به گزارش گروه بینالملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، شیوع ویروس کرونا در فلسطین اشغالی سایه سنگین خود را بر اقتصاد اسرائیل گسترده و خسارتهای فراوانی به آن وارد آورده است. این در حالی است که بخش بهداشتی این رژیم حال و روز بهتری ندارد و از کمبود شدید کادر درمانی و تجهیزات پزشکی رنج میبرد.
سرعت افزایش مبتلایان به ویروس کرونا در اسرائیل، باب مناقشه را درباره توانایی دستگاههای پزشکی، درمانی و بیمارستانها برای مقابله با این روند رو به رشد باز کرده است.
بنابر گفتههای ناظران، دادههای نگران کننده درباره شمار مبتلایان و شرایط جسمانی آنان به خوبی نشان میدهد که وزارت بهداشت اسرائیل هرگز آماده مقابله با شیوع یک بیماری مسری نبوده است؛ مسئلهای که باعث شد با انتقادات گستردهای روبرو شود، بویژه در سایه گزارشهایی که از کمبود شدید کادر پزشکی و تجهیزات و لوازم درمانی حکایت دارد.
اما بنا به گفته کارشناسان، آنچه بیش از هر چیز دیگری باعث نگرانی است، صحبتهای پزشکانی است که میگویند وزارت بهداشت اسرائیل برای سناریوی خطرناکتر آماده میشود، سناریویی که بر اساس آن، ممکن است شمار مرگ و میر در اسرائیل بر اثر کرونا به هزاران نفر برسد.
تدابیر اتخاذ شده برای جلوگیری از شیوع کرونا، خسارتهای بزرگی را بر اقتصاد اسرائیل در بخشهای مختلف آن تحمیل کرده است، به گونهای که به گفته کارشناسان اقتصادی، میزان خسارتها به ۹۰ میلیارد شکل رسیده است، البته این احتمال وجود دارد که این خسارتها به ۱۵۰ میلیارد شکل برسد.
روزنامه عبری زبان یدیعوت آحارونوت اشاره کرد که نزدیک به ۴۰۰ هزار اسرائیلی تا پایان ماه کنونی میلادی به مجموع بیکاران اضافه خواهند شد و در نتیجه هزینههای اختصاص یافته به بیکاری در ماه آینده به ۵۳۲ میلیون دلار خواهد رسید.
این در حالی است که برآوردهای سازمان تامین اجتماعی اسرائیل حاکی از آن است که احتمالا شمار بیکاران در اسرائیل به بیش از یک میلیون نفر برسد.
در سایه اختلاف موجود بین وزارت بهداشت و وزارت دارایی این رژیم درباره تشدید تدابیر اتخاذ شده و تاثیر آن بر اوضاع اقتصادی، نگاهها به احتمال اعلام تعطیلی عمومی در اسرائیل در تلاش برای کنترل ویروس کرونا معطوف شده است و این به منزله تشدید بحران اقتصادی و معیشتی خواهد بود.
انتهای پیام/