عباس زارع مجری طرح سامانههای نوین آبیاری وزارت جهاد کشاورزی در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه سال گذشته اجرای سامانههای نوین آبیاری در حدود ۱۷۰ هزار هکتار پیشبینی شده بود، اظهار کرد: بنابر آخرین آمار تا اسفند، ۲۴۰ هزار هکتار تحت پوشش طرح قرار گرفت که سامانههای نوین در ۱۱۰ هزار هکتار اجرا و به بهرهبرداری رسید و ۱۳۰ هزار هکتار در حال اجراست که تا پایان سال مالی تحقق پیدا میکند.
بیشتر بخوانید: ثبت درخواستهای طرح سامانه نوین آبیاری غیرحضوری شد
او افزود: با توجه به طرحی که توسط مردم و پیمانکاران ذی صلاح انجام شده حدود یک هزار میلیارد تومان بدهی داریم که امیدواریم با تخصیص اعتبار بعدی برطرف شود.
زارع ادامه داد: با توجه به افزایش هزینهها در سال گذشته با مساعدت سازمان مدیریت ۳۰ درصد اعتبارات سیستمهای نوین آبیاری نسبت به سال ما قبل افزایش یافته است به طوری که کمکهای بلاعوض آبیاری قطرهای و طیف به ازای هر هکتار از ۱۳ میلیون تومان سال ۹۷ به ۱۷.۵ میلیون تومان افزایش یافته است.
این مقام مسئول اولویت اجرای سامانههای نوین آبیاری در باغات و مزارع را آبیاری طیف و قطرهای اعلام کرد و گفت: اگر شرایط آب و هوایی کشور اجازه ندهد، سایر روشها جزو اولویت است.
به گفته زارع، با توجه به شرایط آبی کشور با اجرای سامانههای نوین آبیاری در مزارع و باغات ۴۴ درصد راندمان آبیاری و ۳۰ درصد میزان تولید افزایش و مصرف نهادههای بذر، سم و کود شیمیایی ۳۰ درصد کاهش مییابد.
مجری طرح سامانههای نوین آبیاری در پایان درباره آخرین وضعیت چاههای غیر مجاز تصریح کرد: بحث چاههای مجاز و غیرمجاز در ارتباط با وزارت نیرو است، اما در خصوص اجرای سامانههای نوین آبیاری پروانه بهرهبرداری از وزارت نیرو و مجوز بهرهبرداری زمین از وزارت جهاد کشاورزی از اهمیت بالایی برخوردار است.
انتهای پیام/