سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

همتی:

اعلام برنامه‌های بانک مرکزی برای جهش تولید/مهار تورم هدف اصلی در سال ۹۹

در این راستا چند محور را به عنوان برنامه ی اجرای سیاست های اقتصادی برنامه ریزی کرده ایم که تا چند روز آینده جزئیات آن را مشخص خواهیم کرد

به گزارش خبرنگار بورس،بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی ضمن تبریک سال نو اظهار کرد: همانطور که مردم می‌دانند بانک مرکزی به عنوان متولی سیاست های ارزی و پولی وظیفه مهمش این است که محیطی را فراهم سازد تا سیاست های اقتصاد کلان شفاف , پیش بینی پذیر و از همه مهم تر ریسک سرمایه گذاری تولید قابل مدیریت باشد.

رئیس کل بانک مرکزی افزود: در این راستا چند محور را به عنوان برنامه ی اجرای سیاست های اقتصادی برنامه ریزی کرده ایم که تا چند روز آینده جزئیات آن را مشخص خواهیم کرد تا بتوانیم در راستای صحبت های مقام معظم رهبری در خصوص جهش تولید گام موثری را برداریم.

او بیان کرد: نخست مهار تورم و کنترل سطح عمومی قیمت ها که بسیار مهم است دوم تامین اعتبار لازم برای بنگاه ها در قالب زنجیره‌ی تولید برای افزایش ظرفیت تولیدی کشور است.

همتی تاکید کرد: هدف اصلی ما آن است که نخست اعتبارات را به بخش مولد اقتصاد برسانیم و دوم مدیریت بازار ارز و تسهیل تامین ارز برای کارخانه هایی که نیاز به مواد اولیه و واسطه ای دارند و سوم که از همه مهم تر است تضمین رقابت پذیری اقتصاد و توسعه صادرات با تثبیت نرخ حقیقی موثر ارز که این امر خیلی مهم است به علت آنکه ما باید مانع واردات شویم وسبب توسعه صادرات در کشور شویم چهارم توسعه عملیات بازار باز است.
 
این مقام مسئول بیان کرد: در جهت کنترل نرخ سود به علت آنکه حمایت از سرمایه گذاری و نرخ رشد اقتصادی که دولت برنامه دارد ما نیاز داریم که نرخ سود را در بازار خصوصا در ارتباط با اوراق که دولت برای تامین منابع متتشر می کند را مدیریت کنیم.

رئیس بانک مرکزی تصریح کرد: با این کار می توانیم به دولت کمک کنیم تا روند تشکیل سرمایه‌ی ثابت ناخالص داخلی را اصلاح کند به علت آنکه دراین امر در چند سال اخیر موفقیت چشم گیری را بدست نیاورده است پنجمین هدف ما ممانعت ورود بانک ها به فعالیت های سفته بازانه وتشدید تمرکز برسیاست های احتیاطی بانک ها است در واقع هدف اصلی ما این است که مشستریان بانک ها نتوانند از آن ها به عنوان پول شویی و سفته بازی استفاده کنند.

او گفت: ششمین هدف تداوم اصلاح تراز نامه ی بانک ها برای آزاد سازی منابع آنها در جهت سرمایه گذاری و تجدید ساختار کشور است و در ادامه باید مانع از ورود وردات بدون ارز شویم به علت آنکه این موضوع خودش تشویق واردات وقاچاق کالاهای نهایی است که این امر خودش نابود کننده‌ی تولید ملی است.

حل مشلات تقاضا در کشور تا چند ماه آینده

همتی افزود: درطول دوسال اخیر قدرت خرید مردم کاهش یافته است که این امر به خصوص در دوران شیوع ویروس کرونا شدت یافته است که ما در این راستا برنامه ‌ریزی کرده ایم تا بتوانیم ازطریق تامین اعتباربرای خرید به خصوص خریدهای اعتباری بتوانیم تقاضا هم در جامعه تحریک کنیم تا واحد های تولیدی که به وروند تولیدی بازمی گردند بتوانند کالاهایشان را در داخل کشور به فروش برسانند.

رئیس بانک مرکزی گفت: مشوق هایی را در جهت صادرات تولیدات تولیدکنندگان بکارخواهیم گرفت که دراین راستا می توان به گردش وبازگشت ارزهایشان از خارج کشور اشاره کرد مطمئنن با این برنامه ریزی ها می‌توانیم عملی را انجام دهیم تا تولید کنندگان کالاهای خود را هم در داخل کشور و در خارج از کشور به فروش برسانند.

اقداماتی در راستای اصلاح نظام بانکی

او در پاسخ به این سوال که درخصوص اصلاح بانکی که درسال ۹۸ به درستی صورت نگرفت وجامعه‌ی عمل بر این طرح پوشانده نشد و همین امر سبب شد تا ما تاثیر این موضوع را بر رونق تولید مشاهده کنیم برای اینکه این اتفاق درسال ۹۹ در تولید بازهم رخ ندهد ما باید چه کنیم؟ بیان کرد: سه مورد از محور‌هایی که در سال ۹۹ در نظر گرفته شده است در راستای اصلاح نظام بانکی است آن موردی که شما درخصوص سال ۹۸ عرض کردید به این گونه نیست به خاطر آنکه ما در سال ۹۸ چندین برنامه را به صورت موفقیت آمیز در اصلاح نظام بانکی به شکل درستی انجام گرفت که دراین مورد میتوان به تراز نامه‌های بانکی اشاره کرد.

همتی افزود: آن چیزی که در این مسئله بسیار مهم است این است که این طرح‌های در نظر گرفته شده ظرف یک تا دو سال تحقق پیدا نخواهد کرد.

او بیان کرد: این مسئله‌ای که اشاره کردم در خصوص آنکه تا ما برنامه‌ ای را اجرا کنیم تا مانع آن شویم که بانک‌ها منابع خود را به سمت سفته بازی ببرند و ترازنامه‌های آن‌ها را اصلاح کنیم برای آن است تا بانک‌ها منبعشان از دارایی نبوغی ودارایی‌هایی که مانده و فریز شده آزاد شوند این برنامه‌ی های‌ است که بانک مرکزی از سال ۹۸ شروع کرده است و امسال هم ادامه خواهد داد.

او گفت: بانک مرکزی با تشدید و تمرکز بر سیاست‌های احتیاطی اقداماتی را خواهد داد تا بانک‌ها به سمت تولید مولد و کمک به رونقی باشد که همه مردم در جامعه انتظار آن را دارند.

انتهای پیام/
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.