به گزارش خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان، در سالهای اخیر ناسا هزینههای گزافی از دولت آمریکا برای انجام ماموریتهای فضایی مختلف دریافت کرده است و اکنون به دلیل همه گیر بیماری Covid-۱۹ در اثر ویروس کرونا بسیاری از ماموریتهای به حالت تعلیق درآمده است.
بسیاری از کارکنان ناسا و دیگر سازمانهای فضایی درکشورهای مختلف جهان به صورت دورکاری به انجام کارهای خود میپردازند.
یکی دیگر از ماموریتهای فضایی بسیارمهم ناسا، راه اندازی و پرتاب تلسکوپ فضایی فوق پیشرفته جیمز وب است که این روزها به دلیل شیوع و گسترش ویروس کرونا ساخت آن به حالت تعلیق درآمده است.
انواع وسایل و تجهیزات فضایی درآزمایشگاههایی ویژه ساخته میشوند تا بدون هیچ گونه آلودگی زمینی به فضا ارسال شوند و کلیه تیمهای سازنده همیشه باید با ماسک، لباس محافظ و دستکش استفاده کنند.
بیشتر بخوانید: نگرانی ناسا از انتقال کرونا به ایستگاه فضایی؛ فضانوردان حاملان خاموش کرونا به فضا
ماموریت سفربه کره ماه که با نام ماموریت آرتمیس نامیده میشود و کارشناسان امیدوار هستند پس از انجام آزمایشهای لازم برروی موشک فضایی sls بتوانند کپسول فضایی اوریون همراه فضانوردان را برسطح کره ماه فرود بیاورند.
با توجه به شیوع و گسترش بیماری در اثر ویروس کرونا، ساخت تجهیزات سخت افزاری کپسول فضایی به حالت تعلیق درآمده است و اکنون کارشناسان به صورت دور کاری به تجزیه و تحلیل دادهها و انجام برنامه نویسی رایانهها میپردازند.
درکنار ماموریتهای فضایی جدید و تجهیزات دردست ساخت، کارشناسان ناسا مجبور به نگهداری و پشتیبانی از ماموریتهای فعال فضایی مانند مریخ نورد کنجکاوی، ماهواره ها، کاوشگرها و تلسکوپهای فضایی، چون تلسکوپ فضایی هابل هستند تا بدون بروز خطای نرم افزاری یا سخت افزاری به ادامه ماموریت خود بپردازند.
ناسا اعلام کرده اند با توجه به حساسیت بسیار زیاد برخی ماموریتها و نیاز به استفاده از سیستمهای نرم افزاری ویژه، امکان دورکاری تمامی کارکنان امکان پذیر نیست و هر گروه کنترلی با تعدادی از نیروها در محل کار به ارزیابی وضعیت ماموریتها میپردازند.
منبع:Space
انتهای پیام/