سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگاران جوان گزارش می‌دهد؛

نابودی جنگل‌ها نفس زمین را می‌گیرد

جنگل‌ها و منابع طبیعی از سرمایه‌های مهم زمین محسوب می‌شوند که در حفظ محیط زیست و حیات وحش و سلامت بشر نقش بسزایی دارند.

به گزارش خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، جنگل‌ها یکی از سرمایه‌های مهم جهان و طبیعت هستند، سرمایه‌ای که نقش بسزایی در حفظ و تعادل زیست محیطی و سلامت بشر و حیات وحش دارد. اهمیت و تأثیر جنگل‌ها در زندگی و حقیقت بشر بر همگان مشخص و اجتناب ناپذیر است، بنابراین هر گونه آسیب و خللی در حیات و بقای این سرمایه سبز سبب برهم ریختن جهان خواهد شد و ممکن است مخاطراتی به همراه داشته باشد که قابل جبران نخواهد بود.

حفاظت از جنگل‌ها و مراتع، سلامت گونه‌های جانوری و پرندگان را به همراه دارد و همچنین مانع از بروز سیل و حوادث طبیعی می‌شود.

این موهبت و سرمایه الهی مدتی است که به دلیل سودجویی بشر دستخوش تغییرات زیادی شده است.

بر اساس آمار جهانی منتشره طی یک سال گذشته بیش از یک میلیون و ۱۲۱ هکتار جنگل در جهان بر اثر حوادث طبیعی و انسانی از بین رفته‌اند و در همین مدت بیش از یک میلیون و ۵۰۲ هزار هکتار زمین زراعی به دلیل فرسایش خاک نابود شده‌اند. همچنین ۲ میلیون و ۵۰۸ هکتار کویر زایی و بیش از ۲ میلیون و ۱۱۱ تن مواد شیمیایی تولید شده توسط صنایع در طبیعت رها شده است.

کمال سلطانی کارشناس محیط زیست در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه محیط زیست گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه ۹۰ درصد جنگل‌ها به دلیل عوامل انسانی نابود می‌شوند، اظهار کرد: جنگل زدایی بیشتر اوقات به دلیل استفاده یا فروش درختان قطع شده به عنوان سوخت یا چوب، محلی برای چراگاه دام، ساخت مزارع یا شهرک‌ها اتفاق می‌افتد.

وی افزود: بر اساس تحقیقات جهانی جنگل زدایی دومین عامل گرمایش جهانی است که خطرات زیست محیطی زیادی را به همراه دارد.

او در ادامه بیان کرد: بر اساس آمار‌های جهانی منتشره از آغاز سال ۹۸ تا کنون حدود ۸۰۶ هزار و ۴۶۳ هکتار جنگل در دنیا به دلایل مختلف نابوده شده است، همچنین حدود یک میلیون و ۸۶۱ هزار و ۲۴۶ هکتار کویر زدایی در جهان اتفاق افتاده است.

جنگل‌ها علاوه بر اینکه تأثیر مهم در سلامت اکوسیستم دارند، از لحاظ اقتصادی نیز برای هر کشوری اهمیت دارند و بر اساس آمار می‌توان گفت کشور روسیه بزرگترین جنگل را در بین سایر کشور‌ها داراست، کشور برزیل نیز از جنگل‌های انبوه آمازون برخوردار و منطقه جنگلی برزیل تقریبا ۵۶درصد از این کشور را در بر گرفته است و می‌توان گفت کشور چین و استرالیا علی رغم مساحت خود از جنگل کمتری برخوردارند.

در ایران نیز خبر‌های زیادی مبنی بر نابودی جنگل‌ها به گوشمان می‌رسد، آتش زدن جنگل‌ها و مراتع یا آسیب به محیط زیست امروزه نفس زمین را تنگ کرده است، علاوه بر این آلودگی پلاستیکی بیش از هر چیز دیگری محیط زیست ما را تهدید می‌کند و بنابر آمار اعلام شده از سوی سازمان حفاظت محیط زیست سالانه بیش از یکصد میلیون تن پلاستیک در دنیا تولید می‌شود که با رهاسازی آن‌ها در محیط پیرامون، به عنوان قاتل خاموش طبیعت شناخته شده اند.

هر تکه از پلاستیک ۱۰۰ تا ۵۰۰ سال طول می‌کشد که تجزیه شود، بنابراین آلودگی‌ پلاستیکی موضوع دیرینه‌ای است که طبیعت کمابیش با آن درگیر است، موضوعی که شاید برای مقابله با آن نیازمند آموزش و اطلاع رسانی است و فرهنگسازی برای کاهش مصرف پلاستیک و نایلون و رهاسازی آن در سطح طبیعت می‌تواند در جامعه گامی مثبت و موثر بگذارد.

با توجه به وابستگی حیات انسان به منابع محیط زیستی نیاز است تا به مسائل مربوط به حفاظت از محیط زیست توجه ویژه‌ای داشته باشیم و باید برای همگان این موضوع روشن باشد که در هر کشوری محیط زیست از اهمیت بالایی برخوردار است و نیاز است تا همه افراد در حفظ و نگهداری آن کوشا باشند.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.