سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

سخنگوی قوه قضاییه مطرح کرد؛

برخورد قاطع دستگاه قضا با محتکرین و شایعه سازان در شرایط شیوع کرونا در کشور/ یقه آمریکایی‌ها را رها نمی‌کنیم

سخنگوی قوه قضائیه گفت: تحریم‌هایی که آمریکا علیه ایران اعلام کرده است یک سیاست کاملا ظالمانه، ضد حقوق بشر، ضد حقوق مردم و برخلاف تمامی قواعد بین المللی است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه در گفتگوی تفصیلی پیرامون برخورد با محتکران اقلام بهداشتی، شایعه پراکنی در جامعه، تحریم‌های ظالمانه امریکا علیه ایران و وضعیت کنونی زندانیان توضیحاتی ارائه داد.

در ذیل مشروح این گفتگو امده است.

برخورد با محتکرین نیاز‌های کلیدی مردم در شرایط شیوع کرونا در کشور

با شیوع کرونا متاسفانه عده‌ای اقدام به احتکار کالا‌های پزشکی کردند، دستگاه قضا برای مقابله با این افراد چه اقداماتی انجام داده است؟ / قوه قضاییه چگونه با اشخاصی که حق عامه در زمینه مبارزه با کرونا را در معرض خطر قرار می‌دهند، برخورد می‌کند؟

امروز به لحاظ ابتلای جامعه جهانی به این ویروس و منجمله جمهوری اسلامی ایران، ما شاهد صحنه‌هایی هستیم که برخی از آنها، ناپسند و خلاف ضوابط و مقرارت قانونی است و قوانین و مقررات جهموری اسلامی ایران برخی از این امور را جرم شناخته و برای مرتکبین این اقدامات ناشایست مجازات در نظر گرفته است، از جمله این اقدامات احتکار مایحتاج عمومی مردم و عدم عرضه آنچه که امروز جامعه به آن نیاز دارد، به عنوان اولین قدم جهت رسیدگی سریع و قاطع با این پدیده نامطلوب، در واحد‌های قضایی شعب ویژه‌ای را تشکیل دادیم و اعلام کردیم مجازات این قبیل از جرم‌ها بایستی مجازات بازدارنده باشد ونتیجه دادرسی‌ها باید اعلام عموی شود.

به ضابطین دستگاه قضایی اعلام کردیم بایستی انبارها، مخفیگاه‌ها و هرگونه محلی که احتمال انباشت مایحتاج امروز مردم هست را شناسایی بکنند و از مردم هم خواستیم در این خصوص اگر اطلاعی داشتند گزارش دهند لذا بهترین منابع، منابع مردمی هستند و در این تامل و هماهنگی همه جانبه موفق شدیم مصادیق قابل توجهی ازاین اعمال خلاف قانون را شناسایی بکنیم و هم مفسدسن و مرتکبین این اعمال رو شناسایی کنیم که حدود ۶۰ نفر از این قبیل از افراد فقط در تهران شناسایی و روانه زندان شدند و پروند‌های آن‌ها در دادسرا رسیدگی شده وهم اکنون نوبت برگزاری دادگاه آنهاست، برخی جلسات دادگاه هم برگزارشده و در سایر استان‌ها و شهرستان‌های دیگر هم به همین شکل است.

ضمن اینکه مردم ما در این موضوع شیوع کرونا صحنه‌های بسیار زیبایی را آفریدند، از جمله خدمات جامعه پزشکی، خدمات نیرو‌های مسلح، خدمات گروه‌های جهادی از حوزه‌های علمیه و ... گرفته که به کمک مردم آمدند، معدود مواردی از این اعمال مجرمانه را هم شاهد بودیم که بصورت کاملا مجدانه قوه قضاییه ورود پیدا کرده و عوامل ارتکاب این اعمال رو تحت تعقب قرار داده است.

مقابله و برخورد قاطع با شایعه سازان در فضای سلامت کشور

اکنون ما شاهد شایعه پراکنی‌های بسیاری درباره شیوع کرونا در کشور هستیم، واکنش دستگاه قضا به این موضوعات چیست؟

موضوع حقوق عامه از موضوعات مهم و محوری نظام قضایی جمهوری اسلامیست، در قانون اساسی جمهوری اسلامی حقوق عامه در بخش‌های مختلف من جمله در ارتباط با محیط زیست، منابع طبیعی، خانواده و سلامت شهروندان مورد توجه قرار گرفته است و برای این موضوع در نظام قضایی ما علاوه بر آنکه همه دادستان‌ها را بعنوان مدعی العموم مامور پیگیری حقوق عامه می‌دانیم در دادستانی کل کشور معاونتی بعنوان معاونت دفاع و حمایت ازحقوق عامه ایجاد شده که این قبیل امور را رصد و پیگیری می‌کند، سلامتی مردم همیشه مهم بوده است، ولی این ایام به دلیل شیوع کرونا بر اهمیت آن افزده شده ما در باب دفاع از حقوق عامه یک همکاری وتامل بسیار مثبتی با وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی برقرار کردیم و یکی از اعضای عضو ستاد مقابله و مدیریت کرونا در سراسر کشور و ستاد ملی هستیم.

دادستان‌ها و قضات ما در سراسر کشور مامور شدند که در مصوبات این ستاد و اجرایی و عملیاتی شدن این مصوبات یاری کنند و آن دسته از افرادی که چه با احتکار چه با ارائه اخبار و اطلات غلط با شایعه پراکنی با فضا سازی سلامت و امنیت شهر وندان را به مخاطره می‌اندازند قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران بصورت ویژه و با تشکیل دادگا‌های اختصاصی این موضوعات را پیگیری می‌کند.

بیشترین راه علاج هوشیاری مردم ماست ما الحمدالله مردم هوشمندی داریم مردم آگاهی داریم مردم ما سره رو از ناسره و صحیح را از نا صحیح و اخبار واقعی را ازاخبار کذب به خوبی تشخیص میدهند

مردم ما گول تبلیغات مسموم را نمی‌خورند

واکنش قوه قضاییه نسبت به آمارسازی و تشویش اذهان عمومی توسط رسانه‌های غربی و عربی چیست؟

مردم اخبار واقعی را از اخبار کذب به خوبی تشخیص می‌دهند، مردم ما مردمی هستند که گول تبلیغات مسموم امپراطوری بزرگ رسانه‌ای دروغ پرداز را که توسط برخی از کشور‌های منطقه به نمایندگی از نظام سلطه شایعه پراکنی می‌کنند را نمی‌خورند. آن‌ها چه در رسانه‌های رسمی خودشان و چه به صورت ناشناخته در فضای مجازی خیلی تلاش و فضاسازی می‌کنند و از این فضای مدیریت نشده مجازی در کشور بهره برداری می‌کنند، ابتدایی‌ترین کار ما اعتماد به مردم است و اعتماد مردم ما به مدیران و خدمتگزارانی که در این جامعه برای آن‌ها خدمات رسانی می‌کنند و در کنارش برملا کردن این دروغ پردازی و رسوایی‌هایی که این‌ها به بار می‌آورند. این‌ها خیلی رسوا حرف می‌زنند خیلی مطالب ناشیانه‌ای را در جامعه القا می‌کنند که افراد به راحتی می‌توانند تشخیص بدهند ما هم در جهت رسوایی آن‌ها و هم در جهت مقابله آن‌ها اقداماتی را انجام داده ایم، ولی آن‌ها تلاش خودشان را می‌کنند.

"عرض خود می‌بری و زحمت ما می‌داری" آبروی آن‌ها می‌رود، اما این بی آبرویی آن‌ها زحماتی را هم برای ما به وجود می‌آورد، که بخش‌های مختلف اطلاع رسانی و رسانه ملی ما در این حوزه فعال هستند که مهمترین این فعالیت‌ها "آگاهی" است. همکاری‌هایی که برخی از عناصر داخلی با این رسانه‌های دشمن و رسانه‌هایی که خلاف مصالح کشور ما و خلاف امنیت مردم ما شایعه پراکنی می‌کنند، شناسایی شده و تحت تعقیب قرار گرفته و مجازات می‌شوند خیلی‌ها هم خودشان متوجه می‌شوند که چه اشتباهاتی را مرتکب شده اند و اظهار ندامت و پشیمانی می‌کنند.

تحریم‌های آمریکا علیه ایران نوعی جنگ اقتصادی است

توجه به شیوع کرونا در جهان و ادامه جنگ اقتصادی آمریکا علیه ایران، قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران چگونه به این جنگ در محافل بین المللی پاسخ می‌دهد؟

تحریم‌هایی که آمریکا علیه ایران اعلام کرده است یک سیاست کاملا ظالمانه، ضد حقوق بشر، ضد حقوق مردم و برخلاف تمامی قواعد بین المللی است. این که یک جامعه را آن هم مردمی با فرهنگ بویژه در حوزه مسائل اقتصادی و دارویی زیر فشار تحریم قرار بدهند این نوعی تروریسم اقتصادی و جنگ اقتصادی است که آمریکا علیه ایران رقم زده است.

البته این هم جنگی است که آغازش امروز نیست. با پیروزی انقلاب، ما در این میدان وارد نبرد با آمریکا شده ایم و آمریکا تحریم‌های متعددی را علیه ما اعلام کرده است. قدیمی‌تر‌ها و نسل‌های دهه اول انقلاب یاد شان هست که در برابر تحریم آمریکا امام راحل فرمودند: "ما را از تحریم نترسانید ما ملت رمضانیم" این حرف امامی است که بیش از سی سال قبل رحلت کردند. در دوران امام، ما این تحریم‌ها را داشتیم منتهی تحریم‌ها تشدید شده است.

مخاطب تحریم‌های آمریکا مردم ایران هستند/ تحریم اقتصادی علیه نیرو‌های مسلح ما نیست

تحریم‌ها الگو‌های جدیدی را پیاده سازی کرده اند و مخاطب این تحریم‌ها هم در اصل در حوزه اقتصادی و دارویی مردم هستند. تحریم اقتصادی علیه نیرو‌های مسلح ما نیست، نیرو‌های مسلح ما امروز جزء مقتدرترین نیرو‌های مسلح منطقه و بلکه در زمره کشور‌های دارای توانمندی‌های دفاعی بسیار خوبی است.

این تحریم‌ها علیه نیرو‌های مسلح و بخش‌های مرتبط در این حوزه نیست، بلکه علیه مردم اعمال شده است یک اقدام کاملا ضد بشری است. بدتر از این تحریم دو اقدام دیگر آمریکاست، یکی همراه کردن ظالمانه برخی از کشور‌های اروپایی با خودش و تبلیغات رسانه‌ای سنگین و داعیه حقوق بشر که جنایت علیه بشریت شکل می‌دهند و ادعای حقوق بشری هم مطرح می‌شود.

ما در داخل کشورمان از این فرصت استفاده می‌کنیم همانگونه که در حوزه علم، تکنولوژی و دفاعی توانستیم خودکفا شویم، مطمئن باشند ما در این حوزه هم از این گردنه عبور خواهیم کرد، اما یقه آمریکا را رها نخواهیم کرد. در جنایات مختلفی هم یقه او را رها نخواهیم کرد.

چه در جنایاتی که در تحریم‌های ظالمانه اقتصادی و دارویی علیه مردم ما اعمال کرده اند و چه در جنایت جنگی که سردار سلیمانی را به عنوان یک قهرمان مبارزه با تروریسم به شهادت رساند، چه در جنایت‌های دیگری که در تحمیل جنگ نظامی علیه ما در از بین بردن خیلی از زیرساخت‌های ما در دوران دفاع مقدس انجام داده اند، بدانند ما یقه آمریکایی‌ها و سردمداران آن‌ها را چه در مجامع بین المللی و مهمتر از آن در نزد افکار عمومی رها نخواهیم کرد.

مطمئن باشند که صدای مظلومیت مردم ایران را به گوش جهان خواهیم رساند. طبل رسوایی نظام سلطه را بر زمین خواهیم زد و رسوا خواهد شد. هم در مجامع بین المللی با همکاری وزارت امور خارجه معاونت امور بین الملل و ستاد حقوق بشر قوه قضائیه این موضوعات را فریاد زده ایم و فریاد خواهیم زد و هم در مجامع داخلی خودمان که به موجب صلاحیت‌هایی که قانونگذار به ما داده است این موضوع را تعقیب می‌کنیم و انشاءالله رها نخواهیم کرد.

برخورد قاطع دستگاه قضا با محتکرین و شایعه سازان در شرایط شیوع کرونا در کشور/ مخاطب تحریم‌های آمریکا مردم ایران هستند/ صدای مظلومیت مردم ایران را به گوش جهان خواهیم رساند؛ یقه آمریکایی‌ها را رها نمی‌کنیم/ بن سلمان پایش را از گلیمش درازتر کرده است

بن سلمان پایش را از گلیمش درازتر کرده است/ حقوق بشر در عربستان تعریفی ندارد

واکنش قوه قضاییه به اظهارات محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی که مدعی شده بود وضع حقوق بشر در ایران نگران کننده است چیست؟؟

من معتقدم که ایشان پای خودش را از گلیمش درازتر کرده است در قد و قواره و اندازه‌ای نیست که بخواهد نسبت به یک ملت و یک حکومت و یک فرهنگ غنی برگرفته از اسلام و فرهنگ ایرانی اظهار نظر بکند و ما به هیچ عنوان اجازه مداخله به این قبیل عناصر در موضوعات داخلی خودمان نمی‌دهیم. اما به ایشان می‌گوییم که که یک نگاهی به اطراف خودش بکند، ببیند آیا در کشور خودش خبری از حقوق بشر هست مردمی که یک انتخابات نداشته اند، مردمی که همه عنان آن کشور در اختیار یک خانواده که نه، برخی از اعضای یک خانواده است.

اشاره‌ای بکند که برخی از خود خاندان عبدالعزیز الآن کجا هستند؟ آیا در مورد آن‌ها حقوق بشر رعایت می‌شود؟ اصلا برخی از آن‌ها ناپدید هستند کسی از آن‌ها خبری ندارد. مردم ما یادشان نرفته است جنایتی که ایشان درباره خاشقچی انجام داد و در جنایتی که در به شهادت رساندن جمع زیادی از زائران بیت الله الحرام در حج انجام داد. این‌ها بهتر است همان کوته بینی خودشان و همان دایره خودشان را ببینند که چه می‌گذرد و شنوندگان کلام ایشان را هم به ملاحظه اطراف خود این شخص و اطرافیانش ارجاع می‌دهیم.

درخصوص خطر اپیدمی کرونا در زندان ها، جمهوری اسلامی ایران چه تدابیری اندیشیده است؟

صحت و سلامت همه شهروندان ما اعم از گروه‌های مختلف، برای ما اهمیت دارد. معتقدیم که مجرم اگر جرمی انجام داده باید مجازات عمل مجرمانه خودش را ببیند، اما همین شخص در دوران تحمل مجازات، حقوقی دارد و باید حقوقش مراعات شود و امروز ادعا می‌کنیم در زندان‌های جمهوری اسلامی ایران اوضاع صد درصد تحت کنترل است و ما با استقرار تیم‌های پزشکی متعدد، هم از حوزه بهداشت و درمان خودِ زندان وهم کمک و مساعدتی که وزارت بهداشت و درمان جمهوری اسلامی انجام داده بهترین خدمات پیشگیرانه و درمانی را در حوزه‌های مختلف داریم به زندانیان ارایه می‌دهیم. امروز با تدبیر قوه قضاییه جمع زیادی از زندانیان به مرخصی آمده اند که این‌ها خود بهترین شاهدانی هستند که می‌توانند گویای این باشند که در زندان چه کار‌هایی برای سلامت آن‌ها انجام شده است.

چه تعداد از زندانیان به مرخصی رفته اند؟ آیا نگران سلامتی زندانیان باقی مانده نیستید؟

در روز‌های اخیر به ۸۵ هزار زندانی مرخصی داده ایم. همه زندانیان در کمال سلامت هستند. حتی این‌هایی که وقتی خواستند به مرخصی بروند مورد آزمایش قرار گرفته اند که وقتی به آغوش خانواده برمی گردند، خانواده‌های آن‌ها نگران نباشند که فرد با ابتلای به بیماری بر می‌گردد. علاوه بر آن موقع بازگشت این‌ها به زندان مجدد تحت کنترل و مراقبت قرار می‌گیرند که نکند این فرد در بیرون، جامعه، تجمعات، در بازار و کوچه و خیابان مبتلا به این ویروس شده باشد و آن را با خودش به زندان منتقل بکند. بهترین مراقبت‌های بهداشتی در زندان‌های جمهوری اسلامی درحال انجام است.

شما ببینید در همین ایام در زندان‌های کشور‌هایی که این ویروس منتشر شد، چه اتفاقی افتاد، برخی از زندان‌ها شورش کردند و برخی زندان‌ها تلفات دادند. زندانیان ما با کمال آرامش و با رعایت ضوابط و مقررات قانونی و در کمال سلامت، جمعی از آن‌ها از امتیاز مرخصی استفاده کردند و برخی که باقی مانده اند، اوضاع و احوال آن‌ها از ابعاد مختلف تحت رصد است تیم‌های پزشکی در حرفه‌های مختلف به ویژه در حوزه بیماری‌های عفونی و ویروس شناسی اکنون در زندان‌ها فعال هستند و ما به صراحت اعلام می‌کنیم که هیچ جای نگرانی برای سلامتی زندانیان در درون زندان‌ها وجود ندارد.

وضعیت زندانیان امنیتی چگونه است؟ آیا برای برخی زندانیان درخصوص مرخصی استثنائاتی قایل می‌شوید؟

مرخصی‌ها شامل همه گروه‌ها شده و از جمله زندانیانی که ما از آن‌ها به زندانیان امنیتی تعبیر می‌کنیم. بیش از ۵۰ درصد آن‌ها در این ایام از مرخصی نظام قضایی جمهوری اسلامی بهره‌مند شده اند. ما استثنایی هم برای مرخصی زندانیان قایل هستیم و آن زندانیانی است که آزاد بودن آن‌ها برای امنیت شهروندان خطر آفرین است. ما اجازه نمی‌دهیم که در این قالب زندانیان ومجرمان حرفه‌ای و خطرناک مانند سارقان مسلح، سارقان سابقه دار، کسانی که مرتکب جرایم آدم ربایی و کلاهبرداری‌های متعدد شده اند و اموال جمع زیادی از مردم را به یغما برده اند، به مرخصی بروند.

این‌ها از این حیث که، چون آزادی آن‌ها برای امنیت سایر شهروندان مخاطره آمیز است، نباید به مرخصی بروند، اما کسانی که آزادی و استفاده آن‌ها از مرخصی توام با مخاطره نیست، آن‌ها به مرخصی می‌روند همان طور که درخصوص زندانیان امنیتی اشاره کردم حدود ۵۰ درصد به مرخصی رفته اند و برخی از آن‌ها مصاحبه کرده و پیام دادند و تشکر و اظهار ندامت کرده اند از اعمال و رفتار گذشته خود، تعامل ما با این بخش تعامل کاملا سازنده است ما به دنبال باز اجتماعی شدن این افراد هستیم و به دنبال این هستیم که کاری کنیم شرایط زندگی سالم اجتماعی برای زندانیان ما فراهم شود واین مرخصی، کمک‌ها و این امتیازاتی که جمهوری اسلامی ایران به زندانیان می‌دهد همه در راستای این است که ما بتوانیم آن‌ها را باز اجتماعی کنیم، چون دیر یا زود دوران محکومیت آن‌ها تمام می‌شود و باید بیایند در این جامعه و کنار مردم زندگی کنند و انشاالله که بتوانیم در این ماموریت به گونه‌ای رفتار کنیم کسی که آزاد می‌شود دیگر برای جامعه مخاطراتی نداشته باشد.

نظر شما در خصوص درخواست آمریکا از ایران برای آزادی زندانیان امنیتی این کشور با توجه به شرایط موجود چیست؟

ما معتقدیم که هرکسی که مرتکب جرمی شده است، فارغ از ملیت، نژاد و قومیت باید مجازات عمل مجرمانه خود را تحمل کند. ما در اعمال قانون و اجرای مجازات نسبت به مجرمین اصلا نظری به تابعیت کشورشان نداریم. نگاه می‌کنیم جرمی انجام داده یانه و اگر جرمی انجام داده عنوان مجرامانه و مجازات آن چیست؟ ما بر اساس قانون و برمبنای عناوین اتهامی و مجرمانه، رسیدگی‌های قضایی را انجام می‌دهیم و در این بین برخی از اتباع کشور‌های بیگانه هم علیه جمهوری اسلامی ایران و یا علیه شهروندان ما مرتکب جرم شده اند که مجازات اعمال مجرمانه خودشان را تحمل می‌کنند. ما حرف مان فقط اجرای قانون است و هیچ سخنی بجز اجرای قانون با این قبیل از ادعا‌ها نداریم.

منبع: العالم

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.