حمزه زاده افزود: خانه سرکاراتی یکی از خانههای قدیمی و شاخص درطراحی و معماری تبریز قدیم است که در سال ۱۳۹۴ در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسیده است.
او با بیان اینکه آخرین مراحل مرمت و ساماندهی خانه سرکاراتی تبریز از سال ۹۷ آغاز شده است، به اقدامات انجام گرفته در این مرحله از پروژه نیز اشاره و افزود: طی این مراحل اقداماتی نظیر اجرای سر در دیوارها با سنگ لاشه، پله چوبی به طبقه دوم، سقف شیروانی در چهار بخش، سقف و تیر ریزی و تخته کوبی، غرقابی تمام چوبهای مصرفی با روغن بزرک و مرمت پنجرههای چوبی و ارسی انجام گرفته است.
حمزه زاده گفت: این پروژه هم زمان با مرمت و ساماندهی خانههای تاریخی ناصح زاده، سلطان القرائی، فتح اللهیف و عمارت اربابی روستای لیقوان یا داش عمارت از سوی معاونت میراث فرهنگی استان در قالب یک پروژه مشارکتی در حال اجرا است.
او گفت: اعتباری قریب به ۶ میلیارد ریال برای مرمت خانه سرکاراتی تبریز تخصیص یافته که مرحله مرمتی آن با پیشرفت ۷۰ درصدی همراه است.
مدیرکل میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری آذربایجان شرقی افزود: بخش تکمیلی مرمت خانه تاریخی سرکاراتی طی سال جاری تداوم خواهد داشت.
کلان شهر تبریز بیش از ۴۰۰ خانه تاریخی شناسایی شده و همین تعداد نیز خانه تاریخی شناسایی نشده در کوچه پس کوچههای این شهر تاریخی دارد.
انتهای پیام/ک