سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چگونه تسلی بخش بازماندگان متوفیان کرونایی باشیم ؟

در ایامی که به منظور جلوگیری ازشیوع ویروس کرونا، از تجمعات سوگواری پرهیز می شود پس چگونه می توان تسلی بخش بازماندگان متوفیان کرونایی باشیم و آنها را تنها نگذاریم؟

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، بروز ناراحتی به صورت گریه و عزاداری و برگزاری مراسم و خیرات و دعا برای متوفی به طورحتم در تسلی بخشی بازماندگان بسیار مفید است، اما در شرایطی که برپایی هرگونه تجمعات اعم از شادی و سوگواری به منظور جلوگیری از شیوع ویروس کرونا بسیار توصیه می شود، باید بدانیم از چه طریقی می توانیم به بازماندگان تسلی دهیم.

خانواده هایی که به دلیل خطرناک و ناقل بودن این ویروس کشنده،  به اجبار در عزلت و گوشه نشینی و تنهایی در فراق عزیز از دست رفته خود، به سوگ نشسته اند و به طور حتم جای خالی نزدیکان برای تسلی دادن به خانواده داغدار و همراهی با آنان برای رهایی یافتن از غم و تحمل این داغ بزرگ، بسیار محسوس است.

حسین خطیبی مدرس دانشگاه و روانشناس درحوزه ارتباطات اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، گفت: کسانی که عزیزی را از دست می دهند، به صورت طبیعی دچار "واکنش سوگ" خواهند شد، و در این برهه از زمان، دچار اضطراب مضاعف می شوند که نکند خود و یا دیگر عزیزان هم بر اثر این بیماری جان خود را از دست بدهند.

او با بیان اینکه باور حقیقت کمک شایانی به کاهش سوگ می کند، ادامه داد:  اولین اقدام در جهت کاهش سوگ، باور حقیقت است به این معنا که به بازماندگان تلقین کنید که مرگ حق است و این شرایطی است که دنیا با آن درگیر است.

این مدرس دانشگاه گفت: فرد سوگوار را دعوت به صبر و افزایش توان سازگاری با شرایط، کنید البته این به معنی عدم سوگواری نیست، یاد خدا و رحمت بیکران او و اینکه همیشه و در هر حالی همراه بندگانش است می تواند موثر باشد و همچنین اموری که فرد را به خدا نزدیک می کند از جمله: نماز و دعا و یاد آوری صبر اهل بیت در مصائب.

خطیبی افزود: اطرافیان باید توجه داشته باشند که مراحل سوگ با شوک و انکار، خشم و اعتراض، نا امیدی و درهم ریختگی شروع و ادامه یافته تا در نهایت به بهبودی منتهی می شود.

او ادامه داد: در شرایط عادی توصیه کاربردی برای همه عزیزانی که شاهد مرگ هستند یا عزیزی را از دست داده اند و در فقدان محبوبی سوگوار هستند، این است که بروز ناراحتی به صورت گریه و عزاداری و گرفتن مراسم و خیرات و دعا برای متوفی می تواند در فرایند سوگواری بسیار مفید باشد.

این روانشناس درحوزه ارتباطات اجتماعی گفت: در این روزها که به دلایل صحیح بهداشتی، دستورات لازم الاجرای محدودیت در تجمعات و برگزاری مجالس ختم و تشییع صادر شده است، رعایت اقدامات فوق، به معنی نفی سوگواری و گریه و همدلی در مورد بازماندگان نیست.

خطیبی افزود: عرض تسلیت باید به شکل تلفنی یا پیام باشد و به نظر بهتر است از شبکه های اجتماعی استفاده شود و حتی می توان با ویدئو، پیام تصویری داد. این روش باعث می شود بازماندگان درجه یک کمتر احساس تنهایی می کنند. از طرفی می توان یک گروه در شبکه های اجتماعی راه اندازی کرد و آن را به مثابه خانه عزاداران میت در نظر گرفت. اعضای این گروه می توانند برای فرد فوت شده در همان گروه دعا و صلوات بفرستند، می توانند بگویند مثلا الان در حال قرائت فلان سوره قرآن برای متوفی هستند و... همه اینها به سلیقه دینی و ارتقای آن کمک می کند.

او ادامه داد: بهترین راه برای آرامش بازماندگان، برگزاری مراسم روضه خوانی مجازی است. در همان گروه می توان روضه های مربوط به سیدالشهدا(ع) را منتشر کرد و در ساعت و زمان مشخصی همه در گروه حاضر باشند و به روضه گوش بدهند و یاد امام حسین(ع) حتما دلشان را جلا خواهد داد.

انتهای پیام// ف.غ

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۶:۱۴ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹
عالی بود.. ممنونم. یکی از اقوام بر اثر کرونا فوت شدند.. دوست داشتم کمکشون کنم.. اما نمیدونستم چه جوری..
ناشناس
۱۶:۱۲ ۱۱ فروردين ۱۳۹۹
چه سخته واقعا....مرگ غریبانه ای...ای خدا کی تموم میشه این مصیبت