او بیان کرد: خوشبختانه در سال ۹۸ شاهد کاهش میزان قاچاق نخ و پنبه نسبت به سال ۹۷ بودهایم، اما اینکه هنوز این معضل در حال رخ دادن است جای نگرانی دارد. ما در تلاش هستیم که تولیدات داخلی و کیفیت را افزایش دهیم، اما تا زمانی که پدیده قاچاق رخ میدهد رسیدن صد در صدی به این موضوع با تأخیر خواهد بود.
رئیس انجمن صنایع نساجی ایران با بیان اینکه سال گذشته پوشاک در صدر کالاهای قاچاق بود و در برنامههای مبارزه با قاچاق کالا از اولویتهای اصلی برخوردار بود ،گفت: بیشترین انتقاد به واردات ملوانی و اصطلاحا ته لنجی بود که فعالان این صنعت آن را نوعی قاچاق سازمان یافته میدانستند که البته واردات رسمی هم به شمارمیآید.
بیشتر بخوانید: تولید ۶۵ هزار تن پنبه در کشور/ ۹۵ درصد برداشت پنبه با دست انجام میشود
شهلایی نژاد با تأکید بر اینکه هم اکنون بیشترین واردات از مبادی رسمی و به دلیل خلاءهای قانونی انجام میشود، گفت: این مشکل اصلی فعالان در حوزه پوشاک است و یکی از مواردی است که با آن خیلی درگیر هستیم و عمده پوشاک وارداتی کشور از این طریق وارد میشود.
او بیان کرد: بیشترین قاچاق هم اکنون در مناطق آزاد رخ میدهد و این مراکز را میتوان مراکز قاچاق دانست. این دسته از افراد کالا را به شکلهای مختلف وارد میکنند و بدون پرداخت عوارض و ارزش افزودهای به دست مشتریان خود میرسانند و در نهایت ردپایی به جای نمیگذارند.
رئیس انجمن صنایع نساجی ایران تشریح کرد: قاچاق کالا اصولا با ساختاری مشخص انجام میشود. این دسته از افراد اجناس را کاملا قانونی و به نام یک شرکت وارد میکنند، بعد این شرکت کالایش را به شکل صوری به شرکت دیگری میفروشد.
شهلایی نژاد بیان کرد: قاچاق اجناسی مانند پوشاک و البسه کمتر شده اما در مقابل قاچاق اجناسی چون نخ بیشتر شده است، چرا که به راحتی میتوانند این کالا را جابهجا کنند.
انتهای پیام/