاهای تولید داخل را از جمله راهکارهای تحقق شعار جهش تولید برشمرد.
انتهای پیام/