سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

گزارش/

سهمیه شاگرد اولی در کنکور کارشناسی ارشد شامل چه کسانی می‌شود؟

برای فارغ التحصیلان رتبه اول دوره کارشناسی در هر کدرشته محل، یک ظرفیت مازاد بر ظرفیت به نام سهمیه شاگرد اول در کنکور کارشناسی ارشد تخصیص داده می‌شود.

به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاهی گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، طبق قانون سازمان سنجش آموزش کشور، رتبه‌های اول دوره‌های کارشناسی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی می‌توانند ازین سهمیه استفاده کنند. به این ترتیب علاوه بر ظرفیت مندرج در دفترچه ارشد، ظرفیتی مازاد به فارغ التحصیلان رتبه اول دوره کارشناسی دانشگاه‌ها و مؤسسا ت آموزش عالی اختصاص داده می‌شود. با استفاده ازین قانون شانس قبولی داوطلب در دانشگاه‌های برتر بالاتر خواهد رفت.

علاوه بر ظرفیت مندرج در این دفترچه به ترتیب برای ظرفیت ۱ تا ۴ نفر، یک ظرفیت؛ برای ظرفیت ۵ تا ۹ نفر، دو ظرفیت و برای ظرفیت بیش از ۹ نفر، ۳ ظرفیت؛ در هر کدرشته محل (به جز کد رشته محل‌های بورسیه و شرایط خاص) به فارغ التحصیلان رتبه اول دوره کارشناسی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی اختصاص داده می‌شود.

حداکثر مدت تحصیل برای دانش آموختگان رتبه اول دوره کارشناسی پیوسته هشت نیمسال، برای دانش آموختگان دوره کارشناسی ناپیوسته چهار نیمسال است و ضمناً به لحاظ میانگین کل، داوطلب باید حائز بالاترین میانگین در مقایسه با دانشجویان هم رشته و هم ورودی در مؤسسه محل تحصیل خود باشد.


بیشتر بخوانید: نظام آموزش عالی؛ درنگ در سالی که گذشت و تدبیر برای سال پیش رو


این دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی هستند که از بین فارغ التحصیلان رتبه اول کلیه رشته‌های آموزشی خود در مقطع کارشناسی که حداکثر یک سال تحصیلی از زمان دانش آموختگی آن‌ها نگذشته باشد، فقط یک نفر را که بالاترین معدل کل را کسب کرده باشد در موعد مقرر به سازمان سنجش آموزش کشور معرفی کنند.

رتبه اول باید حد نصاب نمره علمی لازم (۹۰ %) (آخرین فرد قبولی را) احراز کند.  بر اساس مفاد آیین نامه، فرد باید در آزمون ارشد ثبت نام و شرکت کرده باشد.

بر اساس آیین نامه مزبور دانشجویان مقطع کارشناسی در دوره‌های نیمه حضوری و مجازی چنانچه از طریق آزمون سراسری این سازمان وارد دوره‌های فوق شده باشند، می‌توانند از تسهیلات رتبه اولی بهره‌مند شوند.

دانشجویان دانشگاه‌های علوم پزشکی، دانشگاه آزاد اسلامی و سایر دانشگاه‌ها و مراکز علمی غیر وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری نمی‌توانند از مزایای این آیین نامه بهره‌مند شوند. آن دسته از دانشجویان رتبه اول دوره کارشناسی که بر اساس کارنامه اولیه مجاز به انتخاب رشته نیستند، نمی‌توانند از مزایای این آیین نامه بهره‌مند شوند.

هر یک از فارغ التحصیلان رتبه اول، در گزینش نهایی ابتدا در هر یک از اولویت‌های انتخابی با سهمیه ثبت نامی و در صورت عدم قبولی، در امتیاز رتبه اول گزینش می‌شوند. بدیهی است چنانچه داوطلبی در اولویت اول در سهمیه ثبت نامی پذیرفته نشود و با امتیاز رتبه اول پذیرفته شود، اولویت‌های بعدی وی بررسی نخواهد شد. ضمناً در صورت عدم قبولی، وضعیت وی به همین ترتیب در سایر اولویت‌ها (در صورتی که داوطلب اولویت‌های بعدی را انتخاب کرده باشد) بررسی خواهد شد.

افرادی که با توجه به امتیاز رتبه اول پذیرفته نشوند، ادامه تحصیل آنان همانند سایر داوطلبان و از طریق شرکت در آزمون ورودی تحصیلات تکمیلی (دوره‌های کارشناسی ارشد ناپیوسته) سنوات بعد میسر خواهد بود؛ بنابراین فرد تنها یک بار می‌تواند ازین سهمیه استفاده کند.

این داوطلبان باید همانند سایر داوطلبان حدنصاب نمره علمی لازم را کسب کنند. اما تاثیر معدل برای این داوطلبان بدین صورت است که علاوه بر تاثیر ۲۰درصدی در کنکور، در صورتی که ۹۰ درصد نمره آخرین فرد قبولی در یک دانشگاه را کسب کنند، در آن دانشگاه پذیرفته می‌شوند. به همین علت تاثیر معدل در کنکور کارشناسی ارشد برای داوطلبان شاگرد اول متفاوت خواهد بود.

داوطلبان لازم است حداقل معدل کارشناسی ۱۲ را برای شرکت در آزمون کارشناسی ارشد داشته باشند. تاثیر معدل "الف"  بدین صورت است که اگر داوطلب ۹۰ درصد نمره آخرین فرد قبول‌شده در یک دانشگاه را کسب کند، در آن دانشگاه پذیرش می‌شود.


بیشتر بخوانید: دانشجویان موفق چگونه مطالعه می‌کنند؟


براساس آیین نامه مذکور افراد حائز شرایط زیر، حداکثر تا یک سال تحصیلی پس از زمان دانش آموختگی (و صرفاً برای یک بار) در صورت ثبت نام کنکور ارشد و شرکت در آزمون و کسب حدنصاب علمی حداقل ۹۰% نمره آخرین فرد پذیرفته شده در هر کدرشته محل توسط سازمان سنجش به یکی از دانشگاه‌ها معرفی می‌شوند.

شرایط سهمیه رتبه‌های برتر در کنکور ارشد

۱- برگزیدگان رتبه‌های اول تا پانزدهم مرحله نهایی المپیاد‌های علمی دانشجویی.

۲- دانشجویان نمونه کشوری در دوره کارشناسی با معرفی سازمان امور دانشجویان.

۳- رتبه‌های اول تا سوم نهایی جشنواره‌های خوارزمی، جوان خوارزمی، رازی، ابن سینا و فارابی در دوره کارشناسی پیوسته یا ناپیوسته با مشارکت حداقل ۵۰ درصد در دستاورد حائز رتبه.

۴- دانش آموخته رتبه اول دوره کارشناسی پیوسته در بین دانشجویان هم رشته و هم ورودی که طی هشت نیمسال تحصیلی دانش آموخته شده است.

۵- دانش آموخته رتبه اول دوره کارشناسی ناپیوسته در بین دانشجویان هم رشته و هم ورودی که طی چهار نیمسال تحصیلی دانش آموخته شده است.

لازم ذکر است سازمان سنجش حداکثر معادل ۱۰درصد ظرفیت (با تقریب اضافی) در هر کدرشته محل تحصیل دوره بالاتر را بر اساس اولویت نمره و انتخاب رشته متقاضیان به حائزین شرایط اختصاص خواهد داد.

انتهای پیام/

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
پروین حسن پور
۱۰:۱۸ ۲۳ مهر ۱۳۹۹
سلام و وقت بخیر
دوتا سوال داشتم از حصورتون پاسخگو باشید ممنون میشم.
اول اینکه من مشاوره خوندم ولی کنکور ارشد رو روانشناسی بالینی شرکت کردم آیا امتیاز رتبه اولی شامل حالم میشود؟
دوم اینکه دانشگاه ۵مهر به من خبر دادن که رتبه اول دانشگاه شدم و ازمن خواستن که فرم پر کنم با توجه به اینکه مهلت تا ۲۴شهریور بود آیا امتیاز رتبه اولی برایم لحاظ مبشود؟