سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی:

جدا سازی اجتماعی و غربالگری عمومی دو رویکرد مدیریت بحران کرونا است

حریرچی گفت: رویکرد فاصله اجتماعی و غربالگری غیرحضوری برای شناسایی افراد علامت‌دار، پیگیری، تشخیص، جداسازی و درمان افراد مبتلا و مراقبت از اطرافیان بیماران مهمترین رویکرد نظام سلامت برای کاهش تبعات این همه‌گیری است.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ،دکتر ایرج حریرچی  در ستاد مدیریت کرونای سیستان و بلوچستان در زاهدان اظهار داشت: اگر منابع محدود اجتماعی، انسانی و مادی خود را صرفا به بخش درمان معطوف کنیم آسیب‌های سنگینی را متحمل می‌شویم و این در حالیست که اگر همان منابع صرف قطع چرخه انتقال ویروس در جامعه شود و با تغییر در سبک زندگی اجتماعی میزان ابتلا را کاهش دهیم میزان تاثیرگذاری اقدامات خود را چند صد برابر خواهیم کرد.

حریرچی گفت: ما نمی‌توانیم به صورت منفعلانه منتظر ایجاد ایمنی نسبی همگانی بعد از گرفتار شدن ۷۰ تا ۸۰ درصد از جمعیت باشیم چون در این صورت تبعات انسانی و خسارت‌های اقتصادی اجتماعی زیادی را متحمل خواهیم شد.

وی اظهارداشت: برای موفقییت در اجرای جداسازی اجتماعی نیاز به مداخلات جدی با محوریت دستگاه‌های اجرایی و با مشارکت عمومی همه شهروندان داریم.

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: در شرایطی که ویروس کووید-۱۹ به راحتی از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود و تا کنون منجر به مرگ بیش از ۲ هزار نفر از هموطنانمان شده برگزاری مراسم عروسی و مسافرت نوروزی و دید و بازدید عید هیچ توجیه عقلی و منطقی ندارد و باید آموزش و اطلاع رسانی عمومی را به شکلی انجام دهیم که مردم حتی در صف نانوایی هم با فاصله حداقل یک و نیم متر از هم بایستند.

وی گفت: با وجود بروز ۱۱ مورد مرگ در بین افراد کرونا مثبت در سیستان و بلوچستان شرایط به گونه ایست که اگر به همین شکل در ارائه خدمات پیشگیرانه و درمانی، مدیریت متمرکز استانی و همکاری مردم پیش برویم آسیب‌های کمتری را خواهیم دید.

حریرچی ادامه داد: این در حالیست که اگر فاصله گذاری اجتماعی از سوی مردم رعایت نشود مسافرت‌ها ادامه یابد، موضوع بیماریابی و جداسازی بیماران به درستی انجام نشود و یا مدیریت گذرگاه‌های مرزی به درستی انجام نشود مردم این استان با مشکلات متعددی رو برو خواهند شد.

وی بیان کرد: موضوع دومی که باید با جدیت توسط مجموعه اجرایی سیستان و بلوچستان مورد توجه قرار گیرد جداسازی بیماران است.

معاون وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با توجه به اینکه بیماران تا ۱۴ روز پس از شروع درمان قدرت آلودگی کنندگی دارند موضوع جداسازی این افراد از سایر اعضا جامعه و خانواده حتما باید رعایت شود و چون تعداد کمی از خانواده ها شرایط رعایت کامل این جداسازی را در منازل خودشان دارند راه اندازی نقاهتگاه‌های غیر بیمارستانی نقش شایان توجهی در حفاظت از سلامت اعضا خانواده و قطع چرخه انتقال ویروس در جامعه دارد.

وی ادامه داد: علاوه‌بر این ردیابی ارتباطات افراد مبتلا وشناسایی کسانی که به دلیل ارتباط با این افراد در معرض خطر هستند نیز از دیگر اقداماتی است که می‌تواند به پیشگیری از بروز موارد جدید در جامعه کمک کند و در واقع قرنطینه واقعی نیز همین پیگیری و شناسایی افراد مبتلا و یا در معرض خطر آلودگی است.

حریرچی با اشاره پیشرفت‌های سیستان و بلوچستان در زمینه بهداشت و درمان گفت: بخشی از عقب افتادگی‌های این استان در زمینه زیرساخت‌های توسعه از جمله بخش بهداشت و درمان جبران شده و برای کاهش بیشتر فاصله این منطقه با نقاط برخوردار کشور همچنان باید تلاش و سرمایه گذاری کنیم.

وی بیان کرد: اگر در سال ۱۳۹۲ به ما می‌گفتند که تمام مراکز جامع خدمات سلامت شهری و روستایی سیستان و بلوچستان پزشک داشته باشند و یا باید در این استان ۱۷۰ تخت مراقبت ویژه داشته باشیم بیشتر شبیه به رویا و آرزو بود اما خوشبختانه الان تمام این اتفاقات محقق شده است.

قائم مقام وزیر بهداشت گفت: بخش درمان در انتهای زنجیره ابتلا به کرونا قرار دارد و در صورت ابتلا گسترده، تعدادی مرگ و میر خواهیم داشت و به همین دلیل لازم است تا توجه بیشتری به موضوع پیشگیری و قطع چرخه انتقال بیماری داشته باشیم.

انتهای پیام/ع

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.