به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از دلایلی که این غذا به عنوان نذری طبخ میشود شیوه پختن و طرز تهیه آسان آن است که در چند دقیقه بدون هیچ فنون پیچدهای یک شله زرد خوشمزه و دلچسپ را تهیه نمایید.
مواد لازم برای "تهیه شله زرد":
برنج
۲ لیوان
شکر
۴ لیوان
گلاب
۱ لیوان
کره یا روغن
۵ تا ۶ قاشق سوپخوری
خلال بادام
سه چهارم لیوان
زعفران و هل
به اندازهی لازم
دارچین برای تزیین
به اندازهی لازم
آب سرد
۱۴ تا ۱۶ لیوان
طرز تهیه شله زرد:
برنج را قبل از استفاده حتما خوب با آب گرم شستشو بدهید و چند بار آب آنرا خالی کنید، پس از آن روی آن آب گرم بریزید و برای چهار پنج ساعت بگذارید خیس بخورد.
آب برنج را خالی کنید بعد آنرا همراه ۱۴ لیوان آب داخل قابلمه بریزید و بگذارید جوش بیاید، پس از جوش آمدن بلافاصله حرارت را کم کنید و بگذارید به آرامی بپزد. در صورتی که حرارت زیاد باشد برنج به ته قابلمه خواهد چسبید. کافی است برنج و آب به آرامی بجوشد. وسطهای کار کمی زعفران به برنج و آب بیفزاید تا همراه با مرحله آخر بجوشد. مقدار زعفران را خودتان تصمیم بگیرید کم کم بیفزایید و هم بزنید و بگذارید چند دقیقهای بجوشد، اگر کم بود مقدار دیگری بیفزایید به صورتی که رنگ شله زرد (زرد) شود.
اگر احیانا در مدت طبخ آب برنج تمام شد مقداری آب گرم به آن اضافه کنید در این مدت تمام وقت آن را زیر نظر داشته باشید و مدام هم بزنید در غیر این صورت برنج به کف قابلمه خواهد چسبید، هرچه به آخر طبخ نزدیکتر بشوید امکان چسبیدن ته قابلمه بیشتر میشود در نتیجه در اواخر کار مدام شله زرد را هم بزنید کمی مانده به آخرهای کار وقتی تقریبا برنجها خوب نرم و له شد و رو به سفتی رفت شکر، گلاب، هل و کره را به آن بیفزاید و هم بزنید معمولا نیازی به افزودن آب نیست، چون مقدار آب داده شده کفایت میکند، ولی برنجهای گوناگون مقدار آب بیشتر یا کمتری نیاز دارند.
برای خلال بادامها روشهای مختلفی وجود دارد، خلال بادام را بعضی در آخر طبخ شله زرد داخل شله زرد میریزند و بعضی زودتر دلیل این کار این است که بعضی دوست دارند خلال بادام سفت باشد و بعضی برعکس دوست دارند خلال بادام نرم باشد این بستگی به سلیقه خود شما دارد. اگر مطمئن نیستید میتوانید خلال بادام را در ظرفی جداگانه بجوشانید و هنگامی که نرمی (سفتی) آن باب میل شما بود آنرا کنار بگذارید و در آخر طبخ شله زرد خلال بادام را به شله زرد بیفزاید و کمی هم بزنید و بگذارید چند دقیقهای بجوشد.
در آخر قابلمه شله زرد را دم بکنید. به این صورت که یک دمی روی در قابلمه بگذارید و زیر آن را خیلی خیلی کم کنید و بعد از نیم الی یک ساعت اجازه بدهید. تا آب آن به خوردش برود.
دقت کنید وقتی شله زرد آماده است که زیاد شل نباشد وقتی آنرا در ظرف میریزید نباید ولو شود و حالت آش داشته باشد البته دقت کنید شله زرد وقتی سرد شد هم مقداری سفتتر خواهد شد. ولی خوب وقتی تمام شد زیاد نباید شل باشد.
بعد از پایان پخت شله زرد را در ظرف بریزید و با دارچین و خلال پسته آن را تزئین کنید.
"طرز تهیه شله زرد" برای ۸ نفر:
شله زرد، طرز تهیه شله زرد
طرز تهیه شله زرد
مواد لازم برای تهیه شله زرد:
خرده برنج ۱ لیوان
آب ۸ لیوان
شکر ۲ لیوان
گلاب نصف لیوان
کره (روغن) ۵۰ گرم
خلال بادام نصف لیوان
زعفران آب کرده به مقدار لازم
دارچین و گل و پودر نارگیل و پودر پسته برای تزیین
ابتدا خرده برنج را بعد از شستن با ۸ لیوان آب خیس کنید. روی شعله قرار بدهید تا خرده برنج خوب بپزد و اصطلاحا" باز شود. در این لحظه اگر برنج تان خیلی غلیظ شد نگران نباشید، چون وقتی شکر را اضافه کنید آب میاندازد.
بعد از پخت برنج، کمی از زعفران را اضافه کنید تا به خورد برنج برود و خوشرنگ شود بعد از ده دقیقه شکر را اضافه کنید؛ و داخل شله زرد بریزید در لحظه آخر بقیه زعفران را بریزید. خلال بادام را از قبل داخل گلاب خیس کنید و با هم اضافه کنید و در آخر کره یا روغن را اضافه کنید و بعد از ده دقیقه خاموش کنید. زیرا اگر بیشتر بجوشد عطر و بوی زعفران و هل و گلاب کم میشود.
در صورت تمایل میتوانید هل اضافه کنید.
نکاتی برای تهیه شله زرد:
برای اینکه پودر هل سیاه است و رنگ شله زردتان را تغییر میدهد بهتر است پودر هل را مستقیماً داخل شله زرد نریزید و به جای آنن از روشهای زیر استفاده کنید.
• پودر هل را داخل یک دستمال بریزید و گره بزنید و داخل یک لیوان بگذارید و آب جوش روی آن بریزید. بعد از دو ساعت در بیاورید و فشار بدهید و بگذارید که ته نشین شود. وقت اضافه کردن هل که رسید، فقط آب روی هلهای ته نشین شده را به شله زرد اضافه کنید.
• روش دیگر هم این است که: مقدار لازم هل با پوست را بردارید و پوست آن را چاک بدهید و داخل یک ظرف بگذارید و روی آن آب جوش بگذارید و در ظرف را هم ببندید. بعد ظرف را به روش بن ماری حرارت بدهید به مدت نیم ساعت تا اسانس هل خارج شود. وقت اضافه کردن هل که رسید هلها را از آب خارج کنید و فقط آب را به شله زرد یا فرنی یا ... اضافه کنید.
منبع: بیتوته
انتهای پیام/