سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

چگونه گوشی خیس شده را از نابودی نجات دهیم؟

ترفند‌های مختلفی وجود دارند که می‌توانند مشکل گوشی خیس شده را در خانه برای شما حل کنند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، یک مشاوره رایج و مرسوم این است که وقتی گوشی تان به هر ترتیبی خیس می‌شود_ داخل توالت یا هر حجمی از آب افتاد- تنها کاری که باید بکنید این است که تلفن همراه خود را در داخل کاسه‌ای از برنج بیندازید و صبح که بیدار می‌شوید همه چیز روبراه بوده و می‌توانید مانند همیشه از آن استفاده کنید.


بیشتر بخوانید:شیوه صحیح شارژ باتری گوشی‌های هوشمند


شوربختانه، اما این توصیه بیشتر یک افسانه است تا مشاوره‌ای کاربردی و عملی. اما این بدان معنا نیست که با افتادن گوشی تان در آب یا خیس شدن آن به هر شکل و به هر دلیلی دیگر امیدی به بازگشت آن نیست. قبل از آنکه برای حل مشکل به تعمیرگاه رفته و به احتمال فراوان چند صد هزار تومان صرف تعمیر آن کنید، ترفند‌های مختلفی وجود دارند که می‌توانند این مشکل را در خانه برای شما حل کنند.

ضد آب در مقابل مقاوم در برابر آب

اول از همه باید بدانید که آیا گوشی شما در خطر واقعی قرار دارد یا خیر. در سال‌های اخیر، کمپانی‌های مختلف تولید کننده گوشی‌های هوشمند محصولات خود را با قابلیت مقاومت در برابر آب تولید می‌کنند. اما مقاوم در برابر آب (Water-Resistant) با ضد آب بودن (waterproof) تفاوت زیادی دارد. ضد آب بودن به این معناست که وسیله الکترونیکی شما به طور کلی و برای هر مقدار زمانی در مقابل آب غیرقابل نفوذ است در حالی که مقاوم در برابر آب یعنی این که وسیله شما در مدت زمان محدود و معینی و تا عمقی خاص در برابر نفوذ آب در امان است.

وقتی در مورد ساعت‌های مچی، گوشی‌های هوشمند و تبلت‌ها سخن می‌گوییم، این گونه وسایل الکترونیکی عمدتاً خاصیت مقاومت در برابر آب را دارند. برای درک این که گوشی شما تا چه حد در مقابل آب مقاوم است باید با استاندارد آی‌پی (IP که مخفف عبارت Ingress Protection به معنای مقاومت در برابر نفوذ است) آشنا باشید که نمادی توسعه یافته توسط کمیسیون بین المللی الکتروتکنیکال مستقر در ژنو، سوییس برای مشخص کردن میزان مقاومت وسایل الکترونیکی در برابر آب شیرین و دیگر ترکیبات معمول مانند گل و لای، گرد و خاک، شن و هر نوع کثیفی است.

عدد یا اعدادی که بعد از شماره آی‌پی قرار می‌گیرند درجه بندی وسیله الکترونیکی شما در زمینه مقاومت در برابر ترکیبات جامد است. از این رو، همه گوشی‌های مقاوم در برابر آب در کد خود با عبارت IP۶ شروع می‌شوند که می‌گوید هیچ ذرات جامد مخربی مانند گل و لای و گرد و خاک، حتی در صورت داشتن تماس مستقیم با گوشی شما تا ۸ ساعت، وارد قطعات داخلی گوشی شما نخواهد شد.

عدد دوم یا کاراکتر چهارم در شماره آی‌پی می‌تواند ۷ یا ۸ باشد و این بدان معناست که آی‌پی وسیله الکترونیکی شما چنین آغاز می‌شود: IP۶۷ یا IP۶۸. استاندارد اول بدین معناست که گوشی شما می‌تواند تا یک متر در آب شیرین غوطه ور بوده و تا ۳۰ دقیقه هیچگونه آبی به قطعات داخلی آن نفوذ نکن در حالی که IP۶۸ به این معناست که تلفن شما می‌تواند تا عمق ۱٫۵ متری و تا ۳۰ دقیقه در برابر نفوذ آب مقاومت کند.

از تلفن‌های هوشمند مدرن دارای استاندارد IP۶۷ می‌توان به iPhone X و iPhone ۸ اشاره کرد در حالی که گوشی‌های جدیدترین مانند iPhone ۱۱ Pro Max، Pixel ۴، Galaxy S۱۰ و Galaxy Note ۱۰ دارای استاندارد IP۶۸ هستند. این بدین معناست که اگر گوشی شما دارای این استاندارد‌ها بوده و به درون آب افتاد نباید نگران باشید و ۳۰ دقیقه وقت دارید که آن را از آب بیرون بکشید. اما اگر وسیله الکترونیکی شما هیچ یک از این استاندارد‌ها را ندارد، تلفن‌های همراه ارزانتری مانند Pixel ۳a، در صورت افتادن در آب باید هر چه سریع‌تر دست به کار شوید.

اول از همه گوشی خود را خاموش کنید

بعد از اینکه گوشی خود را از آب بیرون کشیدید، در سریع‌ترین زمان ممکن برای کاهش احتمال نفوذ آب به قطعات الکترونیکی، آن را خاموش کنید. در ادامه سیم کارتتان را از محفظه کشویی مخصوص آن خارج کنید. ممکن است آب به این دریچه ریز نفوذ کرده و دوست نداشته باشید که برای تعویض سیمکارتتان نیز متحمل هزینه شوید. اگر چه قیمت سیمکارت تلفن همراه چندان زیاد نیست، اما گرفتن آن دردسرساز است.

در سریع‌ترین زمان ممکن گوشی تان را خشک کنید

مرحله بعدی برای نجات یک گوشی که در آب افتاده یا به هر ترتیبی خیس شده است این است که آن را خشک کنید. این مرحله در ظاهر بسیار ساده است، اما دقیقاً همینجاست که شرایط پیچیده می‌شود. اگر چه برای خشک کردن ابزار‌های الکترونیکی، استفاده از برنج یک گزینه افسانه‌ای است، اما نمی‌توان آن را بهترین ترکیب برای زدودن آب از وسایل الکترونیکی دانست.

به گرفتن سشوار روی وسیله الکترونیکی تان نیز اصلاً فکر نکنید. زیرا افزودن گرما به قطعات الکترونیکی خیس شده با آب باعث زنگ زدگی آن‌ها می‌شود. به جای آن، فرآیند خشک کردن را با یک پارچه ریزبافت نرم آغاز کنید، همان‌هایی که برای پاک کردن شیشه عینک استفاده می‌شود.

اگر می‌توانید قسمت پشت گوشی تان را باز کنید، از این پارچه برای خشک کردن قطعات مشهود داخل محفظه پشتی استفاده کنید. شاید موضوعی واضح به نظر برسد، اما گوشی خیس شده تان را در داخل مایکروویو نیز قرار ندهید، زیرا آتش خواهد گرفت و علیرغم اینکه گوشی تان را خشک می‌کند، اما این خشک کنندگی در حدی است که دیگر گوشی یا وسیله الکترونیکی تان به کار نخواهد آمد. به جای اینکار، برای اینکه اطمینان یابید رطوبت قسمت‌های داخلی که با پارچه از بین نرفته نیز خارج شود بهتر است گوشی خاموش شده را کنار پنجره در نور ملایم آفتاب قرار داده یا از فشار ملایم باد برای بیرون راندن آب از داخل گوشی استفاده کنید.

اما نقش برنج

بعد از همه اینکار‌ها شاید بتوانید برای بررسی صدمات وارده، گوشی خود را روشن کنید، اما توصیه ما این است که قبل از ریسک روشن کردن گوشی تلفن، یک گام دیگر را نیز انجام دهید و آن اینکه آن را در یک ترکیب خشک کن یا جاذب رطوبت قرار دهید.

این گام دقیقاً همان کاری را می‌کند که از برنج انتظار می‌رود. با این وجود، برنج آنطور‌ها که فکر می‌کنید نیز جاذب رطوبت نیست. آزمایشات عملی انجام شده نشان می‌دهند که استفاده از برنج در این مرحله به عنوان جاذب رطوبت تنها در برخی از موارد موثر بوده و در کمال ناباوری، تلفن‌های سامسونگ در مقایسه با آیفون نسبت به برنج پاسخ مناسب تری نشان می‌دهند.

با این وجود، برنج در مقایسه با ژل سیلیکا (همان پاکت‌های کوچکی پر از ژله‌های ریز که در وسایل الکترونیکی قرار داده می‌شود تا در مسیر نقل و انتقال یا دوران قبل از باز شدن در برابر رطوبت در امان باشند) جو دو سر و ذرت از قدرت جذب آب و رطوبت کمتری برخوردار است.

با این وجود ژل سیلیکا همواره بهترین گزینه برای خشک کردن وسیله الکترونیکی خیس شده است. هوای آزاد نیز می‌تواند بسیار موثر باشد. به یاد داشته باشید که بعد از قرار دادن گوشی خیس شده در هر ترکیب خشک کننده ای، در محفظه آن را باز بگذارید تا آب بخار شود. در مورد لپ تاپ و تبلت نیز اصول و مراحلی که در بالا اشاره شد کارآمد خواهند بود به جز اینکه با دست خالی سعی نکنید شارژر آن را در صورت وصل بودن به پریز، بیرون بکشید.

جذاب ترین  اخبار امروز در سرویس وبگردی

آموزش آشپزی؛ از کوفته پنیری با دسر جنوبی تا املتی خاص و متفاوت

پشت‌پرده جنجال مشکوک داعش در زندان قسد/ چه کسی راه فرار را برای تروریست‌ها باز کرد؟

از کشف جمجمه‌های خربزه‌ای تا ساختن خانه برای بعد مرگ/ حقایقی عجیب از منطقه‌ای باستانی در ایران

ناگفته‌های شرکت‌کننده عصر جدید که تصویر «حاج قاسم» را نقاشی کرد/ اجرای بعد، حیثیتی و پُر ریسک است

آیا روی اجساد کرونایی آهک می‌ریزند؟

چقدر به سلامت روان خود اعتماد دارید؟ + تست علامت شناسی افسردگی

منبع: روزیاتو

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۲
در انتظار بررسی: ۰
آوا
۱۵:۲۱ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۱
من گوشیم رو میز بود داشتم شیر میخورم شیر ریخت روش خشکش کردم سریع.
اما دیگه صدا نداره فقط صداش با هندسفری میاد کمک
اترین
۲۳:۰۰ ۲۸ فروردين ۱۴۰۰
گوشیم الکل زدم دیگه روشن نمیشه چکارش کنم
بهار
۱۵:۳۸ ۱۲ تير ۱۳۹۹
سلام من داشتم گوشیو ضد عفونی میکردم و بعد الکل توش رفت حالاچه کاری انجام بدم لطفا کمک کنین ممنون می شم
طاها
۰۱:۵۶ ۱۵ فروردين ۱۳۹۹
گوشی لمسی سامسونگ جی۵ داشتم افتاد تو اب نزدیک یه دقیقه هم موند تو آب ، وقتی از آب در اوردمش باطری رو درآوردم با سسوار خشکش کردم ، البته سشوار رو، رو یکجا ثابت نگه نداشتم که داغ بشه ، وقتی کاملا خشک شد روشن کردم دو سالم ازش استفاده کردم اصلا مشکلی نداشت .
اول از هر کاری واس باطری رو درآورد بعد گوشی رو عمودی بذارین که آب از قسمت شارژ و هدفن و میکروفن خارج بشه و در حین خشک کردن گوشی رو تکان بدین که آب زودتر خارج بشه و اگه تو بعصی از جاهاییکه ممکن آب بمونه در این حالت حتما خارج میشه.
مجتبی
۰۰:۳۰ ۱۵ فروردين ۱۳۹۹
سلام و عرض ادب خدمت کارشناس محترم و عزیزان وبگردی در مورد ترفند نجات گوشی خیس به عنوان یه تعمیرکار سخت افزار تلفن همراه با 14سال کار بصورت حرفه ای به عرضتون برسونم ***اگر گوشی شما بعد آبخوردگی روشن بود باطری سریع جدا کنید اگر باطری داخلی داره گوشی خاموش کنید***این بحث برنج تا جایی که میتونید و دسترسی به تعمیرکار مجاز و کاربلد دارید استفاده نکنید درسته که برنج نم و رطوبتو میکشه جواب هم میده لیکن گوشی های امروزی از نظر کیت الکترونیکی بسیار ظریف هستن و نقاط خیلی ریز و حساس مثل کانکتور های السیدی و تاچ یا زیر آی سی های راه انداز،بین پایه های دوربین،مسیر شارژ و.... رسوب میزنه خارج از این که باید مدار گوشی دستکاری بشه هم هزینه رو بالا میبره و هم زمان بره تا رفع ایراد بشه ولی در همون ابتدا با یک هزینه و سرویس جزئی میشود گوشی رو نجات داد.
(با عرض پوزش و خدا قوت اگر صلاح دونستید انتشار دهید.)
رر
۲۱:۵۵ ۱۹ تير ۱۳۹۹
سلام من گوشیمو با الکل ضد عفونی کردم اول دکمه bake از کار افتاد صبح روز بعدم کلا قاطی کرد و برنامه هاش خودبخود باز میشه الانم خاموش کردم باتری و سیم کارتش در اوردم..میشه بگین چیکار کنم ..ممنون
ناشناس
۱۲:۱۸ ۱۴ فروردين ۱۳۹۹
پیشنهاد میدم بجای تمام این کارها گوشی رو داخل ظرف الکل طبی قرار بدید، البته بعد از خاموش کردن، خروج سیمکارت و رم و باز کردن در پشت و قطعات جدا شونده هرچی هست مثل باطری.
الکل حلال آب هست و اون رو از گوشی خارج میکنه، هم غیر رسانا هست، هم اجرام ریز رو خارج میکنه و هم بعد از ۲ ساعت غوطه ور بودن در الکل و چند مرتبه تکان دادن داخل ظرف وقتی گوشی رو بزارید در هوای آزاد تا خشک بشه سریعترین زمان برای تبخیر رو داره.
اگر زودتر از تبخیر کامل الکل گوشی رو روشن کنین چون الکل رسانا نیست گوشی هم روشن میشه هم اتفاقی نمیوفته.
موفق باشید
مجتبی
۰۰:۳۵ ۱۵ فروردين ۱۳۹۹
الکل در صورتی جواب میدهد که گوشی را باز کنید اما گوشی که بسته باشه بک لایت السیدی یا ال ای دی لکه میخوره و تا همیشه تو صفحه گوشی نمایان هستش و در آخر مجبور هستین که هزینه کنید.
ناشناس
۰۹:۳۱ ۱۴ فروردين ۱۳۹۹
من دوبار گوشیم تو اب افتاد یبار تو هوزچه یبارم تو دستشویی اون باری که داخل دستشویی افتاده بود دستم پلاستیک کردم گرفتمش بعد خاموشش کردم سیم کارت و رم و باطری رو درآوردم و گرفتم زیر شیر اب قشنگ شستمش بعد با سشوار خشکش کردم بعد باطری و سیم کارتو رمش رو گذاشتم روشنش کردم هیچ مشکلی نداشت قشنگ برام کار کرد که اخر بعد از دوسال بعدکه خواستم گوشیمو عوض کنم فروختمش، والا من نه تو نمک انداختمش نه تو برنج و نه تو ماکارونی باهمین کاری که گفتم انجام دادم مشکلش خدا رو شکر حل شد
مجید
۰۳:۰۷ ۱۴ فروردين ۱۳۹۹
والا من یه بار گوشی نوکیاx2 افتاد تو آب و بعدش در آوردم و خشکش کردم و بعدش گذاشتم تو کیسه برنج بعد از ۲ روز روشنش کردم و روشن شد ولی اذیت میکرد، بردمش گوشی فروشی رفیقم ،گفتم گذاشتم تو برنج،گفت اینکار اشتباه و این حرکت اشتباهو تو دنیای مجازی دارن هی تکرار وتبلیغ میکنن.من فک کردم شاید تعمیرکاره داره منو گول میزنه ولی وقتی از چندتا تعمیرکار آشنا دیگه هم پرسیدم گفتن این حرکت برنج کاملا اشتباه و به قسمت های بُرد گوشی و ... آسیب میزنه.بهتر اینکه از سشوار استفاده کنین. حالا تصمیم با خودتونه،که بخواهین تو برنج بزارین یانه...ببخشید که طولانی شد
حامد
۰۲:۳۷ ۱۴ فروردين ۱۳۹۹
اگه میتونید درب پشتی گوشی را باز کنید تو گوشی های به روز سامسونگ ها معمولا پیچ هار سو ریز هست اونارو باز کنید سوکت باتری و برد را در بیارین راحت خشکش کنید البته گوشی هایی که به بردش از پشت گوشی میشه دست پیدا کرد چون بعضی هاش باید ال سی دی باز بشه
ناشناس
۰۱:۱۸ ۱۴ فروردين ۱۳۹۹
به نظرم اگه گوشی خیس شده رو داخل جیب شلوار خشک بذاریم و اون شلوار رو داخل ماشین لباسشویی قسمت خشکن بذاریم و بعدش هم با باد سشوار خنک، خشکش کنیم و بعد تا ۶ساعت توی هوای آزاد بذاریم ، خوب میشه. چونکه ماشین لباسشویی قسمت خشکن نیروی گریز از مرکز داره والبته بهتره وسط این کار چند بار اونو جابجا کنیم چونکه ممکنه همین نیرو آب رو توی قسمتی از گوشی گیر بندازه که راه در رو نداشته باشه.
روح اله
۰۹:۱۹ ۱۴ فروردين ۱۳۹۹
مرسی از این همه تخیل
ناشناس
۱۳:۵۹ ۱۴ فروردين ۱۳۹۹
خخخخخخ
ناشناس
۱۶:۳۲ ۱۵ فروردين ۱۳۹۹
اینجوری که اگه گوشیتون سامسونگ باشه باید یه ال سی دی که پول خود گوشیه رو هم هزینه کنید
احمد
۰۱:۱۰ ۱۴ فروردين ۱۳۹۹
ماکارونی بهترازبرنجه
مسعود. الف
۰۱:۴۸ ۱۵ فروردين ۱۳۹۹
خورش قیمه بادمجون از همه بهتره!!!
ناشناس
۰۰:۲۳ ۱۴ فروردين ۱۳۹۹
اکثرا گوشی هایی که داخل آب میفته و بعد از خشک شدن روشن میشه بعد از یه مدت قطعا مشکلاتی برای گوشی مثل عدم آنتن دهی یا شارژ کم کردن و غیره بوجود میاد که به علت اثر رسوبات آب بر پایه آی سی ها هست پس بهترین راه باز کردن گوشی و شستن قطعات با تینر هست
ناشناس
۰۰:۳۲ ۱۵ فروردين ۱۳۹۹
دقیقا گل فرمودین
ناشناس
۰۰:۲۳ ۱۴ فروردين ۱۳۹۹
اکثرا گوشی هایی که داخل آب میفته و بعد از خشک شدن روشن میشه بعد از یه مدت قطعا مشکلاتی برای گوشی مثل عدم آنتن دهی یا شارژ کم کردن و غیره بوجود میاد که به علت اثر رسوبات آب بر پایه آی سی ها هست پس بهترین راه باز کردن گوشی و شستن قطعات با تینر هست
ناشناس
۲۳:۵۲ ۱۳ فروردين ۱۳۹۹
بر نج تراریخته که به خورد ما می دن فایده نداره
ناشناس
۲۰:۵۱ ۱۳ فروردين ۱۳۹۹
"شاید شما نیز بار‌ها این سوال را از خود پرسیده باشید که چگونه می‌توان گوشی خیس شده را از مرگ نجات داد؟"

نه... نـه... نـــه... نــــــه... نــــــــــــــه!!!!
Amin
۲۰:۲۸ ۱۳ فروردين ۱۳۹۹
سلام
چند وقت پیش باران اومده بود گوشی قبلیم(j1 prime) تو افتاد تو یه ظرف پر آب بعد حدود یه دقیقه درش اوردم بردم خونه باتری و سیمکارتش رو در آوردم یه هفته گذاشتم تو کیسه برنج بعد یه هفته کامل درست شد !!
پیشنهادم هم برنجه
غلامرضا
۲۰:۰۰ ۱۳ فروردين ۱۳۹۹
سالها پیش گوشی نوکیا N73 سالار نوکیای اون روزا داشتم. یک استکان چای روش ریخت خاموشش کردم ۲۴ ساعت داخل ظرف برنج بود بعد روشن شد و بالا آمد...
تریلی
۱۹:۲۸ ۱۳ فروردين ۱۳۹۹
بهتر از همه این روشها اینه که گوشی را داخل یخچال فریزر بدون برفک داخل محفظه یخدانش قرار بدین
علیرضا قربانزاده
۱۹:۱۴ ۱۳ فروردين ۱۳۹۹
اینقدر حاشیه رفتید که پشیمون شدم از خوندن
ممد
۱۸:۵۵ ۱۳ فروردين ۱۳۹۹
تو برنج خیلی خوبه
نوید
۲۰:۴۵ ۱۳ فروردين ۱۳۹۹
برنج هندی یا ایرانی
ناشناس
۲۳:۴۹ ۱۳ فروردين ۱۳۹۹
نه پاکستان. خخخ
مهدی الحسینی
۰۷:۵۴ ۱۴ فروردين ۱۳۹۹
پخته شده یا خام؟
ناشناس
۰۹:۲۶ ۱۴ فروردين ۱۳۹۹
تایلندی
ناشناس
۱۰:۳۹ ۱۴ فروردين ۱۳۹۹
دانه ریز یا درشت