سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

نوبخت:

پارسال ۴۴۱ هزار میلیارد تومان به خزانه واریز شد/ نرخ بیکاری به ۱۰ درصد رسید

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور از واریز ۴۴۱ هزار میلیارد تومان منابع مالی در سال ۹۸ به خزانه کشور خبر داد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، محمد باقر نوبخت، رئیس سازمان و برنامه کشور در پخش زنده صفحه اینستاگرام خود اظهار کرد: امروز  در اولین جلسه هیئت دولت گزارشی در چهارچوب  ماده ۱ قانون محاسبات عمومی که بودجه را برنامه مالی یکساله در منابع و مصارف و سیاست‌ها می‌داند. به رئیس جمهور ارائه شد.

وی افزود: گزارش ارائه شده به ۴ بخش تقسیم می‌شود، در خصوص منابع بر اساس گزارش خزانه در سال ۱۳۹۸ حدود ۴۴۱ هزار میلیارد تومان منابع وارد خزانه شد این رقم نسبت به ۴۴۸ هزار میلیارد تومان مصوب قانون بودجه ۹۸ درصد است و نسبت به رقمی که نسبت به سال ۹۷ وارد شد ۱۱۳ درصد است.

وی افزود: گزارش ارائه شده به ۴ بخش تقسیم می‌شود، در خصوص منابع بر اساس گزارش خزانه در سال ۱۳۹۸ حدود ۴۴۱ هزار میلیارد تومان منابع وارد خزانه شد این رقم نسبت به ۴۴۸ هزار میلیارد تومان مصوب قانون بودجه ۹۸ درصد است و نسبت به رقمی که نسبت به سال ۹۷ وارد شد ۱۳ درصد است.

این مقام مسئول به کاهش سهم نفت در منابع عمومی اشاره کرده و گفت: ترکیب منابع ما ۵۰ درصد درآمدها، ۱۲ درصد واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و همچنین ۳۸ درصد از واگذاری دارایی‌های مالی که عمدتا از فروش سهام دولت است.

نوبخت ادامه داد: سهم مالیات‌های در منابع عمومی افزایش و سهم نفت در منابع عمومی به دلیل تحریم‌ها کاهش پیدا کرده است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور  در ادامه به مصارف سال گذشته اشاره کرد و گفت: مصارف ما در سال ۹۸ بالغ بر ۴۴۱ هزار میلیارد تومان بود  که ۳۲۱ میلیارد تومان آن برای هزینه‌هایی مانند حقوق و دستمزد و سایر خرج شد، مبلغ ۶۰ هزار میلیارد تومان برای واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای و ۴۱ هزار میلیارد تومان هم برای تملک دارایی‌های مالی استفاده شد.

هزینه‌های دولت در سال گذشته ۲۲ درصد افزایش یافت

وی افزود: سیاست‌هایی که برای هزینه کرد این ۴۴۱ هزار میلیارد تومان در پیش گرفته ایم و در سال ۹۸ انجام دادیم. این بود که تا آنجایی که می‌توانیم قدرت خرید کارکنان و مردم را حفط کنیم، در شرایطی که ۲۲ درصد هزینه‌های ما افزایش پیدا کرد ۳۵ درصد حقوق و بازنشستگان ۳۲ درصد افزایش پیدا کرد و ما سایر هزینه‌های را به نفع مردم کاهش دادیم

این مقام مسئول بیان کرد: در این راستا بود که با افزایش ۲۰ درصدی حقوق و  در اسفند افزایش ۵۰ درصدی برای متناسب سازی حقوق  مطابق با فصل دهم بودجه، به افزایش قدرت خرید کارکنا پرداختیم.

تزریق ۱۰ هزار میلیارد تومان منابع مالی بین بازنشستگان برای همسان سازی حقوق 

نوبخت تاکید کرد: همچنین ۵ هزار میلیارد تومان هم علاوه بر ۲۰ درصد افزایشحقوق بین بازنشستگان توزیع شد تا توازن حقوق‌ها رخ دهد؛    چون بازنشستگان نمی‌توانند از ۵۰ درصد افزایش حقوق در پایان سال استفاده کننند در سال ۹۹ رقم ۵ هزار میلیارد را به ۱۰ هزار میلیارد تومان تزریق بین آن‌ها افزایش دادیم.

معاون رئیس جمهور بیان کرد:  علاوه بر همه این موارد در امسال  سه پرداخت یارانه‌ای داشتیم که ۱۰ یارانه معیشتی به ۶۰ میلیون و در ۲۰ یارانه نقدی به ۷۸ میلیون و نهایتا در پایان اسفند ماه پرداخت یارانه حمایتی به ۳ میلیون نفر بود.

رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور ابراز کرد: سیاست ما در طرح‌های عمرانی این بود که منابع به طرح‌های ناتمامی اختصاص دادیم که بتواند در سال ۹۸ افتتاح شوند به همین جهت پارسال ۷۰ کیلومتر آزاد راه، ۷۳۰ کیلومتر بزرگراه و ۲۷۶ کیلومتر راه آهن  افتتاح و یک هزار کیلومتر راه روستایی آسفالت شد.

تحویل ۲۵۰ تخت  بیمارستانی تا پایان فصل بهار

نوبخت تصریح کرد: در بخش نیروگاه‌ها ۱۴ سد بزرگ را افتتاح کردیم و ۱۶ نیروگاه‌های حرارتی و سیکل ترکیبی را به بهره برداری رساندیم. ۳ هزار و ۸۰۰ تحت درمانی توانستیم در بخش بهداشت  و درمان تجویل دهیم چیزی حدود ۲۵۰ تخت دیگر در دست افتتاح بوده و درسال ۹۹ در ماه‌های نخست افتتاح می‌کنیم.

نرخ بیکاری به ۱۰ درصد رسید

معاون رئیس جمهور تشریح کرد: سال گذشته یکی دیگر از اهدافمان این بود که به دنبال مهار تورم بودیم به همین جهت تورم ۴ درصد فروردین به ۱.۵ درصد تقلیل پیدا کرد. تورم نفطه‌ای از ۵۱  به ۲۲ درصد و تورم سالیانه هم از ۴۲.۷ به ۳۴.۸ درصد رسید.

نوبخت ادامه داد: همچنین برای دو هدف دیگر از جمله افزایش اشتغال و کاهش بیکاری اقداماتی انجام شد که منجر شد در پاییز سال ۱۳۹۸ نسبت به مدت مشابه، ۴۷۰ هزار نفر به جمعیت شاغل افزوده و ۳۲۰  هزار نفر از بیکاران کاسته و نرخ بیکاری به ۱۰.۶ برسد.

رئیس سازمان برنامه  و بودجه کشور در پایان گفت: در ارتباط با مسئله بهبود روند رشد اقتصاد هر چند رشد اقتصادی مطلوب نبود، ولی این نرخ با نفت در سه ماهه اول و دوم منفی ۱۰ درصد بود که در سه ماهه سوم و چهارم سال به منفی ۱.۸ درصد رسید. رشد اقتصاد بدون نفت که منفی یک بود به ۰.۸+ رسید.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۳:۱۶ ۱۸ فروردين ۱۳۹۹
اگر تحریم ها برداشته شود واریزی به خزانه ،چندین برابر فعلی خواهد شد.
ناشناس
۱۲:۱۹ ۰۹ فروردين ۱۳۹۹
چجوری درصد حساب کردی که همه بیکارن؟
ناشناس
۰۱:۱۰ ۰۵ فروردين ۱۳۹۹
درست هست