سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

امامزاده عینعلی و زینعلی کجاست؟

در این مقاله قصد داریم شما را با امامزاده عینعلی و زینعلی بیشتر آشنا کنیم.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، در تهران، امامزاده‌های زیادی وجود دارد. برخی از آن‌ها مشهورترند ولی امامزاده‌هایی هم هستند که محلی‌اند و در خارج از آن محل چندان شناخته شده و مشهور نیستند مثل امامزاده عینعلی و زینعلی که در محله‌ی پونک تهران آرام گرفته‌اند. در این مقاله قصد داریم شما را با این امامزاده بیشتر آشنا کنیم.

تاریخچه امامزاده عینعلی و زینعلی:
عینعلی و زینعلی از فرزندان امام سجاد(ع) هستند. امام‌زاده عینعلی (ع) در زمان شهادت ۷ یا ۱۱ ساله و امامزاده زینعلی ۱۳ یا ۱۵ ساله بوده‌اند که در این مکان به شهادت رسیده و توسط ارادتمندان به خاندان اهل بیت (ع) به خاک سپرده شده‌اند. تاریخ ساخت بنای این زیارتگاه به زمان فتحعلی شاه برمی‌گردد و بنای کنونی آن در سال ۱۳۳۷ به دست ناصر فرمانفرما ساخته شده است.

در سال ۱۳۷۶ توسط مرحوم فریدون پرهیزگار بازسازی و در سال ۱۳۸۰ ضریح جدیدی اثر استاد ابوالحسنی میبدی برای آن تدارک دیده شد که جایگزین ضریح چوبی مشبک قبلی گردید.

اینجا برخلاف امامزاده‎های دیگر، در بدو ورود خانم‎ها را مجبور نمی‎کنند که چادر سرشان کنند اما سبدی چادر کنار در ورودی گذاشته‌اند که هر کس خواست از آنها استفاده کند.

بنای امامزاده در وسط یک حیاط بزرگ و زیبا قرار دارد که درختان چنار کهن و قطوری در آن دیده می‌شود. در حیاط امامزاده، قبر‌های زیادی وجود دارد که اهالی این منطقه عزیزان خود را در آن به خاک سپرده‌اند در انتهای حیاط جایی که کم کم منظره بی‌نظیر پشت امامزاده آشکار می‌شود، ساختمان کوچکی می‎بینید که خود بقعه امامزاده است.

بقعه‌ی امامزاده از خارج به شکل مربع دیده می‌شود ولی از داخل هشت ضلعی است. وارد ساختمان امامزاده که می‌شوی، همانند بسیاری از اماکن مذهبی در ایران، برق آینه‌کاری‌ها چشمانت را می‌زند و توجهت را جلب می‌کند. یک‌سوم پایینی دیوار‌ها را سنگ مرمر تشکیل داده و بقیه‌ی دیوار‌ها تا سقف، آینه‌کاری است. یک ضریح کوچک چارگوش هم در وسط ساختمان قرار دارد که محل دفن دو برادر است.

درست جایی که حیاط امامزاده تمام می‎شود با منظره‎ای فوق‎العاده از دره پونک روبرو می‏‌شوید. جایی که سال‎های سال به آن بی‎اعتنایی شده بود و درختان در آن خود به خود رشد می‏‌کردند و یا خشک می‌‏شدند.

چگونه به امامزاده عینعلی و زینعلی برویم؟
- برای رفتن به امام زاده عینعلی و زینعلی (ع) می‌توانید از وسایل حمل و نقل عمومی استفاده کنید. اتوبوس های تندرو که از بزرگراه شهید اشرفی اصفهانی عبور می‌کنند مانند اتوبوس‌های خط پایانه آزادی - دانشگاه علوم و تحقیقات می تواند گزینه مناسبی برای رسیدن شما به این امامزاده باشد.

- شما می توانید با استفاده از خودروی شخصی نیز به امام زادگان عینعلی و زینعلی(ع) سفر کنید اما فراموش نکنید که در این محدوده پارکینگی وجود ندارد که برای پارک خودروی خود استفاده کنید.

آدرس امامزاده عینعلی و زینعلی:
استان تهران ـ شهرستان تهران ـ بخش ـ شهر تهران، میدان پونک، بزرگراه اشرفی اصفهانی، بلوار فلاح زاده، خیابان چارباغ، در امتداد رودخانه فرحزاد

منبع: بیتوته

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.