سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

اسرار رفتار‌هایی از انسان که علم توضیحی برای آن‌ها ندارد

در این مقاله، برخی از اسرار رفتار‌های انسان را بیان خواهیم کرد که علم نمی‌تواند توضیحی برای آن‌ها بدهد. ده چیز که در مورد انسان‌ها درک نمی‌کنیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دانشمندان توانسته‌اند اتم را بشکافند، انسان‌ها را به کره ماه بفرستند و DNA‌های ساخته شده را کشف کنند، اما برخی از رمز و راز رفتار انسان‌ها است که آن‌ها به طور کامل توضیح برایشان ندارند. چرا خواب می‌بینیم، یکدیگر را می‌بوسیم، شرمنده می‌شویم و یا خجالتی هستیم؟ این‌ها همان رفتار‌های انسان‌ها هستند، که هنوز دانشمندان درباره ماهیت آن‌ها سرنخی پیدا نکرده‌اند. در این مقاله همراه وینوک باشید تا با اسرار این رفتار‌ها آشنا شوید.

 خجالت

تجربه حس ترس، راحت نبودن و یا دست پاچگی همه در خجالت است. زمانی که فردی نزدیک به شخصی است یا قصد نزدیک شدن به افراد دیگر، به ویژه در موقعیت‌های جدید و یا با افراد نا آشنا را داشته باشد خجالت است که خود را نشان می‌دهد. خجالت ممکن است از صفات ژنتیکی باشد، محیطی باشد که فرد در آن بزرگ می‌شود و همچنین از تجربیات شخصی می‌آید.

هنر

نقاشی، رقص، مجسمه سازی و موسیقی می‌تواند معادل دم طاووس زیبا هستند و خصلت بالقوه خوب هر فرد را نشان می‌دهد. با این حال، هنر همچنین می‌تواند ابزاری برای گسترش دانش و یا به اشتراک گذاری تجربه باشد.

به عنوان مثال، مطالعه‌ای از جفری میلر در دانشگاه نیومکزیکو نشان می‌دهد که زنان در زمانی که در اوج حس پرثمر بودن هستند خلاقیت را بر دستیابی به پول ترجیح می‌دهند. بعضی دیگر معتقدند که قدم گذاشتن در مسیر جستجوی تجربیات زیباشناسی به منظور تشویق ما برای یادگیری در مورد جنبه‌های مختلف جهان است که مغز ما زمان تولد آن را درک نخواهد کرد.

نوجوانی

نوجوانی مرحله گذر از مرحله فیزیکی و روانی انسان است که معمولا از دوره بلوغ تا بزرگسالی اتفاق می‌افتد. دوره نوجوانی بیشتر در ارتباط با سال‌های ۱۳ تا ۱۹ سالگی است. در این دوره هیچ فردی تاب تحمل رفتار‌های غیر قابل پیش بینی و رنج آور آن‌ها را ندارد. برخی معتقدند این دوران کمک می‌کند تا مغز ما خود را قبل از بزرگسالی سازماندهی مجدد کند یا اینکه قبل از قبول مسئولیت در رفتار تجربه کسب شود.

انگشت کردن درون بینی

طبق مطالعه انجام شده، از هر چهار نوجوانان یک نفر عادت کردن انگشت درون بینی را دارد که به طور متوسط چهار بار در روزاین عمل را انجام می‌دهد. عادتی غریب، اما رایج است که نوجوانان انگشتان خود را درون بینی می‌کنند و مایع درون آن را می‌خورند، که تقریبا هیچ مزیت تغذیه‌ای ندارد. پس چرا یک چهارم نوجوانان این کار را انجام می‌دهند؟ به طور متوسط چهار بار در روز؟ برخی فکر می‌کنند که این رفتار سیستم ایمنی را افزایش می‌دهد.

خرافات

خرافات یک باور غلط برای اعتقاد به رابطه علت و معلول ماورا الطبیعه است. این یعنی یک اتفاق بدون هیچ گونه فرایند فیزیکی به علت اتفاق دیگری منجر می‌شود که دو اتفاق را به هم مرتبط می‌کند. مانند طالع بینی، فال، جادوگری، و ... که با علم طبیعی تناقض دارند. عادت‌های غیر معمول، اما دلگرم کننده که هیچ معنایی در روند تکاملی ندارند. به نظر می‌رسد که مذهب با این رفتار ارتباط مستقیم دارد.

 نوع دوستی و از خود گذشتگی

انجام اعمال خوب بخشی از طبیعت انسانی است. آن‌ها در انجام این کار‌ها تصمیم گیرنده نیستند. نوع دوستی و از خود گذشتگی اصل یا تمرین نگرانی برای رفاه دیگران است. این فضیلت سنتی در بسیاری از فرهنگ‌ها است و جنبه اصلی سنت‌های مختلف مذهبی است.

اگرچه مفهوم “دیگران” که نگران آن می‌شویم می‌تواند در بین فرهنگ‌ها و ادیان متفاوت باشد. با همه اینها، هدف از کمک به دیگران چیست؟ آیا تضمین می‌شود که نفعی از آن دریافت کنیم. رابرت تیبورز از دانشگاه Rutgers در نیوجرسی عنوان می‌کند که انتخاب غریزی اجداد ما برای کمک به دیگران به نفع ما بوده است. اگر چه این گرایش در جهانی که ما در حال توسعه آن هستیم در حال نابودی است.

خندیدن

خنده واکنش غیر ارادی به محرک‌های داخلی یا خارجی است. خنده ممکن است از انجام کار‌هایی مانند غلغلک یا شنیدن داستان‌ها یا خاطرات طنز ناشی شود. این یک حالت دیداری از تعدادی از حالت‌های احساسی مثبت مانند خوشی، نشاط، شادی، آرامش روح و ... است.

در بعضی موارد ممکن است ناشی از اختلالات عاطفی متضاد مانند خجالت، پوزش، پریشانی یا خنده حسودانه شود. خنده باعث افزایش سطوح اندورفین و احساس خوب می‌شود و به ما در برقراری ارتباط با دیگران کمک می‌کند. از خنده می‌توان برای دور کردن مردم از مشکلات استفاده کرد.

سرخ شدن از روی شرم

این یک ویژگی منحصر به فرد انسان است. سرخ شدن، عملی ناخواسته بر روی چهره است که به دلیل خجالت یا استرس عاطفی ناشی می‌شود. همچنین این عمل از دوست داشتن و یا از نوعی تحریک عاشقانه نمایان می‌شود.

تصور می‌شود که این رفتار از فالیت زیاد دستگاه عصبی سمپاتیک است. چارلز داروین تلاش کرد توضیح دهد که چرا در سیر تکاملی ما زمانی که ما دروغ می‌گوییم سرخ می‌شویم که این عمل به دیگران درباره دروغ گفتن ما هشدار می‌دهد. او این رفتار انسان را خاص‌ترین و مهم‌ترین حالت انسان می‌داند. با این حال، برخی فکر می‌کنند که سرخ شدن عکس العملی در مقابل خشم از دیگران است که با گذشت زمان با احساسات دیگری مانند گناه و خجالت همراه شده است.

رویا

رویا، تجربه رو به رو شدن با تصاویر، صدا‌ها یا احساساتی است که در طول خواب می‌بینیم. رویا‌ها به ما در روند تکامل و تقویت احساساتمان بدون وجود استرس کمک می‌کنند. همچنین به کمک حافظه در حل مشکلات تاثیر دارند.

بهتر است پس از بیدار شدن از خواب فهرستی از کلمات و حلقه‌های مرتبط در رویا را بخاطر بیاوریم. اخیرا کشف شده است که ما حتی در خارج از REM sleep نیز خواب می‌بینیم. REM sleep یا خواب همراه با حرکات سریع چشم نوعی خواب است که در آن بدن در حالت خواب عمیق است، ولی واکنش مغز در حالت بیداری. در این حالت خواب‌ها و رویا‌ها شامل داستان‌های طولانی با احساسات بیشتری است، در حالی که رویا‌ها غیر از خواب همراه با حرکات سریع چشم اغلب درگیر تعاملات دوستانه است.

در تئوری سیگموند فروید عنوان می‌شود که خواب یا رویا بیان خواسته‌های ناخودآگاه ما است که به طور کلی در زمان بیداری دیده نمی‌شود. در واقع رویا به ما کمک می‌کند تا احساسات را پردازش کنیم. اما دلیل اینکه چرا ما آن‌ها را به صورتی عجیب و غریب می‌بینم درک نمی‌شود و به درستی درباره آن توضیح داده نشده است.

منبع: وینوک

انتهای پیام/

برچسب ها: دانستنی ها ، خواندنی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.