سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مخالف قطعه مخصوص دفن کرونایی‌ها هستیم

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: ما مخالف قطعه دفن مخصوص فوتی‌های کرونا در آرامستان‌ها هستیم و این از نظر بهداشتی هم درست نیست و به نوعی انگ زدن است و نوعی افراط در پروتکل های دفن فوتی هاست.

به گزارش خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، کیانوش جهانپور سخنگوی وزارت بهداشت در نشست خبری ویدیو کنفرانسی اظهار کرد: کیانوش جهانپور در ارتباط ویدیو کنفرانسی با خبرنگاران، گفت: بسیج ملی مقابله با کرونا که با همکاری مردم و نهادهای مختلف اعم از دولتی و غیر دولتی در کشور ادامه داشت و بحث شناسایی و مداخله زودهنگام را به خوبی اجرا کرد. عملا اگر امروز در فاز مدیریت بیماری قرار گرفته‌ایم، بخش عمده‌ای از آن ناشی از همکاری و مشارکت خوب مردم است.

وی افزود: نزدیک به 60 میلیون نفر در بسیج ملی مقابله با کرونا شرکت کرده‌اند. خوشبختانه علاوه بر مداخله و شناسایی زودهنگام که در قالب این بسیج اتفاق افتاد، در رضایت سنجی که از طریق سامانه انجام دادیم، 97.3 درصد از مردم که به نوعی از خدمات این بسیج استفاده کردند، اظهار رضایتمندی کرده‌اند.

جهانپور با تاکید بر لزوم توجه بیشتر به سلامت سالمندان، ادامه داد: باید در زمینه رعایت نکات بهداشتی برای سالمندان توجه بیشتری داشته باشیم. طی روزهای اخیر میانگین ابتلا به بیماری کووید-19 55 سال و میانگین سنی درگذشتگان تا امروز 69 سال گزارش شده که این آمار لزوم و ضرورت توجه و مراقبت بیشتر از سالمندان را مشخص می‌کند. بنابراین همچنان از دید و بازدیدهای مرسوم با بزرگترها و سالمندان و به ویژه افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای و بیماران خاص خودداری کنیم.

سخنگوی وزارت بهداشت گفت: در همه روزها و هفته‌های اخیر ممکن است با پدیده سوگ ابراز نیافته برخی هموطنان مواجه شویم. ممکن است برخی هموطنانمان به دلیل رعایت پروتکل‌های بهداشتی دفن و عدم امکان برگزاری مراسم ترحیم، دچار پدیده سوگ ابراز نیافته شوند که امیدوارم با ابزارهای ارتباطی و آموزه‌های دینی‌مان، با روش‌های نوآورانه چه در فضای مجازی و چه با توصیه‌های مختلف بتوانیم خانواده‌هایی که عزیزان‌شان را به دلیل ابتلا به این بیماری از دست داده‌اند و نتوانستند سوگواری کنند، کمک کنیم و وروانشناسان و روان‌پزشکان حتما کمک کنند و نکاتی علمی را که می‌تواند کمک کند، اعلام کنند تا بیشتر به این مساله بپردازیم.

جهانپور ضمن تشکر از همراهی مردم، گفت: اگر امروز این بیماری مدیریت شده با کمک شما بوده و کنترل آن با کمک مشارکت و همراهی مردم میسر خواهد بود.

وی با بیان اینکه طی روزهای اخیر شاهد شیب ملایم صعودی در آمار بودیم، اما امروز آمار نسبت به روز گذشته تقریبا ثابت مانده و امیدواریم این پایداری حفظ شود، گفت: اگر میانگین دوره کمون را هفت روز در نظر بگیریم، امروز مواردی که ممکن است به نوعی در روزهای پایانی سال گذشته با ویروس مواجهه داشته باشند، امروز علائم خودش را نشان می‌دهد. اگر چه اکثر مردم مسائل بهداشتی و فاصله‌گذاری اجتماعی را رعایت کردند، اما حضور بخشی از مردم در خریدها و ترددهای پایانی سال وجود داشت که به همین دلیل روندی افزایشی را شاهد بودیم.

جهانپور با بیان اینکه هممچنان روند فوت در ایران به روال هفته‌های اخیر است، گفت: به طوری که هر 10 دقیقه یک ایرانی در هفته‌های اخیر جانش را به دلیل ابتلا به بیماری کووید-19 از دست می‌دهد و تقریبا در تمام دو سه هفته اخیر این رنج فوت حفظ شده است. تقریبا همه موارد شدید هم در بخش‌های مراقبت‌های ویژه بستری هستند. از نظر تعداد بهبودیافتگان هم در مقایسه با کشورهایی به جز چین که در فاز کنترل است، وضعیت بهتری داریم.

او ادامه داد: کشوری ممکن است شبکه اجتماعی سلامت قوی داشته باشد و نسبت به سایر کشورها جلوتر باشند برخی کشورها امانات تجهیزات پیشرفته و داروهای نوترکیب و امکان ساخت واکسن دارند، برخی پزشکان بسیاری دارند و اکنون با پاندمی باید امکانات به اشتراک گذاشته شود و سازمان های مردم نهاد فارغ از دولت ها حتی پای کار بیایند و نقش اساسی و اصلی و محوری و سازنده و مفید در این راستا رسانه ها خواهند داشت و بیاییم امکانات را در همه جهان اشتراک بگذاریم وفارغ از انگیزه سیاسی ملت ها کنار هم قرار بگیرند و امکانتمان را معرفی کنیم و به اشتراک بگذاریم.

جهانپور بیان کرد: کار تحقیقاتی روی تولید دارو در ایران پس از شیوع کرونا آغاز شد و محققان ایرانی مطالعاتی را آغاز کردند و  فرضیه ها در کمیته اخلاق و معاونت تحقیقات فناوری مجوز گرفتند و از برخی از مطالعات اثربخشی نسبی را شاهد هستیم اما برای قضاوت هنوز  زود است و در صورت تایید نهایی از کمیته درمان ستاد مقابله با کرونا نتایج به صورت مقاله رسمی منتشر خواهد شد و در اختیار مجامع بین المللی قرار خواهد گرفت.

سخنگوی وزارت بهداشت با بیان اینکه سوگ ابراز نیافته می تواند سلامت روان مردم را به خطر بیندازد، گفت: برای اینکه این سوگ تخلیه روانی شود ما نیازمند مهارت‌هایی هستیم که در روز‌های آینده روانشناسان پای کار بیایند، ما مخالف قطعه دفن مخصوص فوتی‌های کرونا در آرامستان‌ها هستیم و این از نظر بهداشتی هم درست نیست و به نوعی انگ زدن است و نوعی افراط در پروتکل های دفن فوتی هاست.

او تاکید کرد: جداسازی قطعه کرونایی‌ها در قبرستان کار صد درصد اشتباهی است. چرا که این اموات با پروتکل‌های ساده بهداشتی، به راحتی قابل دفن هستند. نباید انگ برای این بیماری ایجاد کنیم. کار بسیار آسیب‌زایی خواهد بود. در بعضی جاها ممانعت می‌کنند از به خاکسپاری فوت شدگان کرونایی در آرامستان‌ها، شاید بعضی جاها غسل کردن را درست رعایت نمی‌کنند. این را باید بر اساس حداقل‌های لازم شرعی که امنیت خاطر روان را برای بازماندگان ایجاد می‌کند، ممکن است در بعضی جاها رعایت نکنند که این هم آسیب‌های جدی به روان بازماندگان می‌زند.

جهانپور گفت: این ویروس پر پرواز ندارد و به هیچ عنوان از گور بیرون نمی‌آید و در آسمان منتشر نمی‌شود. این یک سوء برداشت غلط از پروتکل دفن بهداشتی است. افراط و برداشت‌های غلط از این موضوع آثار زیانبار اجتماعی و فرهنگی برای جامعه خواهد داشت.

او درباره اینکه تست اولیه داروی درمان کرونا با استفاده از تزریق پلاسما و سلول‌درمانی در بیمارستان مسیح دانشوری مثبت شده، آیا امیدی به درمان است؟گفت: ‌اقدامات پژوهشی همزمان با سایر کشورها در ایران هم در حال انجام است. دانشمندان ایرانی هم طرح‌های مطالعاتی متعددی را مطرح کردند با استفاده از آموخته‌های قبلی که امکان اثربخشی در درمان بیماری وجود دارد.

او ادامه داد: اینها در قالب پروپوزال و پیشنهاد در کمیته‌های مختلف وزارت بهداشت اخذ مجوز کرده است. بعضا از اینها در فاز اول، نتایج و اثربخشی نسبی شاهد هستیم ولی امروز برای قضاوت قطعی در مورد آنها زود است. اگر هزینه اثربخشی مطلوب گزارش شود، حتما در پروتکل‌های ملی هم به‌عنوان جزئی از درمان گزارش می‌شود.

جهانپور با اشاره به تدابیر اندیشیده شده در  روز طبیعت اظهار کرد: بخش عمده‌ای از مردم در کاهش مراودات و تردد و سفرها مراعات کردند و این را نباید نادیده گرفت. اما بیم آن می‌رفت که بخشی که ممکن بود به هر دلیلی بیماری را دست کم گرفتند در روز ۱۳ بدر، با حضور در تفرجگاه‌ها و ایجاد تجمعات کوچک و بزرگ به انتشار بیماری دامن بزنند. در طرح فاصله‌گذاری اجتماعی این موضوع دیده شد. نگرانی‌ها لحاظ شده بود و با توجه به مصوبات ستاد ملی براساس فاصله‌گذاری اجتماعی، در روزهای آتی محدودیت هایی در رفت‌و آمدها خواهیم داشت. افرادی هم که تخطی کنند، با مانعی به نام قانون مواجه خواهند شد.

در حال تکمیل/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.