سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

وسایل نقره خود را درخشان کنید

نقره فلزی زیبا و پرکاربرد است و بعد از طلا در مقایسه با بسیاری از فلزات بیشتر استفاده می‌گردد. وسایل نقره سریع تیره و لکه دار می‌شود، ولی تمیز کردن نقره نسبتا راحت بوده و وسایل نقره‌ای به راحتی با موادی مثل نمک، جوش شیرین و خمیر دندان تمیز می‌شوند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، تمیز کردن نقره کاری سخت به نظر می‌رسد، زیرا وسایل نقره اغلب برای ما خاص و دوست داشتنی هستند و نمی‌خواهیم به آن‌ها آسیب برسانیم. برای تمیز کردن ظروف نقره لازم نیست یک نقره کار باشید، زیرا ما در ستاره روش‌هایی به شما می‌آموزیم که بتوانید به راحتی ظروف و وسایل نقره را تمیز کنید.

۱- استفاده از خمیر دندان برای تمیز کردن نقره
برخی از خمیر دندان‌ها حاوی جوش شیرین یا سایر مواد تشکیل دهنده ساینده هستند که حتی مقدار کمی از آن‌ها می‌تواند به نقره آسیب جدی وارد کند. برای تمیز کردن نقره می‌توانید از خمیر دندان استفاده کنید، اما برای این کار باید یک خمیر دندان بدون ژل که خاصیت جرم زدایی ندارد را انتخاب کنید. یک پارچه نرم و ملایم یا یک اسفنج مرطوب بردارید و خمیردندان را بر روی آن قرار دهید. سپس پارچه را روی نقره به آرامی و در یک خط مستقیم، عقب و جلو ببرید.

نکات مورد توجه:
اگر احساس کردید خمیر دندان نقره را خراش می‌دهد این کار را متوقف کنید.
اگر پارچه یا اسفنج با حرکت روی نقره تیره می‌شود، مرتب خمیر دندان را به قسمت‌های تمیز پارچه بمالید و دوباره به آرامی نقره را تمیز کنید.
بعد از اینکه تمیز کردن نقره با پارچه و خمیر دندان تمام شد، آن را به طور کامل با آب گرم بشویید و با یک حوله نرم خشک کنید. در هنگام استفاده از خمیر دندان به عنوان جلا دهنده نقره کاملا محتاط باشید.

۲- استفاده از جوش شیرین برای تمیز کردن نقره
جوش شیرین لکه‌های نقره را از بین می‌برد، اما ممکن است به نقره آسیب بزند و باعث نازک شدن قطعات نقره شود. با این حال یک روش عالی برای تمیز کردن ظروف نقره استفاده از جوش شیرین است، اما بهتر است به ندرت به کار برده شود.
یک قاشق چای خوری جوش شیرین را با یک قاشق چای خوری آب گرم درون یک ظرف مخلوط کنید سپس با یک دستمال یا اسفنج تمیز خمیر به دست آمده را روی قطعات نقره بکشید. بعد قطعات نقره را به خوبی با آب گرم شستشو دهید و در انتها نقره‌ها را با یک دستمال نرم یا یک حوله خشک کنید.

۳- استفاده از نوشیدنی سون آپ برای تمیز کردن نقره
نقره‌ها را درون یک کاسه پر از نوشابه سون آپ قرار دهید و بعد از یک دقیقه آن‌ها را بیرون آورده و با آب گرم بشویید. اسید موجود در آن کثیفی و جرم‌ها را از بین می‌برد و بدون آسیب رساندن به نقره آن را تمیز می‌کند.

۴- تمیز کردن نقره با روش الکتروشیمیایی
برای انجام این کار به یک ظرف مناسب آب داغ، یک فویل آلومینیومی و مقدار زیادی نمک خوراکی نیاز دارید. درون ظرف، آب داغ بریزید و به اندازه کافی نمک اضافه کنید، حداقل یک دقیقه آن را هم بزنید و اجازه دهید نمک در آب گرم حل بشود.
به جای نمک می‌توانید از جوش شیرین هم استفاده کنید، اما نمک برای ظروف نقره مناسب‌تر است. فویل را در ظرف آب گرم و نمک قرار دهید. قطعات نقره را درون ظرف روی فویل بگذارید. بعد از چند دقیقه، نقره را بیرون آورده و خوب بشویید.

مطمئن شوید که نقره روی فویل آلومینیومی قرار می‌گیرد تا این روش درست جواب دهد. نقره و آلومینیوم، با آب نمک بین آنها، یک باتری را تشکیل می‌دهند و هنگامی که نقره با آلومینیوم تماس پیدا می‌کند، یک جریان کوچک در باتری جاری می‌شود، به این ترتیب واکنش شیمیایی اتفاق می‌افتد. این روش سریع‌تر و بهتر از سایر روش‌ها، اما کمی سخت است.

روش‌های مناسب نگهداری ظروف نقره
۱- ظروف نقره را باید بلافاصله بعد از استفاده بشویید. ظروف نقره‌ای که به ندرت استفاده می‌شوند، بیشتر لکه دار می‌شوند؛ بنابراین وقتی لکه‌ای بر اثر بخار گاز یا دلایل دیگر بر روی قطعات نقره ایجاد می‌شود اگر سریع با آب گرم و صابون آن را بشویید بدون نیاز به مواد اسیدی تمیز و براق خواهند شد. مطمئن شوید که از مواد شوینده بدون لیمو استفاده می‌کنید، زیرا مواد حاوی لیمو به نقره آسیب می‌رسانند.

۲- بهتر است که ظروف نقره را از بقیه ظروف آشپزخانه جدا کرده و جداگانه بشویید، زیرا مواد و آلیاژ دیگر ظروف ممکن است به ظروف نقره آسیب بزنند.

۳- بعد از شستن نقره‌ها با یک پارچه نرم به آرامی آن‌ها را خشک کنید. توصیه می‌شود هنگام کار با نقره از دستکش پنبه‌ای یا نتریل استفاده کنید که حاوی گوگرد نباشد، زیرا بخار گوگرد نقره را لکه دار می‌کند.

منبع: ستاره

انتهای پیام/

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.