حاج رسولیها افزود: سد استقلال میناب و سد شمیل و نیان که دو منبع اصلی تأمین آب شرب استان هرمزگان هستند سرریز شدند و در سد شمیل و نیان با وجود اینکه ورودی به ۵ هزار مترمکعب در ثانیه رسید، خوشبختانه با مدیریتی که در استان هرمزگان صورت گرفت، خروجی تا یک هزار و ۳۰۰ مترمکعب در ثانیه تقلیل یافت و خسارت بسیار ناچیزی را شاهد بودیم.
او گفت: در سد استقلال تنها چندساعتی مجبور شدیم که در اوج ورودیها، خروجی را به ۳ هزار مترمکعب در ثانیه برسانیم، این در حالی است که ورودی آن به ۴هزار و ۵۰۰ مترمکعب در ثانیه رسیده بود.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: از اول فروردین تا کنون با بارشهای مطلوب بهطور متوسط حدود ۱۲ میلیمتر میزان بارش کشور افزایش یافته است.
حاج رسولیها افزود: اکنون متوسط بارش تا این لحظه در سطح کشور ۲۰۹ میلیمتر است و این میزان نشان از رشد ۱۲ درصدی نسبت به میانگین بلندمدت ۵۱ ساله بارش کشور است گرچه نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۲ درصد کاهش داشته است.
او گفت: خوشبختانه جبهه بارندگی در استانهای جنوبی که معمولاً در سنوات گذشته سالهای خشکی را پشت سر گذاشتهاند، بارشهای مناسبی داشته باشد و سدهای استان هرمزگان، سیستان و بلوچستان و تا حدودی در استان خوزستان آبگیری شدند.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران گفت: آب سرریز شده برای آبخوانها نیز بسیار مؤثر است، باید به فکر ساماندهی باشیم نه لایروبی، زیرا ساماندهی هم لایروبی را شامل میشود و هم ممانعت از دخل و تصرف انسانی در بستر رودخانهها را شامل میشود.
حاج رسولیها افزود: برای ۷۵ هزار کیلومتر رودخانههای اصلی کشور طرح ساماندهی تشکیل و دارای دو بخش داخل و خارج شهری تعیینشده است ، بخش داخل شهری بر عهده شهرداریها و خارج از شهرها نیز مطالعات جامع رودخانهها صورت گرفته است.
او گفت: در رودخانه میناب که پایین دست سد استقلال قرار دارد، طرح مدیریت سیلاب نیز مطالعه شده و بخشهایی که نیاز به لایروبی یا ساماندهی و آزادسازی دارد در برنامه امسال و سال آینده گنجانده شده است.
مدیرعامل شرکت مدیریت منابع آب ایران افزود: امسال منابع اختصاصیافته به وزارت نیرو در بخش ساماندهی رودخانهها به لحاظ اعتبارات مصوب رشد مناسبی داشته است و امیدوارم در کنار رشد اعتبارات نیز تخصیصهای مناسبی را شاهد باشیم تا ساماندهی رودخانهها بهخوبی صورت گیرد.
انتهای پیام/ب