سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

تولید ژاکت ضدآب با پنبه گرافی

به تازگی ژاکتی به بازار عرضه شده است که در آن از غشا پنبه‌ای حاوی لایه‌های گرافن استفاده شده است که ضدآب بوده و تنفس‌پذیری بالایی دارد.

به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، گرافن را «ماده جادویی» قرن ۲۱ می‌نامند. این ماده که گفته می‌شود محکم‌ترین ماده‌ای است که تاکنون مورد مطالعه قرار گرفته، جایگزینی برای سیلیکون است و خواص عجیب آن مانند بیشترین میزان رسانایی الکتریکی در بین مواد شناخته شده، دنیای علم و رسانه‌ها) را تکان داده است. گرافن ماده‌ای منحصربه فرد با پایه‌ی کربنی و دانسیته‌ی اتمی بالاست.

ترکیب غیر عادی خواص آن نظیر سختی و استحکام مکانیکی بسیار بالا، رسانایی الکتریکی و حرارتی بالا و قابل تنظیم، خصوصیات عالی نوری وسطحی است و از طریق عامل دار کردن شیمیایی، مورد توجه خاص محققان قرار گرفته است و این حقیقت که شیمیدانان به سختی می‌توانند جایگزینی برای گرافن پیدا کنند، سبب شده که این ماده دارای کاربرد‌های فراوانی در نانوالکترونیک، پیل‌های خورشیدی و ابزار‌های ذخیره انرژی مثل باطری‌ها و ابرخازن‌ها باشد.

گرافن یکی از ساختار‌های کربنی است که در قرن اخیر کشف شده است. این ساختار به دلیل ویژگی‌هایی که دارد، کاربرد زیادی در صنایع مختلف پیدا کرده است.

نیکولاس ناوارو، طراح ایتالیایی، اقدام به طراحی و ساخت ژاکتی کرده که در آن از پنبه حاوی لایه‌های گرافنی استفاده شده است. این ژاکت کاملا ضدباد بوده و همچنین صددرصد تنفس‌پذیر است و درعین حال کاملا خاصیت ضدآب دارد.

در حال حاضر، این ژاکت گرافنی با نام جاری Graphity از طریق سایت کیک‌استارتر قابل تهیه است. ناوارو می‌گوید: «همه چیز از چند سال پیش آغاز شد، ما تیمی از طراحان بودیم که روی پارچه‌ای نوآورانه کار می‌کردیم. هدف ما ساخت ژاکتی انقلابی بود که صنعت مد را برای همیشه تغییر می‌داد. قرار بود کار دشواری باشد، اما برای چنین چالشی ما آماده بودیم.»


بیشتر بخوانید: مسائل محیط زیست در زمره ۵ خطری که جهان را تهدید می کند


در ابتدا انواع مختلفی از ژاکت‌های موجود در بازار را خریدیم تا ببینیم که آن‌ها چه چیزی کم دارند و چگونه می‌توان آن‌ها را بهبود داد. متاسفانه هیچ‌کدام از آن‌ها کامل نبودند، به همین دلیل ما شروع به جستجو کردیم تا گزینه‌های جدیدی را برای کار پیدا کنیم. ما متعهد شدیم تا بهترین مواد ممکن را بیابیم، صرف‌نظر از این که چقدر تلاش نیاز داشته باشد.

جستجوی طولانی و چالش‌برانگیزی بود، سرانجام پس از دو سال تحقیق، ما ماده‌ای را یافتیم که می‌توانست قواعد بازی را تغییر دهد، ماده‌ای که گرافن نام داشت. این ماده ویژگی‌هایی داشت که قبلا دیده نشده بود.

در حقیقت دانشمندانی که موفق به تولید گرافن شده بودند، جایزه نوبل دریافت کرده بودند. این ماده می‌توانست انقلابی در صنعت پوشاک ایجاد کند و ما می‌خواستیم در خط مقدم این انقلاب قرار بگیریم. از این رو، اقدام به تولید این ژاکت کردیم.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.